Spotting & Photography: εξοπλισμός, τεχνικά και ερωτήσεις

Αγορά ψηφιακής μηχανής SLR

Επειδή ήρθε ο καιρός να αναβαθμιστώ και μιας και ο αδελφός μου θα πάει Νέα Υόρκη σε 3 εβδομάδες, σκέφτηκα να αγοράσω μια "καθώς πρέπει" μηχανή και να αφήσω την μικρούλα (με 10χ οπτικό zoom βέβαια) μηχανούλα μου στην άκρη..
Ξέρωντας οτι οι περισσότεροι απο εδώ έχετε τέτοιες μηχανές, θα ήθελα κάποια συμβουλή ως το προς το τι να προσέξω να έχει η μηχανή κλπ.
Αν κάποιος δεν έχει κάποια καλύτερη πρόταση για μαγαζί που να μπορεί να επισκεφτεί στην Ν.Υ ο αδελφός μου (όχι e-shop) εγώ έχω βρει αυτά τα 2:
1) http://www.bhphotovideo.com/bnh/control ... Q=&ci=6222
2) http://www.jr.com/JRSectionView.process ... #Body+Type

Σκεφτόμουνα να μην χαλάσω πάνω απο 600 ΔΟΛΛΑΡΙΑ (σε δολλάρια είναι στα site) για να πάρω μία με φακό μαζί (συνήθως αν δεν κάνω λάθος δίνουν κάποιον περίπου 3.5/45mm) για να έχω περιθώριο μετά να αγοράσω και κάποιον 300-400mm.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους βοηθήσουν!!!
 
Μεταφέρθηκε στο σωστό topic & κατηγορία
 
Εγώ έχω την Canon 350 και σκέφτομαι για την 400αρα στα 10.1 Megapixel .Η τιμή της εκεί 530 Euro
Εδώ την πουλάνε περίπου 700.Πιστεύω καλή επιλογή αν δίνεις λίγο παραπάνω ;)
 
Η συντριπτικη πλειοψηφία εδώ, δεν χρησιμοποιεί slr μηχανές. Απ' οσον ξέρω οι περισσότεροι έχουν μια καλή ψηφιακή αυτοματη μηχανή, 5mp και πάνω με x10 οπτικό zoom. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό με αυτές αν αναλογιστείς ότι έχουν τα μισά λεφτα (και λιγοτερο) απο μια SLR χωρίς φακό.
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν είχες μέχρι τώρα απάντηση. Εγή ανήκω στην παραπάνω κατηγορία όταν άφησα πίσω την αναλογική μου Canon EOS10. Θα συμφωνήσω όμως με τον Βασίλη περί της CANON EOS400!
 
MerNion, αν θελεις πραγματικα ποιοτητα στις φωτο, επελεξε DSLR. Ο λογος ειναι απλος: οι compact εχουν πολυ μικροτερο αισθητηρα απο τις DSLR (ακομα κ αν ειναι στα ιδια MP). Αρα, τα pixels στις φωτο ειναι πολυ μεγαλυτερα, αρα δεχεται πολυ περισσοτερο φως, και δεν εχεις απωλεια ποιοτητας σε δυσκολοτερες/σκοτεινοτερες συνθηκες που θα σου χρειαστουν περισσοτερα ISO. Η compact θα βγαλει pixel τουβλο, ενω η DSLR εχει απωλεια ποιοτητας μετα τα 800 ISO (πχ η δικια μου (Nikon D50 στα 6,3) αρχιζει να βγαζει κοκκο απο 800 ISO και μετα, ενω compact στα ιδια MP εχουν προβλημα πολυ πιο κατω). Συν τοις αλλοις, με DSLR εχεις και τη δυνατοτητα να αλλαζεις φακους, να βαζεις converters κλπ κλπ, κατι που στην compact δεν ισχυει και τραβας με ο,τι εχει επανω.

Αυτα ;)
 
@GP707: Εχω την Olympus C-765 UZ με 10x οπτικό και 4MP και είμαι πολύ ευχαριστημένος απλά θα ήθελα μιας και βρίσκεται η ευκαιρία του ταξιδιού να πάρω μια DSLR
@seven7seven: DSLR θέλω.. απλά το έγραψα ψηφιακή SLR.. Τελικά όπως όλα δείχνουν θα πάρω και εγώ μία από τις Canon.. Το θέμα είναι ποιά :p
@SARIDAKIS VASILIS: Και εγώ προς τα εκεί με βλέπω.. Πρέπει να ψάξω και τι φακό θα πάρω όμως :(

Και για να μιλάω πιο ξεκάθαρα είμαι μεταξύ αυτών των λύσεων:
1) Olympus E-VOLT E-500 με 1 φακό (14-45mm f3.5-5.6) > $580-$600
2) Olympus E-VOLT E-500 με 2 φακούς (14-45mm f3.5-5.6 και 40-150mm f3.5) > $670-$700
3) Canon EOS 350D χωρίς φακό > $510-$540
4) Canon EOS 350D με 1 φακό (18-55mm f/3.5-5.6) > $600-$630

Αρνητικά Olympus: 1.7sec να ανοίξει, μικρό viewfinder
Θετικά Olympus: Dust removal από τον αισθητήρα που η 350D δεν έχει και δίνει 2 φακούς!
Καλύτερη λύση είναι η EOS400D! (αλλά ξεφεύγω από το budget γιατί δεν μένου λεφτά για φακό zoom)
 
GP707":3s9zs48n said:
Η συντριπτικη πλειοψηφία εδώ, δεν χρησιμοποιεί slr μηχανές. Απ' οσον ξέρω οι περισσότεροι έχουν μια καλή ψηφιακή αυτοματη μηχανή, 5mp και πάνω με x10 οπτικό zoom. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό με αυτές αν αναλογιστείς ότι έχουν τα μισά λεφτα (και λιγοτερο) απο μια SLR χωρίς φακό.

Κι εγώ ανήκω σε αυτή την ομάδα... Στην παρούσα φάση είμαι καλυμμένος με την compact μηχανή μου (8.0 MP, 10x zoom) και την προτιμώ για πρακτικούς λόγους (πιο βολική στο κουβάλημα, εύχρηστη κτλ.). Καμιά φορά τα μεγαλύτερα μεγέθη προκαλούν περισσότερο (ειδικά στην Ελλάδα). Βέβαια για το μέλλον δεν αποκλείω να αποκτήσω κι εγώ dslr μηχανή, και να χρησιμοποιώ παράλληλα και τις δύο (ανάλογα με τις συνθήκες).
 
Κι εγώ μέχρι πριν ένα έτος είχα μια compact (Olympus C-760 UZ, πάρα πολύ φωτογραφική...) και μετά αγόρασα την Canon 350 και ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσα να κάνω. Την dslr την χαίρεσαι περισσότερο επειδή μπορείς να την δουλεύεις καλύτερα και πιο γρήγορα. Ιδίως στο spotting πετυχαίνεις πολύ καλύτερες φωτογραφίες και μπορείς να ζουμάρεις πολύ πιο γρήγορα παρά με compact. Τουλάχιστον εγώ αυτήν την εμπειρία έχω κάνει.

Σωστό είναι όμως και αυτό που λέει ο xristos, γι΄ αυτό θέλω να αγοράσω και μια μικρή compact για την καθημερινή χρήση ;)
 
Παιδιά
Έχω από το καλοκαίρι στου 2004 την NΙKON D70 SLR φωτογραφική μηχανή και είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ευχαριστημένος.

Ίδιος με της βραδινές λήψης που είναι και η λόξα μου.
Έχει πολλές ρυθμίσεις για το διάφραγμα.
Επίσεις έχεις την δυνατότητα να αφήσεις ανοικτό το κλείστρο μέχρι μισό λεπτό.
 
Top