Ενοχλητικοί Συνεπιβάτες

Kala ola ta parapano alla to tragikotero ap'ola itan se mia apo tis LGW-IBZ-LGW pou ekana mesa sto kalokairi... Enas akomi methismenos agglos, tin ora pou to pliroma ekane to cabin secure gia landing sto LGW, sikonetai apo tin thesi tou, steketai sto row 4, katevazei to panteloni tou, kai arhizei na katouraei.....Fisika, me to pou ftasame ton perimene i astinomia stin fisouna....



OA277
 
Λοιπόν, χωρίς υπερβολές.

Πέρσι απο Αθήνα - Λονδίνο, έχω κάτσει με μια συμπαθέστατη κατα τα άλλα κυρία η οποία πήγαινε να δεί την κόρη της στο Λονδίνο που ήταν να παντρευτεί με ένα αλλοδαπό (αν δε κάνω λάθος Αιγύπτιος)

Κατα τη προσγείωση και την απογείωση δε μπορούσε να μου μιλήσει γιατί τη πονάγαν τα αυτιά της, αλλά σε όλη την υπόλοιπη διαδρομή δε σταμάτησε να μιλάει. Πήδαγε απο το ένα θέμα στο άλλο με φανταστική ικανότητα. Δε σταύρωσα κουβέντα. Δε μου πήγαινε όμως και η καρδιά να τη στείλω όποτε λέω θα τη πέσω για ύπνο. Όποτε προχωράει στο PLAN B και αρχίζει να μιλάει στον εαυτό της. Δεν κοιμήθηκα, αλλά ούτε και σταμάτησε να [μου] μιλάει. Όταν λέω δε σταμάτησε, δε σταμάτησε, θυμάμαι ένα συνεχες μπουρ μπουρ μπουρ μπουρ

Περίπου 20 χρόνια ζωής χώρεσαν σε 3-3.5 ώρες πτήσεις μαζί με τα προσεχώς (επικείμενος γάμος, πως θα μεγαλόσουν τα παιδιά κι εγώ που ήθελα ένα καλό Έλληνα, κλπ κλπ). Στο τέλος με χαιρετάει (εγώ ράκος στο κάθισμα, τελείως goal με ένα κεφάλι κ α ζ ά ν ι, προσπαθώ να κρεμαστώ με τη ζώνη και άλλα τέτοια) και τη κάνει μόνη της πρώτη πρώτη!!!

ΗΡΩΑΣ Ο ΣΥΖΗΓΟΣ, ΗΡΩΑΣ......(ή κουφός)
 
5/12/2004 πτηση της ΟΑ348 4:00 DXB-ΑΤΗ economy class και να κλαιει ενα αραβακη μωρο,να ουρλιαζει,χαμος στο αεροπλανο,οι ελληνες επιβατες οποιοι γυριζαν απο διακοπες αρχισαν τα σχολια.οταν ειχαμε φταναμε αθηνα ο πιλοτος εκανε καθοδο και ειχαμε φτασει στα 10000 ποδια και κανει περιστροφη και να αρχιζουν μεσα στο αεροπλανο να ακουγεται μια φωνη μιας γριουλας ¨πεφτει το αεροπλανο θα σκοτοθουμε,παναγια μου μεσα σε κλασματα δευτερολεπτον αρχιζαν να φωναζουν και αλλοι και να προσευχονται.
 
Ρε παιδιά,μου έχει τύχει ανθρωπος από πίσω μου να μιλάει στο κινητό την ώρα της καθόδου (2000 πόδια ΤΟ ΠΟΛΥ) και εγώ να του λέω ότι απαγορεύεται και αυτός να απαντάει "στην Ελλάδα πολλά πράγματα αποαγορεύονται αλλα...".Ε,μου ήρθε εκείνη την ώρα να τον σαπίσω!!!Αλλα απότι διαβάζω είναι σύνηθες το γεγονός...
 
Nα θυμηθώ κι εγω την φοβερή μου πτήση από ΜΑD σε SJO με την αλήστου μνήμης AIR MADRID πριν από 1 1/2 χρόνο. Πέντε ωρίτσες καθυστέριση στο Barajas και όταν επιτέλους άρχισε η επιβίβαση διαπιστώνω ότι ταξιδεύει μαζί μας ένα group από καμμιά εκατοστή Κινέζους ναυτεργάτες που πήγαιναν στον Panama για να επισκευάσουν ένα πλοίο.
Μέχρι εδώ το θέμα το αντιμετώπιζα με γραφικότητα χαζεύοντας τις ομοιόμορφες μπλέ στολές τους και γελώντας με τις προσπάθειες που έκαναν να μιλήσουν αγγλικά αλλά....... οι συμπαθείς κινέζοι άρχισαν να βγάζουν σιγά σιγά τα παπούτσια τους με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανδαιμόνιο στο Α330. Οι υπόλοιποι συνεπιβάτες μας, συνεπικουρούμενοι από την παρέα μου, άρχισαν να διαμαρτύρονται ομαδικά στις δύσμοιρες αεροσυνοδούς απαιτώντας το φλιτάρισμα των Κινέζων!! Το ευγενές άρωμα της Κινέζικης ποδαρίλας έπεισε τελικά τις αεροσυνοδούς να αναγκάσουν τους Κινέζους συνεπιβάτες μας να ξαναφορέσουν άρον-άρον τα υποδήματα τους και να συνεχιστεί η πτήση μας χωρίς άλλα απρόοπτα.
 
Διαβαζοντας τις δημοσιευσεις σας εδω σκεφτομουν οτι εμενα δε μου ετυχε ποτε ενοχλητικος συνεπιβατης σε αεροπλανο(ο seven4seven δεν πιανεται,τι να κανουμε τωρα που ολη την ωρα θελει να βλεπει απ'εξω μη τυχον και χασει κανενα underflying,χομπυ ειναι αυτο ;) ),μονο σε ΚΤΕΛ και τρενα μου ειχαν τυχει κατι ανεκδιηγητοι τυποι που δεν ειναι επι του παροντος να σας διηγηθω.
Ωσπου ηρθε το ταξιδι της επιστροφης απο τη Λισσαβωνα στην Αθηνα.Το φοβερο ειναι οτι και στα δυο σκελη του ταξιδιου ειχαμε γεγονοτα.

Μερος 1ο:Λισσαβωνα -Μιλανο
Εκεινες τις μερες στη Λισσαβωνα γινοταν ενα παγκοσμιο συνεδριο μιας φαρμακευτικης εταιριας για την προωθηση ενος καινουριου τους προιοντος.Οταν πηγαιναμε μεσα στο αεροπλανο βρισκονταν ολοι οι Ελληνες αντιπροσωποι οι οποιοι ηταν πολυ ησυχοι(μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση,μαλλον ηταν νυσταγμενοι,γιατι ηταν πρωι πρωι).
Γυριζοντας ομως,πετυχαμε ολους τους Τουρκους μαζι.Σκεφτειτε να καθομαστε,εγω και ο 747,στις 19 Ε και F και απο τη 14 μεχρι την 22-23 να ειναι ολες γεματες με Τουρκους.
Πειτε με ρατσιστρια,αλλα σας ευχομαι να μη σας συμβει ποτε.Φωναζαν ολοι μαζι,γελαγαν ολοι μαζι και σα να μην εφτανε αυτο μας ετυχε και μια ωρα καθυστερηση εξαιτιας της ομιχλης στο Μιλανο και ετσι ειχαμε την ευκαιρια να υποστουμε αυτη την ευηχη γλωσσα περισσοτερο.
Παρ'ολ'αυτα ειπα,υπομονη,μια πτηση ειναι θα περασει.Αντεξα τις αγριοφωναρες τους μεσα στα αυτια μου,αντεξα τις διπλανες μου τουρκαλες με τη μαντιλα,που με στραβοκοιταγαν επειδη φορουσα φουστα σχετικα κοντη,αντεξα ολους τους διαπληκτισμους με το πληρωμα γιατι ηθελαν να τους φερουν να φανε κατι που δεν περιειχε χοιρινο(αν δε θες μη φας ρε παιδακι μου!) αλλα το οτι ο πισω μου καθαριζε τη μυτη του(μπλιαχ και παλι μπλιαχ :8: )και μετα ακουμπουσε το χερι του στο προσκεφαλο της δικης μου θεσης επι δεν ξερω και εγω ποση ωρα(τι του το ζητησα ευγενικα αλλα δεν καταλαβαινε αγγλικα,τι τον στραβοκοιταξα,τι εκανα μπρος πισω το καθισμα,τιποτα αυτος,μεχρι που ο 747 του εριξε μια ελαφρια στο χερι και το απομακρυνε δυσαρεστημενος μουρμουρωντας κατι στη γλωσσα του) δε μπορεσα να το αντεξω.
Οχι τιποτα αλλο αλλα στραβολαιμιασα μεχρι να φτασουμε στο Μιλανο(που να ακουμπησω το κεφαλι μου πισω,με τιποτα).
Το αποκορυφωμα εγινε στη φαση που φοβομασταν μη χασουμε το αεροπλανο στο Μιλανο για Αθηνα και ρωταγαν ολοι το πληρωμα τι θα γινει σε μια τετοια περιπτωση.Ρωταμε και εμεις,μας ρωταει στη συνεχεια ο φροντιστης που θα πεταξουμε και καναμε το λαθος και απαντησαμε "Αθηνα".Με το που ανακαλυπτουν οτι ειμαστε Ελληνες αρχιζουν να ανοιγουν κατι τουρκικες σημαιες μεσα στο αεροπλανο.Ειχαν και ενα μικρο τουρκακι μαζι τους που εκλεγε συνεχεια.Καποια στιγμη που σταματησε (κουραστηκε προφανως) λεει ο 747 τη μυθικη ατακα:"Αμαν,χαλασε!"

Μερος 2ο:Μιλανο-Αθηνα
Στο Μιλανο εξαιτιας της καθυστερησης,δε μειναμε καθολου στο αεροδρομιο γιατι ειχαμε απειροελαχιστο χρονο για να προλαβουμε το αεροπλανο μας.Ουσιαστικα,βγηκαμε απο το ενα αεροπλανο και μπηκαμε στο αλλο με καθυστερηση κιολας.
Εκπληξη νουμερο 1:Πανω απο τις θεσεις μας δεν ειχαν αφησει καθολου κενο για να βαλουμε τα πραγματα μας(με Alitalia παιρνεις μονο χειραποσκευες,γιατι αλλιως χανονται βαλιτσες,εχει καει κοσμακης).Αυτοι που ειχαν βαλει ολα τους τα υπαρχοντα και στα δικα μας ραφια αταραχοι δεν κανουν την παραμικρη κινηση να μετακινησουν κατι.
Εμεις για να μη δημιουργησουμε παρεξηγησεις και φασαριες καθισαμε με ολα μας τα πραγματα πανω μας.Ακουω τοτε τον πισω μου να λεει στο διπλανο μου,σε απταιστα ελληνικα:"Ασ'τους μωρε,βολευτηκαν και αυτοι βολευτηκαμε και εμεις,ας μην αργουσαν" :wall:
Τον αγριοκοιταζω,το καταλαβαινει,σηκωνεται βγαζει τη βαλιτσα του,βαζουμε τη δικια μας και οπως καθεται στη θεση κοιτωντας αλλου,μου εσυρε ενα κοσμιτικο επιθετο.Ψυχραιμια!!!
Δε βαριεσαι με τρελλους δεν αξιζει να ασχοληθει κανεις.
Εκπληξη νουμερο 2:Αυτοι οι ευγενικοτατοι κυριοι ηταν παρεα με κατι αλλους που καθοταν μπροστα μας και με το που απογειωθηκε το αεροπλανο αρχισαν να κανουν τον απολογισμο τους για το ποσες κατακτησεις ειχαν στο Μιλανο και σε ποσα καμπαρε πηγαν,βγαινει και η αμοιρη η αεροσυνοδος (που συμφωνα με τα λεγομενα τους εμοιαζε με μια Μαρουσκα που γνωριζαν) το τι ακουσαν τα αυτακια μας δε λεγεται.Τι να γαυγιζουν,τι να νιαουριζουν!Δραμα! :puke: Εν τω μεταξυ,να πεις οτι ηταν και τιποτα γοηδες!Πως λεμε οτι πηγαινα για Αλεν Ντελον αλλα βγηκα Αλλ'αντ'αλλων!Ε, αυτο ακριβως.
Και δωσ'του φιγουρα και αντριλικι και η βλακεια σε ολο της το μεγαλειο.
Αφου να φανταστειτε πεθυμησα τους Τουρκους.Τουλαχιστον εκει υπηρχε σκετη φασαρια αλλα δεν καταλαβαιναμε τι ελεγαν.Εδω τη φασαρια τη συνοδευε και βαθυστοχαστη σκεψη.
Και το πιο τραγικο ειναι που αρχιζαν να σχεδιαζουν το επομενο ταξιδι και ολα τους τα σχεδια εκει,οι 3 μπροστα μας και οι 2 πισω μας,χωρις να τους καιγεται καρφι για το αν αυτοι που καθονται αναμεσα τους ειχαν ορεξη να τους ακουν.

Αυτα!Ενα απο τα πιο ωραια ταξιδια ειχε δραματικη επιστροφη!
 
Aprilios 2006, ixa pai apo Iraklio gia Rodo kai pali piso se mia mera gia ena sinedrio.

Ston girizmo eimai stin oura gia epivivasi stin ap'euthias ptisi gia Iraklio kai piso mou mia
apo autes tis giagades xelononintzakia pou se sproxnoune sinexia, les kai to aeroskafos
tha figi xoris autes.

Stin prokimeni periptosi iparxoune dio lisis:

1. Tis rixnis kai esi mia agonia kai stamatai

2. Girizis kai les me varia krtiki profora "inta tha gini, tha peset'apano mou;"

Efarmosa tin lisi 2. kai i giagia tromokratithike, meta kratouse 2m apostasi kai mou zitise kai
signomi :D
 
Φανταστικο topic!εχω ριξει πολυ γελιο! :D

Μια αλλη κατηγορια ενοχλητικων ειναι οι 'και καλα' businessmen των αεροδρομιων..Οι οποιοι κοντευουν να πνιγουν με το hands-free, διαβαζουν με τουπε τους times και οταν χτυπαει το κινητο τους απαντουν οσο πιο δυνατα μπορουν ''Δεν μπορω τωρα πεταω για Ηeathrow σε λιγο.." Ναι ρε μεγαλε κι εγω πεταω για Ι.Καποδιστριας!

Επισης εξισου σπαστικες ειναι και οι πορ-δηθεν κυριες με τις γουνες και τα αρωματα που μοσχοβρωμανε απο χιλιομετρα (και με τα σκυλακια τους ενιοτε) που επισης πρεπει να τις ακουσει ολο το terminal!

:arrow: Τελος ενανα συμβαν που μου ετυχε ηταν σε μια πτηση CHQ-ATH με Α3 οπου ο συνεπιβατης μου,ενας κυριος γυρω στα 50,αφου μου επιασε κουβεντα τυπικα οπως γινεται συνηθως σε ενα α/φ μου ζαλισε τα @@ κανοντας μου κυρηγμα οτι πρεπει να γινω κουμμουνιστης για να αλλαξει ο τοπος!Να μην τα πολυλογω εφαγε το βρισιμο του και το βουλωσε! :oops:
 
χαχα, ωραίο τόπικ παιδιά, δεν το χα πάρει πρέφα!

Εμένα δεν μου χει τύχει κάτι ακραίο εκτός από τα γνωστά (τεράστιες χειραποσκευές, μωρά να κλαίνε κτλ).

Ένα εκνευριστικό που μου χει τύχει ήταν φέτος τον Γενάρη με Α3 για Χανιά, όπου ένα κακομαθημένο 4χρονο δεν ήθελε να βάλει τη ζώνη του για προσγείωση (είχε λυσάξει στο κλάμα, οι γόνεις φταίγαν φυσικά) και αναγκαστήκαμε να κάνουμε ένα go-around πάνω από το αεροδρόμιο μέχρι να αξιωθεί το μούλικο να βάλει τη ζώνη του.

Μια άλλη ευχάριστη φάση, μπαίνοντας σε πτήση της Α3 για Χανιά πάλι, με έναν συνάδελφο βλέπω μια καλλονή αεροσυνοδό στην είσοδο με το χαμόγελο να μας υποδέχεται (το δυνατό σημείο της Α3 είναι οι αεροσυνοδοί) και λέω στον φίλο "ωραίες αεροσυνοδούς έχει σήμερα". Μας ακούει η τύπισσα και έρχεται στα μέσα της πτήσης με τρεις μπύρες και μας τις κερνάει.

Αυτά!
 
Top