APIS (Advance Passenger Information System)

Μ'άλλα λόγια,αγαπητέ Skyhawk,σέ περίπτωση που έπασχες από κάποια σοβαρή ασθένεια που δέν θα ήθελες να γνωρίζουν οι συγγενείς σου γιά να μήν στενοχωρηθούν,δέν θα είχες αντίρρηση να "φακελλωθή" αυτό μέσω τού APIS (μέ την μορφή κάποιων ειδικών οδηγιών γιά φάρμακα κλπ που θα χρειαζόταν να πάρης κατά την πτήση σου) καί να το μάθαινε αυτό κάποιος άσχετος υπάλληλος χειριζόμενος τό APIS ο οποίος μετά θα σέ εκβίαζε οτι άν δέν τού δώσης χρήματα θά το αποκαλύψη στούς συγγενείς σου.....

Μέ εκπλήσσει πραγματικά αυτή σου η τοποθέτηση..

ΥΓ.Η σωστή έκφραση είναι "όσον αφορά" καί όχι "όσο αναφορά"....
 
Ναι οκ δεν γνωριζω καλα Ελληνικα σε ευχαριστω που μου το λες. Πρεπει να ξεριες επισης οτι ολα αυτα ειναι μυστικα και μονο οι αρμοδιοι τα γνωριζουν. και στο κατω κατω της γραφης προτιμοτερο ειναι να στεναχωριθω με την αρρωστια μου οπως λες παρα να να ειναι σε κινδυνο χιλιαδες ανθρωποι. Αν εχεις διαφορετικη αποψη επι του θεματος το δεχομαι και το σεβομαι. Αυτη ειναι η αποψη μου πανω σε αυτο το τοπικ.
 
SkyHawk":3tv92rzd said:
Πρεπει να ξεριες επισης οτι ολα αυτα ειναι μυστικα και μονο οι αρμοδιοι τα γνωριζουν.
Και ποιος κρίνει ποιοι είναι οι αρμόδιοι βρε SkyHawk? Ρητορικό το ερώτημα... :rolleyes:
 
Αυτο δεν μπορω να το γνωριζω πως λειτουργει το συστημα. Παντως πιστευω οτι ενα ειναι σιγουρο δεν προκειται να ασχοληθουν με τον καθε τυχοντα. Δεν υπαρχει λογος να το κανουν αυτο και να υπηρχε δηλαδη ειναι τοσο δυσκολο και μαλλον ακατορθοτο. Αρκει να φανταστητε ποσα εκατομμυρια ανθρωποι ταξιδευουν καθημερινα. Ολα αυτα γινονται για να περιορισουν μια ομαδα ανθρωπων οι οποιοι εχουν απασχολησει με τις κινισεις τους της αρχες και δεν μιλω για ταξιδια της μιας μερας. Οι περισσοτεροι επαγκελματιες/επιχηρηματιες το κανουν τουλαχιστον αυτο μια φορα την βδομαδα θελω να πω δλδ δεν θα ασχοληθουνε με την ''κυρα κατινα'' no offense για τις κατερινες :D
 
Εγώ πάντως θά ήθελα,άν εκφράσω κάποιες διαιτητικές προτιμήσεις σέ κάποιο ταξίδι μου,αυτές να παραμείνουν στό σημειωματάριο τής αεροσυνοδού καί να σβηστούν μετά την απομάκρυνσή μου από το αεροπλάνο και όχι να βρίσκωνται μόνιμα καταχωρημένες σέ κάποια βάση δεδομένων που την κοιτάζει κάποιος άσχετος σέ κάποια άλλη χώρα...

Την τρομοκρατία μπορούν να την καταπολεμήσουν μέ άλλα μέσα-όσο γιά τήν "ομάδα ανθρώπων που έχουν απασχολήσει μέ τίς κινήσεις τους τίς αρχές",αυτήν μπορούν να την εντοπίσουν μέ άλλους τρόπους χωρίς να χρειάζεται να "φακελλώνουν" εκατομμύρια ανθρώπων.

Τέλος,ποιός εγγυάται στην κάθε "κυρά κατίνα" (no offense γιά τίς Κατερίνες) οτι ο τύπος στην ασφάλεια που διάβασε το PNR της δέν θά σκεφτή να "εκμεταλλευτή" π.χ το γεγονός οτι η εν λόγω επιβάτις είναι μέν παντρεμένη μέ κάποιον (τό βλέπει από τά στοιχεία της) αλλά συνταξίδεψε μέ κάποιον άλλο (που και αυτό το είδε από τά στοιχεία τού PNR);
 
πλεον για ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ εκτοσ απο τα γνοστα στοιχεια για το API χρειαζεται να περασεισ ακι διευθνση μονιμη αλλα και την προσωρινη , δηλαδη που θα μεινεις εκει . επισησ ημερομηνια ληξης του διαβατηριου σου .
αυτα ειναι απαραιτητα κατα την διαδιακασια του τσεκ ιν ...αλλιως η εταιρεια θα εχει προστιμα αν και μερικεσ εταιρειες εχοθν κανει ετσι το συστημα τους που αν δεν περασεις ολα τα στοιχεια δεν μπορεις να το τσεκαρεις .

Στην klm ισχυε καιγια την αγγλια αλλα οχι τοσες πολλεσ πληροφοριες οσο για την αμερικη . αν τωρα μπει και η ισπανια πολυ ωραια ... ειναι σκετη καθυστερηση
 
Όντως, η διαδικασία για τις κρατήσεις προς ΗΠΑ είναι πολύ χρονοβόρα, με τέσσερις γραμμές εντολών των 60-70 χαρακτήρων η κάθε μία, για τον κάθε επιβάτη (DOCA, DOCS κλπ).

Η ΒΑ στέλνει υπενθυμίσεις μέσα στις κρατήσεις, ελέγχει τα στοιχεία και αν λείπει κάτι συνεχίζει να στέλνει υπενθυμίσεις μέχρι να περαστούν τα στοιχεία. Όρεξη να 'χεις για γράψιμο...

Παρακάτω παραθέτω την απάντηση που δίνει το Galileo κάθε φορά που πωλείται μία θέση:

*DONT FORGET TO INSERT DOCA-SSR*
ADD ADVANCE PASSENGER INFORMATION SSRS DOCA/DOCO/DOCS
PERSONAL DATA WHICH IS PROVIDED TO US IN CONNECTION
WITH YOUR TRAVEL MAY BE PASSED TO GOVERNMENT AUTHORITIES
FOR BORDER CONTROL AND AVIATION SECURITY PURPOSES
 
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Όσα στοιχεία λείπουν και δεν έχουν δοθεί κατα την κράτηση (κράτηση μέσω ιστοσελίδας) θα πρέπει να δωθούν στο αεροδρόμιο κατα τη διάρκεια του τσεκ ιν ? Χρειάζεται να συμπληρώσω κάποια παραπάνω φόρμα?
 
Το σύστημα APIS εξελίσσεται ακόμα περισσότερο και μετονομάζεται σε Secure Flight Program. Από τις 15 Οκτωβρίου 2010 τα δεδομένα του APIS θα πρέπει να παρέχονται πιλοτικά από επιλεγμένους αερομεταφορείς, που εκτελούν πτήσεις προς ή εντός ΗΠΑ. Βάσει του νέου κανονισμού, θα είναι υποχρεωτική η καταχώρηση της ημερομηνίας γέννησης, του πλήρους ονοματεπωνύμου και του φύλου του επιβάτη, μέσω μίας ειδικής εντολής στο CRS της αεροπορικής εταιρείας, το αργότερο 3 μέρες πριν από την κάθε πτήση, μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία APIS. Τα ανωτέρω προαναφερθέντα στοιχεία θα μεταβιβάζονται στην Αρμόδια Αρχή των ΗΠΑ, όπου και θα ελέγχεται κατά κατά πόσον ο επιβάτης θεωρείται επικίνδυνος για τη χώρα. Τα στοιχεία ελέγχονται βάσει λιστών που έχουν οι αμερικανικές αρχές. Μέχρι τώρα, τα στοιχεία APIS μεταβιβάζονταν στις αμερικανικές αρχές μόνο εν' όσω ο επιβάτης βρισκόταν εν πτήσει προς τις ΗΠΑ. Τώρα θα είναι απαραίτητη η μετάδοσή τους αρκετά νωρίτερα πριν την πτήση.

H καταχώρηση των στοιχείων αυτών θα καταστεί σταδιακά απολύτως υποχρεωτική για όλους τους αερομεταφορείς που εκτελούν πτήσεις από/προς και εντός ΗΠΑ, μια και αν δεν έχουν καταχωρηθεί τα στοιχεία, δε θα είναι εφικτή η έκδοση του εισιτηρίου (στο παρόν στάδιο, το σύστημα εμποδίζει την έκδοση εισιτηρίων για κρατήσεις που δεν περιλαμβάνουν τα Secure Flight Date).

Εφ' όσον από τον έλεγχο που κάνουν οι αμερικανικές αρχές, δεν προκύπτουν υποψίες εις βάρος του επιβάτη, τότε θα είναι εφικτή η έκδοση της κάρτας επιβίβασης.

Αν από τον έλεγχο προκύπτουν υποψίες, τότε η έκδοση της κάρτας επιβίβασης δεν θα είναι εφικτή και ο επιβάτης δεν θα μπορέσει να επιβιβαστεί στην πτήση. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να ζητήσει να διερευνηθεί η περίπτωσή του και εφ' όσον δε συντρέχουν άλλοι λόγοι, να εφοδιαστεί με έναν ισόβιο 13ψήφιο κωδικό (redress number) τον οποίο και θα πρέπει να καταχωρεί στο σύστημα κάθε φορά που κάνει κράτηση για για πτήσεις από/προς και εντός ΗΠΑ.

Ενδεικτικά, η ΟΑ, λόγω της συνεργασίας της με τη Delta, θα συμμετέχει στο Secure Flight Program, παρά το ότι δεν εκτελεί η ίδια πτήσεις προς τις ΗΠΑ.

http://www.tsa.gov/what_we_do/layers/secureflight/
 
aakunz":36ljbuv5 said:
...Βάσει του νέου κανονισμού, θα είναι υποχρεωτική η καταχώρηση της ημερομηνίας γέννησης, του πλήρους ονοματεπωνύμου και του φύλου του επιβάτη, μέσω μίας ειδικής εντολής στο CRS της αεροπορικής εταιρείας, το αργότερο 3 μέρες πριν από την κάθε πτήση, μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία APIS...
Αν ερμηνεύω σωστά το παραπάνω,
δε θα είναι δυνατή η έκδοση εισιτηρίου αν δε μεσολαβούν τρεις μέρες μέχρι την πτήση;
 
Top