LCNC/NIC Nicosia (closed)

  • Thread starter MAXIM
  • Ημερομηνία δημιουργίας
aakunz":tg0yo78i said:
Στον "εναέριο χώρο" του ψευδοκράτους, ο οποίος είναι παράνομα εκτός ελέγχου του NICOSIA FIR δεν πετούν ούτε τα ίδια τα κυπριακά αεροσκάφη, τα οποία πετούν μόνo εντός του ελεγχόμενου FIR NIC. Τα αεροσκάφη προς Λάρνακα δεν μπαίνουν πλέον από τον κόλπο της Μόρφου για να πάνε κατευθείαν προς Λάρνακα, αλλά πετούν από Πάφο προς Λάρνακα πάνω από την πεδιάδα της Μεσαορίας. Έχω την εντύπωση ότι λογικά κανένα αεροσκάφος δεν μπορεί να πετά πάνω από τα κατεχόμενα, μια και θα πρέπει να πληρώνει τέλη διέλευσης από τον ενέριο χώρο ενός παράνομου κράτους.

Σόρρυ για την καθυστέρηση, δεν είχα ξαναδεί αυτό το πόστ. Όλα τα αεροσκάφη που πάνε Λάρνακα και έρχονται από δυτικά, περνάνε λίγο νότια από τον κόλπο της Μόρφου (πάνω από τον Ακαμά) και εν συνεχεία νότια της Λευκωσίας. Από Πάφο περνάνε μετά την απογείωση από Λάρνακα.

Το FIR Νικοσίας ελέγχει (θεωρητικά) ΟΛΟ το νησί. Δεν ξέρω αν γίνεται ακόμα, αλλά μέχρι πρίν 3-4 χρόνια, υπήρχαν πτήσεις που πήγαιναν Λάρνακα (ερχόμενες από βορρά) και πέρναγαν πάνω από το Ριζοκάρπασο.

Οι Τούρκοι, επειδή δεν υπάρχει από το ICAO αναγωρισμένο FIR στην περιοχή άλλο από της Νικοσίας, έχουν ονομάσει το νότιο μέρος του FIR Άγκυρας (το κομμάτι που είναι πάνω από την θάλασσα) ERCAN, παρόλο που δεν έχει καμμία σχέση με το αεροδρόμιο (γεωγραφικά). Τώρα βέβαια, των Ελληνοκυπρίων, τρέμει το φιλοκάρδι τους όταν ελέγχουν πτήσεις που είναι μεν στο FIR Νικοσίας , αλλά πετάνε πάνω ή κοντά στα κατεχόμενα, καθώς η ΤΗΚ αλωνίζει στην περιοχή. Στην περιοχή για την οποία είναι υπεύθυνοι!
 
gonso":26vnofk1 said:
Όλα τα αεροσκάφη που πάνε Λάρνακα και έρχονται από δυτικά, περνάνε λίγο νότια από τον κόλπο της Μόρφου (πάνω από τον Ακαμά) και εν συνεχεία νότια της Λευκωσίας. Από Πάφο περνάνε μετά την απογείωση από Λάρνακα.

Όταν είπα ότι πετουν πάνω από Πάφο, εννοούσα την Επαρχία Πάφου, το βορειότερο άκρο της οποίας είναι η χερσόνησος του Ακάμα. Πάντως η ΚΤΗΥ μπαίνει κανονικότατα από τη Μόρφου πετάει πάνω από τη βόρεια Μεσαορία και κατευθείαν κατεβαίνει προς Τύμπου.

Γυρνώντας πίσω στο χρόνο 7-8 χρόνια πριν, θυμάμαι καθε μέρα, γυρω στις 11:00 που βλέπαμε το 727 της ΚΤΗΥ την ώρα που κατέβαινε προς Τύμπου. Οι κύπριοι συμφοιτητές το αποκαλούσαν "ψευδοαεροπλάνο". Τραγική σύμπτωση: ήταν η ώρα του μαθήματος των τουρκικών...
 
Οταν λέω ΤΗΚ, εννοώ την τουρκική πολεμική αεροπορία, σόρρυ.
 
gonso":fx1ok6kk said:
Οταν λέω ΤΗΚ, εννοώ την τουρκική πολεμική αεροπορία, σόρρυ.


Kαμμία παρεξήγηση:
ΤΗΚ: Türk Hava Kuvvetleri (Τουρκική Πολεμική Αεροπορία)
ΚΤΗΥ: Kıbrıs Türk Hava Yolları ("Τουρκοκυπριακές Αερογραμμές")
 
(NIC) Nicosia Int. Airport .....RIP

ÂñÞêá áõôÝò ôéò öùôïãñáößåò áðü ôï ÍÉC óå ìéá éóôïóåëßäá k ðáñüëï ðïõ ìïõ ðñïîÝíçóáí ìåãÜëç ëßðç èá Þèåëá íá ôéò ìïéñáóôþ ìáæß óáò...

http://www.pbase.com/alexis/nic

Êáíåéò ìá êáíåéò (ïýôå ôïýñêïò ïýôå Ýëëçíáò) äåí Ý÷åé åíäéáöÝñåé ãéá áõôü ôï áåñïäñüìéï k êáôÜ ôçí ãíþìç ìïõ åßíáé ÁÌÁÑÔºÁ íá áöÞíïõìå Ýíá éóôïñéêü áåñïäñüìéï óáí k áõôü óå ôÝôïéá êáôÜóôáóç... Áëëá ôé íá êÜíïõìå ìåñéêïß áðëþò äåí äßíïõí äåêÜñá :mad:

PS Ðéï áåñïóêÜöïò åßíáé áõôü ôï äéáëõìÝíï óôéò ðñþôåò öùôïãñáößåò :?:

Edited: ÊÜíôå Ýíá search ðñéí áíïßîåôå íÝï topic!
 
Το ένα από τα δύο Trident των κυπριακών που καταστράφηκε και ξέμεινε εκεί. Το άλλο Trident των κυπριακών που καταστράφηκε κατά την διάρκεια των εχθροπραξιών είναι εδώ :

http://www.airliners.net/open.file/0153792/L/
 
gonso":2pb9nz94 said:
Το ένα από τα δύο Trident των κυπριακών που καταστράφηκε και ξέμεινε εκεί. Το άλλο Trident των κυπριακών που καταστράφηκε κατά την διάρκεια των εχθροπραξιών είναι εδώ :

http://www.airliners.net/open.file/0153792/L/

Toυ οποίου τα συντρίμμια και φαίνονται από το google earth κοντά στο άκρο του 27. Αν δείτε στην προέκταση του 27 προς τα ανατολικά, θα βρείτε και τον τύμβο της Μακεδονίτισσας, το σημείο όπου οι Ε/Κ κατέρριψαν το Noratlas της ΠΑ, επειδή ο πέρασαν για τουρκικό.

https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=10504

Υπάρχει άραγε τρόπος να εξασφαλιστεί άδεια επίσκεψης στο αεροδρόμιο; Είναι κάτι που πάντοτε ήθελα να κάνω όταν ζούσα εκεί αλλά ποτέ δεν το αποφάσιζα... :rolleyes:

Υπήρχε και ένα τρίτο trident, έτσι δεν είναι;
Θυμάστε τι κωδικό είχαν τα Trident; Νομίζω ότι ήταν HS1 αλλά δεν είμαι σίγουρος...
 
aakunz":3ab4zm3w said:
Υπήρχε και ένα τρίτο trident, έτσι δεν είναι;



Με 1000% σιγουρια ητανε τα ακολουθα (στο στολο)

5B-DAA
5B-DAB
5B-DAC
5B-DAD
5B-DAE
Ενα πεταξε και με G-AVFB, αλλα δεν εχω βρει αξιοπιστο database για να διασταυρωσω πληροφοριες (δηλαδη ποιο 5Β- ητανε τελικα, η εαν ητανε λιζινγκ)


Stay tuned! :cool:
 
Re: (NIC) Nicosia Int. Airport .....RIP

cavo_paradiso":1aghm09n said:
Κανεις μα κανεις (ούτε τούρκος ούτε έλληνας) δεν έχει ενδιαφέρει για αυτό το αεροδρόμιο k κατά την γνώμη μου είναι ΑΜΑΡΤΊΑ να αφήνουμε ένα ιστορικό αεροδρόμιο σαν k αυτό σε τέτοια κατάσταση... Αλλα τι να κάνουμε μερικοί απλώς δεν δίνουν δεκάρα :mad:

Tο αεροδρόμιο ενδιαφέρει πολύ και Έλληνες και Τούρκους αλλά "ανήκει" στον ΟΗΕ. Λές ο ΟΗΕ να το "χαρίσει" σε κάποια από τις δύο μεριές;
 
Top