Επάγγελμα Αεροσυνοδός

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
σχολες και προσληψεις σε αυτη την σελιδα.αεροσυνοδων χειριστων μηχανικων και οτι αλλο θες σε ολο τον κοσμο σε ολες τις ηπειρους ολα σε ενα ...σαν το σαμπουαν wash and go....:D :D :D :D :D



http://www.bestaviation.net
 
Η ΟΑ εκπαιδεύει τώρα καμιά 50 ατομα από την αρχική λίστα του καλοκαιριού. Καλύτερα περίμενε μέχρι τα τέλη Απριλίου που θα ξαναγίνουν προσλήψεις(κυρίως ανανέωση των συμβάσεων θα γίνει). Πάντως ο καθένας μπορεί να λέει το μακρύ και το κοντό του.Πηγαινε , δες και εσυ ξέρεις καλύτερα από τον καθένα για σένα. Παράδειγμα εμένα μου έλεγαν ότι θα κουράζεσαι υπερβολικά, σωματικά λογω δουλειάς και λογω πίεσης αλλά δεν κατάλαβα τίποτα. Αλλοι ομως το ένιωθαν... Να τους πείσεις ότι δεν είναι έτσι? Αφου το ένιωθαν!

Ή άλλος μπορεί να έχει πρόβλημα με το ωράριο που είναι χαοτικό και άλλος να σου λέει ότι μ'αρέσει αυτή η καθημερινή αλλαγή.

Που ξέρεις , μπορεί να γνωρίσεις και τον έρωτα της ζωής σου στο κόκπιτ. Ξέρεις πόσες έκαναν καριέρα....!

Ζησ'το σαν εμπειρία!!
 
Να ένας λόγος για να γίνει κανείς αεροσυνοδός! Για να γνωρίσει τον ερωτά της ζωης του!!! Ίσως το πρώτο αληθινό επιχείρημα μετά το πάθος για το επάγγελμα…

Φίλοι μου επίτρεψτε μου να πιστεύω ότι μονό αν έχει πάθος για την αεροπορία μπορεί κανείς να ανταπεξέλθει στη δουλειά…

Οσο για τον ερωτά υπάρχουν πολύ πολύ πολύ καλυτέρα σημεία να τον ψάξει μια κοπέλα! Ανατρέξτε στον μισθό και τα οράρια των ιπταμένων και θα το δείτε, και οκ τα παιδιά που είχαν καλά συμβόλαια από την Cronus είναι καλά, οι της «μακεδονικές αερογραμμές» πάλι καλά είναι, οι νέοι όμως? Εκεί μάλλον υπάρχει λόγος για να ψάχνεις αλλού!!!

Για ακόμα μια φορά, τεραστία προσφορά εργαζομένων, ανταγωνισμός τεράστιος επίσης, δύσκολοι καιροί για τις αεροπορικές, περικοπές η μια πίσω από την άλλη και ένα επάγγελμα που απαιτεί καμιά μακρόχρονη εκπαίδευση(για τις αεροσυνοδούς κυρίως), όλα αυτά μονό καλά δεν είναι για τον εργαζόμενο! Κα αν θέλουνε ας μας πούνε οι ιπτάμενοι της παρέας πόσες θυσίες έχουνε κάνει τόσα χρονιά για να είναι στην ιδία κοινωνική/οικονομική κατάσταση με άλλους που κόπιασαν πολύ λιγότερο!!
 
Μήπως είναι καλύτερο να διακρίνουμε την ελληνική πραγματικότητα απο αυτά που συμβαίνουν σε ξένες εταιρείες;Μήπως επίσης είναι χρήσιμο να πούμε οτι οι συνθήκες εργασίας διαφέρουν σημαντικά απο μια εταιρεία σε μια άλλη;Οτι οι κρατικές πληρώνουν καλύτερα (γενικά) αλλά χρειάζεται να μιλάς οπωσδήποτε τη γλώσσα της χώρας τους και φυσικά πολύ καλά αγγλικά;Γενικά,προσυπογράφω το "μακρυά απο την Ελλάδα" λέγοντας οτι συνεντεύξεις διενεργεί αυτή τη περίοδο η IMPERIAL.Όσο για την "αίσθηση ελευθερίας που σου προσφέρει αυτό το επάγγελμα...." θα σε διαβεβαιώσω οτι αυτό απέχει πολύ απο τη πραγματικότητα.Το βασικό κριτήριο πρέπει να είναι αν σου αρέσει σαν επάγγελμα με οτι αυτό συνεπάγεται.
 
"MIKE512"
Αν μύτη άλλο εξευτελίζουν και αυτούς που τις επέλεξαν επιβεβαιώνοντας λεγόμενα για τα προσόντα που θεωρούνται σημαντικότερα σε μια αεροσυνοδό. (και ελπίζω πως δεν ισχύουν.)


Αγαπητέ Μike512.Είτε με ..μύτη είτε χωρίς αυτή!!(''αν μη τι άλλο'' μάλλον ήθελες να γράψεις και εκ παραδρομής παρασύρθηκες) το θέμα είναι πως δυστιχώς πιθανολογώ πως είσαι ακόμη ένας απο αυτούς που έχουν μείνει στην απαρχαιομένη αντίληψη του οτι τα ιπτάμενα πληρώματα είναι εκεί μέσα για να σερβίρουν πορτοκαλάδες και φαγητά.
Ομολογώ πως δεν το περίμενα,καθώς φαίνεσαι γνώστης των πραγμάτων.

Ξεχνάμε λοιπόν πως εκτός απο...σερβιτόροι,εκπαιδευόμαστε ώς ¨πυροσβέστες, γιατροί, νοσοκόμες πρώτων βοηθειών, διασώστες (σε ερημο,θάλασσα,βουνό, ζούγκλα),διαπραγματευτές και σε κάποιες αξόλογες εταιρείες μαθαίνουμε ακόμη και την διαδικασία τοκετού.

Εάν λοιπόν νομίζεις πως όλα αυτά δεν είναι αξιόλογα για να κάνουν κάποιον να νιώσει οτι προσφέρει καπου έστω και την μια φορά που θα του συμβεί,τότε νομίζω πως η άποψη σου είναι πολύ αβασάνιστη.

Εαν υπάρχουν και κάποια ανθρωπάρια που έχουν αυτοσκοπό τους μόνο τις σχέσεις με το πιλοτήριο τότε σε πληροφορώ πως σε όλους τους τομείς είναι τα ίδια χάλια.Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα υποβιβάσουμε αυτό το επάγγελμα με τέτοιο τρόπο.
Εαν παρακολουθείς την εκπομπή MAYDAY ίσως αρχίσεις να καταλαβαίνεις την σοβαρότητα της θέσης του ιπτάμενου πληρώματος και πόσο χρήσιμο μπορεί να φανεί 'εστω και για την διάσωση μιας και μόνο ζωής.

Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα επειδή καποιοι αποφάσισαν να γελοιοποιούν ένα επάγγελμα που εκτός ελλαδας είναι αξιοσέβαστο αξιόλογο και.....
πολύ προσοδοφόρο.

φιλικά
skyfox
 
Μήπως βγήκαμε λίγο off? Γιατί μέχρι τώρα, τα 4/5 των post είναι "επιχειρηματολογίες" (sic) για τα υπέρ και τα κατά! ’Aλλο ζήτησε η κοπέλα!!!
 
Βρε μακεδόνα έχεις μια τάση να θεωρείς πως όλα είναι οφ τόπικ.
Βρίσκεις κακό να επιχειρηματολογούμε για αυτά που λέμε?
Δεν θα έπρεπε να βοηθήσουμε την φίλη μας να μάθει με τι θέλει να ασχοληθεί?Να ακούσει απόψεις απο ανθρώπους του χώρου τηντρέχουσα ποχή και όχι την εποχή της μητέρας της.

Όλα εκτός θέματος είναι?Χίλια συγνώμη αλλά εγώ δεν μπορώ να διαχωρήσω με τόσο λεπτες γραμμες πότε θεωρείτε οφ και πότε ον.
Και η αλήθεια είναι πως με κόυρασε λίγο αυτό το αγχος.

Χίλια συγνώμη ζητώ for any inconvinience i may caused through my stay.
Thats all from me
It was a pleasure being a part of arliners.gr

skyfox
 
@makedonas
Δεν είσαι συντονιστής του φόρουμ και καλά θα κάνεις αν νομίζεις πως κάποιο θέμα πέρνει τάσεις off topic να μας στέλνει αναφορά κάνοντα κλικ στο
report.gif
. Για περισσότερα διάβασε τα ΠΜ σου!!!
 
Αγαπητέ Μike512.Είτε με ..μύτη είτε χωρίς αυτή!!(''αν μη τι άλλο'' μάλλον ήθελες να γράψεις

Μια ζωή ανορθόγραφος πραγματικά! Θετικής ήμουνα και να τα αποτελέσματα τώρα!
εν πάση περιπτώσει αυτή τη φορά το λάθος ήταν από το λεξικό του word.!!!


Skyfox έχεις πολύ δίκιο… στη θεωρία… πολλά τοπικ έχουνε γραφτεί στο φόρουμ μας, είχαμε δει και την έρευνα του ΒΒC για τη ryanair, ήρθε μετά και το discovery για τις προσλήψεις αεροπορικών, το ήθελε και η μοίρα να γνωρίσω μια φίλη, αεροσυνοδό! που όσο να το πεις ούτε τα ξανθά μαλάκια της, ούτε το χαμένο βλεματάκι της δεν κρύβουν τα σούπερ νοητικά επίπεδα της και εμένα ρωτήστε πως κατάφερε να είναι εκεί!!!

Γιαυτο σου λέω Skyfox μπράβο σου που είσαι συνειδητή αλλά ξέρεις πολύ καλά τι παίζει πίσω από την πόρτα που λέει διεύθυνση προσλήψεων … και αν μια κοπέλα περάσει από εκεί ας είμαστε σίγουροι ότι με την εκπαίδευση δεν θα έχει προβλήματα!

2 notes:
Δεν είναι κανόνας! Υπάρχουν και πραγματικά υπεύθυνα άτομα εκεί έξω.
Ωστόσο η πείρα δείχνει ότι οι αεροπορικές δεν εστιάζουν κυρίως στις ικανότητες διάσωσης των υποψηφίων….
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Top