Spotting in Thessaloniki (SKG/LGTS)

lefteris17 καλά στο είπαν. Οι φωτογραφίες σου εχουν φοντο στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αυτό απαγορεύεται. Έχουμε ξαναεπισημάνει σε αυτό το φορουμ ότι, καλό ειναι το spotting και ολοι ειμαστε τρελαμένοι, αλλά μέχρι ενός ορισμένου σημείου. Εκεί που απαγορεύεται, σεβόμαστε και τηρούμε τις ανάλογες απαγορεύσεις.
Εγώ θα σου πρότεινα να κατεβάσεις το βιντεο απο το youtube για να μην βρεις κανεναν περίεργο μπελά, σε περίπτωση που κάποιος το πάρει χαμπάρι. :oops:
 
rply

ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΩ!!!!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ?????ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΕΧΩ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ!!!!!!!ΚΑΙ ΑΠΟ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΦΟΤΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ :!: :!: :arrow:
 
Re: ....

lefteris17":1yf1o1e3 said:
plane spoting 4ever akoma kai nekros :!: :!: :!: :!: :!: :!: :evil:
.

Εκει πρεπει να βγαινουν φοβερα underflying με τρελλα contrails :D (ασχετο)
 
Παιδιά ξέρετε κάποιο καλό μέρος για φωτογράφιση στο SKG εκτος απο την είσοδο του αεροσταθμού στο επίπεδο αναχωρήσεων. Σημείο που να μην μας "ενοχλούν" οι αρχιφύλακες της ΕΛΑΣ και σπάνε τα νευράκια μας με τα σενάρια περι κατασκοπείας!!!!!









(Αυτό εννοώ για τους αρχιφύλακες το απο κάτω ακριβώς )
 
Φίλε Socrates,

Το μέρος που αναφέρεις το έκοψα κι εγώ για τους γνωστούς λόγους (Κατάσκοπος Νέλη, Υπολοχαγός Νατάσα, James Bond κλπ).

Πλέον spottάρω απο ασφαλή σημεία τα αεροσκάφη που πλησιάζουν για προσγείωση. Δεν γνωρίζω τον εξοπλισμό που έχεις αλλά εγώ θα στα προτείνω

1) Όταν προσγειώνονται στον 10 και τον 16 (προσέγγιση από τη θάλασσα) κάθομαι στο parking του Bennigan's στο "ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ". Απαιτείται φακός τουλάχιστον 300mm για αξιοπρεπή φωτογραφία

2) Όταν προσγειώνονται στον 34 (προσέγγιση από Τρίλοφο) το καλύτερο σημείο είναι σε μια αλάνα πίσω από το φυτώριο που υπάρχει στο φανάρι της στροφής προς Καρδία ακριβώς απέναντι από την πύλη της 113 με το F5 gate-guard. Στην αλάνα μπορείς να φτάσεις από την μάντρα με τις βάρκες και τα τροχόσπιτα που βρίσκεται λίγο πιο κάτω (προς την πόλη)

3) Όταν προσγειώνονται στον 28 (πράγμα σπάνιο - ελπίζω να είναι ο κανόνας όταν ολοκληρωθεί η επέκταση) το καλύτερο σημείο είναι σε μια μικρή αλάνα ΑΚΡΙΒΩΣ δίπλα σε μια μάντρα αυτοκινήτων "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ" περίπου 100-200 μέτρα μετά το φανάρι της "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΑΣ" το σημείο βρίσκεται ΑΚΡΙΒΩΣ απέναντι από το ILS του 28 και τα αεροπλάνα περνάνε γύρω στα 10 μέτρα πάνω από το κεφάλι σου.

Για τα σημεία 2 και 3 ένας 50άρης φακός (ακόμαι και μια compact μηχανή αρκεί με το παραπάνω)

Συνήθως (περίπου 80%) όταν φυσάει βοριαδάκι ( ο αέρας από τη θάλασσα) οι προσγειώσεις γίνονται στον 34 και 28.

Ελπίζω να σε βοήθησα. Spot well and prosper !!!
 
Αχ, μου θύμισες τις παλιές καλές μέρες του LGAT, που πήγαινα με την παρέα σε ένα γηπεδάκι ακριβώς στο κατώφλι του διαδρόμου και χαζεύαμε τα ά/φη. Με συγχωρείται για το οφφ αλλά "συγκινήθηκα"! :(
 
flying Doc":1u21bp6s said:
2) Όταν προσγειώνονται στον 34 (προσέγγιση από Τρίλοφο) το καλύτερο σημείο είναι σε μια αλάνα πίσω από το φυτώριο που υπάρχει στο φανάρι της στροφής προς Καρδία ακριβώς απέναντι από την πύλη της 113 με το F5 gate-guard. Στην αλάνα μπορείς να φτάσεις από την μάντρα με τις βάρκες και τα τροχόσπιτα που βρίσκεται λίγο πιο κάτω (προς την πόλη)

Ακόμη δν θξεχασω το κυνηγητο απο τα δυο σκυλια της μαντρας με τα τροχοσπιτα τη προηγουμενη εβδομαδα την κυριακη συγκεκριμενα!!! Τρεξιμο οχι αστεια!!!!
 
Όλες είναι από το σημείο 2 εκτός απο ΑΤR το οποίο το έβγαλα σταματημένος ΑΚΡΙΒΩΣ μπροστά στο φυτώριο που ανέφερα, δίπλα στο σηματοδότη.

Παρεπιπτόντως, σήμερα από τις 14:30 ως τις 16:00 ήμουν αραγμένος στη γνωστή αλάνα και φωτογράφιζα. Είχα τις προβλεπόμενες αφίξεις απο το http://www.flightstats.com αλλά οι MALEV & BRITISH μου την έσκασαν και κατέβηκαν στον 16. Κατά τα άλλα Α3, ΟΑ και Hapag μπήκαν στον υπολογιστή μου.

Βέβαια ο καιρός ήταν χάλια για φωτογράφιση (βροχή και συννεφιά) αλλά πέρασα καλά.
 
Top