Antonius έγραψε:Θεωρώ πως μπορούν (υπό προϋποθέσεις βέβαια) να λειτουργήσουν τα αεροδρόμια και χωρίς τη βοήθεια των υπηρεσιών της ΥΠΑ. Αυτό βέβαια θα σημαίνει "όχι έλεγχος, όχι handling, όχι δικαιολόγηση του μισθού κάποιων, κ.ο.κ."!
Ειδικά δε εάν το σύστημα λειτουργήσει με ασφάλεια και υπευθυνότητα από την πλευρά των χειριστών, αυτό θα σημαίνει ολική καταστροφή για την επιχειρηματολογία της Υπηρεσίας η οποία θα ψάξει κάθε πιθανή ή απίθανη παρατυπία του κάθε χειριστή για να εδραιώσει τη θέση της ότι είναι αδύνατη η λειτουργία ενός αεροδρομίου χωρίς τα κατά τόπους στελέχη της.
Όσοι φίλοι ενημερώνονται για τα τεκταινόμενα στον αεροπορικό χώρο στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είμαι σίγουρος πως γνωρίζουν ότι πολλά αεροδρόμια λειτουργούν σε αυτή τη βάση αν και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι τα Ελληνικά αεροδρόμια με τις υπάρχουσες δομές και θεσπισμένες διαδικασίες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα. Η ιδέα των εθελοντών ακούγεται καλή αλλά βασίζεται σε κάτι πολύ "ρευστό" όπως είναι η εθελοντική παροχή υπηρεσίας και δεν μπορεί να αποτελέσει προαπαιτούμενο για τη λειτουργία ενός αεροδρομίου (εάν δηλαδή "αρρωστήσει" ο "εθελοντής" την ώρα που εγώ είμαι στον αέρα τι γίνεται; Ή μήπως θα βγαίνει ΝΟΤΑΜ για το εάν ένα αεροδρόμιο είναι ή δεν είναι επανδρωμένο την τάδε ημερομηνία από τους "εθελοντές" του;...)
Σκέψεις...
Antonius έγραψε:Ηλία έχεις απόλυτο δίκιο.
Ακόμα και το Τατόι από το οποίο πετάμε εδώ και χρόνια δεν έχει αερολιμενικό έλεγχο (ούτε βέβαια και παρουσία ΥΠΑ αν και σκάνε κατά καιρούς διάφορα πυροτεχνήματα - καρεκλοκενταυροδημιουργήματα που αφορούν τις τρύπες στο θέμα security, που είναι τόσο "φτωχά" σε σύλληψη που αναρωτιέσαι αν το κάνουν επίτηδες...)![]()
Το θέμα στο οποίο προβληματίζομαι δεν είναι το ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ να λειτουργήσει το σύστημα "uncontrolled" αλλά το ΑΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ (και θα αφήσουν να λειτουργήσει) κάτι που εδώ και πολλά χρόνια είναι κατεστημένο!
Και, σε τελική ανάλυση, ποιός θα έχει τα κλειδιά του αεροδρομίου; Εεε;
Hastaroth έγραψε:Ακριβώς γι'αυτό και εγώ χαρακτήρισα "τσιφλικά" τον συγκεκριμένο αερολιμενάρχη.Δέν χάλασε ο κόσμος νά περίμενε έξι λεπτά ακόμα μέχρι να προσγειωθή ο Σαββόπουλος καί μετά να κλείση το αεροδρόμιο.Ενα αεροπλάνο δέν είναι ούτε αυτοκίνητο να το παρκάρης στο πεζοδρόμιο άν βρής το πάρκινγκ κλειστό,ούτε βαπόρι να μείνη αρόδο.Οπως λέει και το ρητό "takeoff is optional,landing is mandatory".
Πιστεύω επίσης οτι δέν πρέπει να πρόκειται γιά τον ίδιο αερολιμενάρχη που χειρίστηκε μέ ευσυνειδησία το emergency τού Antonius,αλλά γιά άλλο πρόσωπο (προφανώς τον διάδοχο αυτού).Ο συγκεκριμένος τού poll επέδειξε όχι μόνο μικροπρέπεια (άν δεχτούμε οτι χρησιμοποίησε την υπηρεσιακή του ιδιότητα γιά να "κοντραριστή" μέ τόν εν ΥΠΑ συνάδελφό του) αλλά και αδιαφορία επειδή ενώ ήξερε οτι υπήρχε αεροπλάνο εν πτήσει στην -άς πούμε- τερματική περιοχή του,δέν περίμενε μέχρι αυτό να ολοκληρώση την πτήση του μέ ασφάλεια αλλά "κατέβασε ρολλά" καί τον άφησε αμανάτι στον αέρα...
Δέν ξέρω άν αυτό το σύστημα τών αεροδρομίων-"μαγαζιών" είναι ελληνική πατέντα (τό είχα ακούσει πάντως και γιά το αεροδρόμιο τών Κυθήρων όπου είχε πάει πρό πολλών ετών ο αδελφός μου και την ημέρα τής αναχώρησής του περίμενε υπομονετικά μέχρι να έρθη ο μαγαζάτορας νά ανοίξη το κατάστημα γιά να κατέβη τό Skyvan τής ΟΑ....) σίγουρα όμως δέν είναι κάτι που προάγει τον τουρισμό στην χώρα.
NIKITAS έγραψε:Πάντως ανεξαρτήτως των κανόνων και της λανθασμένης εκτίμησης του πιλότου και μόνο για λόγους ασφαλείας του αεροσκάφους θα έπρεπε να του επιτρέψει την προσγείωση.
NIKITAS έγραψε:Πάντως ανεξαρτήτως των κανόνων και της λανθασμένης εκτίμησης του πιλότου και μόνο για λόγους ασφαλείας του αεροσκάφους θα έπρεπε να του επιτρέψει την προσγείωση.
Elliott LGAV έγραψε:Σχετικά με τον υπολογισμό των ανέμων πάντως εκτιμώ ότι είσαι αρκετά αυστηρός με την χειριστή από την άποψη ότι όλα τα ελαφρά δηλώνουν 110 με 120 στο σχέδιο αλλά δύσκολα βγάζουν αυτές τις ταχύτητες όλες τις φορές. Θεωρώ ότι 5-10 λεπτά είναι μία λογική απόκλίση στους υπολογισμούς.
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης