British Airways

Άκουσα από το BBCradio απόψε ότι τα άτομα που έχουν πετάξει με τα εν λόγω αεροπλάνα το επίμαχο διάστημα είναι περίπου 30.000 !

Το NHS (βρεταννικό ΙΚΑ) έχουν επισκευτεί οι 2500 από αυτούς.
 
gonso":1amrslqo said:
Άκουσα από το BBCradio απόψε ότι τα άτομα που έχουν πετάξει με τα εν λόγω αεροπλάνα το επίμαχο διάστημα είναι περίπου 30.000 !

Το NHS (βρεταννικό ΙΚΑ) έχουν επισκευτεί οι 2500 από αυτούς.

Και απο αυτους τους 30,000 οι Έλληνες είναι 1,500 άτομα.
 
Νέα στοιχεία αποκαλύπτει ο βρετανικός Guardian. Ελέγχονται τα αεροσκάφη

Καθησυχαστικό εμφανίζεται το Υπουργείο Υγείας μετά τις αποκαλύψεις για την ανίχνευση μικρών ποσοτήτων ραδιενεργής ουσίας σε 3 τρία αεροσκάφη της εταιρίας British Airways. "Δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια Υγεία. Ας μην ανησυχούν όσοι ταξίδεψαν με την εταιρία", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου. Ωστόσο προληπτικά, 33.000 επιβάτες που ταξίδεψαν με τα συγκεκριμένα αεροσκάφη -μεταξύ των οποίων και πολλοί Έλληνες, καθώς προορισμός τους υπήρξε και η Αθήνα - θα ειδοποιηθούν από τις βρετανικές αρχές, αν και εκτιμάται ότι οι πιθανότητες να έχουν μολυνθεί είναι ελάχιστες. Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων και ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών Τζον Ριντ, ενώ οι συνεχιζόμενες έρευνες προκαλούν ένταση στις σχέσεις του Λονδίνου με τη Μόσχα. Τα επίμαχα αεροπλάνα, τύπου Μπόινγκ 767, έχουν ακινητοποιηθεί και ελέγχονται, μαζί κι ένα τέταρτο, ύποπτο. Όλα είχαν κάνει πτήσεις μεταξύ Μόσχας και Λονδίνου. Ο Βρετανός Υπουργός τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν πολιτικοί φραγμοί στις έρευνες γύρω από το θρίλερ που έχει προκαλέσει η μόλυνση των αεροπλάνων και 12 σημείων στο Λονδίνο. Σο μεταξύ, αστυνομία και υπηρεσίες πληροφοριών υποπτεύονται εγκληματικά στοιχεία από τη Ρωσία για τον πρόσφατο θάνατο του Αλεξάντρ Λιτβινιένκο -πρώην πράκτορα και μετέπειτα σφοδρού επικριτή του Προέδρου Πούτιν- από δηλητηρίαση με το άκρως ραδιενεργό ισότοπο πολώνιο-210, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian. Πολιτικούς λόγους που συνδέονται με την ιστορία του Λιτβινιένκο επικαλείται και ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας Γιεγκόρ Γκαϊντάρ - μετά την πρόσφατη δηλητηρίασή του στην Ιρλανδία. Δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του απ’ ότι λένε οι γιατροί, και η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται. Εντύπωση προκαλεί ωστόσο το γεγονός ότι ο Αντρέι Λουγκοβόι, ο ένας από τους δύο Ρώσους με τους οποίους συναντήθηκε ο Αλεξάντερ Λιτβινένκο ήταν προσωπικός φρουρός του Γκαϊντάρ και οι θεωρίες συνομωσίας ολοένα και πληθαίνουν

Όσον αφορά την υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην συνταγματάρχη της FSB (πρώην KGB) οι αστυνομικοί ακολουθούν τα ίχνη μια ομάδας πέντε ή περισσότερων αντρών που έφτασαν στο Λονδίνο από τη Μόσχα μαζί με άλλους Μοσχοβίτες, λίγο πριν την δηλητηρίαση του Λιτβινιένκο, επισημαίνει η εφημερίδα Guardian επικαλούμενη πηγές στης αστυνομίας. Η ομάδα αυτή έφτασε στη βρετανική πρωτεύουσα για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Άρσεναλ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας την 1η Νοεμβρίου, ημέρα που δηλητηριάστηκε ο πρώην πράκτορας, και μέχρι τώρα είχαν καταθέσει ως μάρτυρες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτή η ομάδα των Ρώσων, που αναχώρησε για τη Μόσχα αμέσως μετά τον αγώνα, κρατά το κλειδί της έρευνας για το μυστηριώδη θάνατο του Λιτβινιένκο.

Ο Guardian επικαλούμενος πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών αναφέρει επίσης πως δεν είναι απίθανο αυτά τα "εγκληματικά στοιχεία" να είναι ή να ήταν παλαιότερα πράκτορες της FSB.

Στο μεταξύ δηλώσεις για το θέμα έκανε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ROSATOM) Σεργκέι Κιριγιένκο τονίζοντας ότι το ραδιενεργό ισότοπο πολώνιο-210, δεν μπορεί κανείς να το προμηθευτεί παρανόμως στη Ρωσία. Ο Κιριγιένκο πρόσθεσε μιλώντας στη ρωσική εφημερίδα Ρασίσκαγια Γκαζέτα ότι η Ρωσία παράγει 8 γραμμάρια πολώνιο-210 το μήνα.

"Όλη αυτή η ποσότητα αποστέλλεται σε αμερικανικές εταιρίες αποκλειστικά και μόνο μέσω της εταιρίας Thekxsnabexport", τόνισε ο Κιριγιένκο.
ert.gr
 
Αλλη μια (κουφη) ειδηση απο την παραπανω εταιρεια ,σχετικη με τον θανατο ενος 70χρονου επιβατη στην μεση μιας 6ωρης πτησης για Αγγλια,τον οποιον μετα απο 35 λεπτα που προσπαθουσαν να τον επαναφερουν τον εβαλαν σε μια κουκετα της 1ης θεσης ενω η γιαγιακα διπλα του σπαραζε στο κλαμα (και με το προσωπο ξεσκεπαστο για να μην νομιζουν οι αλλοι συνεπιβατες πως εχει πεθανει :shock: :

BA passengers share first class cabin with dead traveller

http://www.dailymail.co.uk/pages/live/a ... ge_id=1770

Αξιζει να ριξετε μια ματια στο παρπανω link εχει μια καλη εικονα :? :shock: ................................. :D
 
BA... "to fly or not to fly"?

Απ' ότι φαίνεται τα UK Authorities έδωσαν το πράσινο φως και τα τρία Boeing 767 μολυσμένα με "very low traces of radioactive material" (σύμφωνα με την ανακοίνωση της BA) είναι και πάλι στα γνωστά δρομολόγια, μεταξύ αυτών και της Αθήνας. Το ερωτήματα λοιπόν είναι:

1. Πόσο "very low" είναι το "very low"
2. Ποιό είναι το radioactive material που δεν είπαν, αλλά εικάζουμε ότι είναι το Πολώνιο 210
3. Το συγκεκριμένο υλικό απ' ότι διάβασα (http://en.wikipedia.org/wiki/Polonium) έχει μικρή περίοδο ημιζωής ~140ημέρες. Πως είναι δυνατόν να έχει αφήσει εντοπίσιμα ίχνη 30 ημέρες μετά την παρουσία του Li tvinenko? Μήπως υπάρχει ή υπήρχε κάποια πηγή μόλυνσης, δηλαδή το εν λόγω υλικό σε στερεά ή άλλη μορφή στα αεροσκάφη?
4. το επίμαχο ερώτημα λοιπόν είναι: "To fly or not to fly?" με τη ΒΑ για Λονδίνο σε 15 ημέρες?
 
Η ΒΑ μειώνει τον επίναυλο στα μακρινά δρομολόγια (longhaul) μικρής διαρκείας (κάτω των 9 ωρών πτήσης) από £35 σε £30.
 
Η British Airways ματαίωσε όλες τις πτήσεις της από το Χίθροου στις 30 και 31 Ιανουαρίου

Κανoνιστε oσoι εxετε εισιτηρια να μην την παθετε!!!! :oops:
 
gioair":1lzc4ww3 said:

Όντως.
Για περισσότερα σχετικά με πτήσεις που πάλι δε θα εκτελεστούν (επειδή είχαν προγραμματίσει να τις ακυρώσουν) δείτε το link.

"If customers still wish to travel on any reinstated British Airways service on Tuesday January 30 or Wednesday January 31 they must contact British Airways or their travel agent as soon as possible to have their travel arrangements confirmed."
 
Top