Χρήσεις στρατιωτικών αεροδρομίων

  • Thread starter Anonymous
  • Ημερομηνία δημιουργίας
An einai ola ta stratiotika aerodromia filoxena san auto tis skyrou me tin politiki aeroporia ekei na exei enan aerolimenarxi aparadekto xwris tin aisthisi tis filoxenias , ase kalytera , to kalokairi tha pame diakopes me ... istioploiko!!! Allwste ta aerodromia anoikoun stin Yphresia Parakolisis Aerosiginoniwn!!!
 
Πάντως διαπίστωσα ότι η εμπορική χρήση των εγγύτερων αεροδρομίων στην Αθήνα π.χ Τανάγρα, Τατόι είναι αδύνατη... γιατί όταν υπέγραψαν για το LGAV έβαλαν όρο να μην υπάρχει άλλο εμπορικό αεροδρόμιο στα 200χλμ.
Δηλαδή αυτά που απομένουν είναι ο Βόλος, η Λάρισα και ο Άραξος. Η Τρίπολη μου φαίνεται αμφίβολη...
Γι' αυτό κάποτε ρώτησα για την Λαμία. Μια ανάπτυξη του εκεί αεροδρομίου θα ήταν ότι πρέπει. :cool:
 
einai 100 xlm to orio kai den epitrepoun kamia emporiki drastiriotita mesa se auti tin aktina
 
** Πρώτο post, χαίρετε :) **

Νομίζω ότι η λειτουργία ενός αεροδρομίου στα 100-150 χιλιόμετρα από την Αθήνα (δεδομένης σύνδεσης με μέσο σταθερής τροχιάς) δεν θα "βόλευε" μόνο εμάς τους φοιτητές κ.λπ. που ζούμε για να πετάμε με easyJet, αλλά και όλους όσους στοιβάζονται στα λεωφορεία για παρακείμενες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Αν δεν θέλουμε να καταστραφεί το Ελ. Βενιζέλος, ένα "σωστό" μοίρασμα των slots θα βόλευε τους πάντες. Επιπλέον πτήσεις προς προορισμούς που δεν εξυπηρετούνται σωστά από τον Βενιζέλο δεν θα έριχναν τα έσοδα του Αεροδρομίου. Άσε που και η Ολυμπιακή αν πέταγε από Tanagra International (sic) και όχι από το AIA θα μπορούσε να είναι πολύ πιο ανταγωνιστική.

Ίσως βέβαια να μην καταλάβαμε όταν έκλεινε το Ελληνικό πόσο έπρεπε να κλάψουμε...
 
Re: Xriseis stratiwtikwn aerodromiwn

Μετά από αναζήτηση, δεν βρήκα κάποιο θέμα αποκλειστικά αφιερωμένο στον Αερολιμένα Τατοΐου - Δεκέλειας, οπότε αναγκάζομαι να ξεθάψω αυτό το post και να θέσω εδώ το ερώτημά μου:
Με βάση αυτό που ανέφερε εδώ ο Γιώργος, υπάρχει η πιθανότητα να γίνει η AeroExpo στο Τατόι. Κατά πόσο φιλικό ως προς τον χρήστη είναι το αεροδρόμιο αυτό; Είναι εύκολη η είσοδος για τους μη στρατιωτικούς; Σίγουρα είναι πιο κοντά από τον Ίκαρο που έγινε πέρυσι η έκθεση, αλλά υπάρχει συγκοινωνία βολική για αυτούς που δεν έχουν όχημα; Τελικά, πιστεύετε ότι αν η διοργάνωση και τα αεροπορικά εκθέματα είναι ίδια με τα περσινά, πού θα είναι καλύτερο να προγραμματίζεται η αεροπορική έκθεση; Τατόι, Ίκαρο, ή κάπου πιθανώς αλλού;
 
Re: Xriseis stratiwtikwn aerodromiwn

Για το θεμα της συγκοινωνιας τον μονο τροπο που γνωριζω ειναι ο ΟΣΕ οπου σαφηνει στην δυτικη πυλη. Οταν ειχα παει για πτηση επρεπε να μπω απο την ανατολικη που ηθελε κανενα 5 λεπτο περπατημα απο το σταθμο. Και για να μπω χρειαζοταν μια ταυτοτητα στην εισοδο οπου σου εδιναν μετα καρτα επισκεπτη. Τωρα με το expo δεν ξερω τι θα αλλαξει.
 
Re: Xriseis stratiwtikwn aerodromiwn

καταρχήν στο Icarus AeroExpo που έλαβε χώρα το 2008 στην Δεκέλεια, ήταν άριστα οργανωμένο αν και πρώτη φορά. Η είσοδος γινόταν είσοδο για την αερολέσχη, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσεις πάρκινγκ (βλέπε Εξπο 2009 γκρρρ) και δε χρειάζεται να δείξεις ταυτότητα.
Στο θέμα μεταφοράς, ο Emil έχει δίκιο,
ένας τρόπος είναι να πας με το τρένο που πάει για Χαλκίδα και να κατέβεις στην Στάση Δεκέλεια, και από εκεί υπήρχε λεωφορείο της έκθεσης που σε πήγαινε ακριβώς ακριβώς στην έκθεση μέσα.
άλλος τρόπος τα ΜΜΜ του ΟΑΣΑ. με το λεωφορείο 504 από την Κηφισιά και τα λεωφορεία Χ40 και Χ41 από την Ειρήνη και κατεβαίνετε στην στάση Κύμης (είναι μια στάση πριν το Ολυμπιακό Χωρίο), και από εκεί περπάτημα γύρω στα 10 με 15 λεπτά. Ελπίζω να σας κάλυψα
 
Θυμάμαι και πως η απόσταση από την πύλη του αεροδρομίου μέχρι τις "πίστες" είναι μεγάλη :rolleyes:
Δεν πρόκειται να χάσω την έκθεση, αρκεί να μάθω έγκαιρα το πότε γίνεται και να προγραμματίσω τις υπηρεσίες μου. Ευκαιρία να επισκεφθώ κ πάλι το Τατόι :cool:
 
Για το θεμα της συγκοινωνιας τον μονο τροπο που γνωριζω ειναι ο ΟΣΕ οπου σαφηνει στην δυτικη πυλη.
Υπαρχει και το 504.
Εδω και μια εβδομαδα το λεωφορειο 504 περναει και κανει σταση ακριβως στην εισοδο του αεροδρομιου.(στην δυτικη πυλη)
Απο το αεροδρομιο μεχρι τον σταθμο Κηφισιας ειναι μικρη η αποσταση.( 5,1 χλμ, 8 λεπτά)

http://www.oasa.gr/xmap.php?id=p504 στο σαιτ των λεωφορειων ακομα δεν εχει γινει η αλλαγη.

https://maps.google.gr/maps?saddr=%CE%9 ... 3&t=m&z=13 αεροδρομιο Τατοιου-ηλεκτρικος σταθμος Κηφισιας.

λεωφορεία Χ40 και Χ41 από την Ειρήνη και κατεβαίνετε στην στάση Κύμης (είναι μια στάση πριν το Ολυμπιακό Χωρίο), και από εκεί περπάτημα γύρω στα 10 με 15 λεπτά.
αυτα εδω και καιρο εχουν αλλαξει την διαδρομη.
Απο το Ολυμπιακο Χωριο πηγαινουν μονο μεχρι τον σταθμο του ΣΚΑ.
http://www.oasa.gr/news.php?id=funk439
 
Top