Μισθοί Ιπταμένων

  • Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Traveller said:
βρε παιδια, η ερωτηση μου ειναι αλλη!
αφορα μισθους και λοιπα!




Λοιπον στις ΟΑ ο πρωτος μισθος ειναι 669 και 5.5€ η ωρα σε περιπτωση διανυκτερευσης.Εχεις 32 ωρες πτησης και 42 απασχολησης σε 7 συνεχωμενες ημερες και 11 ρεπο το μηνα(1 4ημερο,1 3ημερο και 2 2ημερα).Σε 30 συνεχομενες ημερες δε μπορεις να υπερβεις τις
90 ωρες πτησεως.Υπαρχουν βεβαια εποχικοι με αλλον μισθο πιο μεγαλο και που δικαιουνται και παιρνουν αδειες.Κατα τα αλλα ο κανονισμος εργασιας(θεσμικο πλαισιο) λειτουργει ισοτιμα για ολους ανεξαρτητα συμβασεως εργασιας!
 
alex, το φορουμ δεν ειναι για να αποκαλυπτουμε που δουλευουμε, γιατι δουλευουμε, ποσο δουλευουμε, τι κανουμε και ποιο ειναι το ΑΦΜ μας. Και αν καποιοι κανουν 8 δουλειες μπραβο τους, μακαρι να μπορουσα και εγω να το κανω, ομως, πραγματικα, δε με αφορα. :)

Οι ερωτησεις που εβαλα αφορουν ιπταμενες συνοδους και μονο αυτο. Δε θελω να επεκταθω αλλο, παρα μονο γυρω απο το θεμα που εθεσα, καταλαβαινεις ετσι? :)

MIKEAIR ευχαριστω για τις απαντησεις -και ολους! :) αυτα που λες διαφοροποιουνται αναλογα το θεσμικο πλαισιο της καθε εταιρειας η ειναι στανταρ παντου?
γιατι αν θυμαμαι καλα καπου ειχα διαβασει 40 ωρες πτησης η κατι τετοιο.. δε θυμαμαι και καλα παντως.

ευχαριστω!
 
cabin crew":2b9bvbkl said:
Πάντως εμένα του έρημου φροντιστή δεν μου φαίνονται πολλά τα λεφτά που παίρνουν οι χειριστές στην EMIRATES.Αν σκεφτεί κανείς ότι φροντιστής με 0 προυπηρεσία ξεκινάει με 1800 ευρώ με δωρεάν διαμονή και μεταφορές,τότε αναλογικά οι χειριστές μάλλον λίγα παίρνουν.

kai to site tous giati leei oti pairnoun 1000 dolaria + 650 ta ektos edras??? (1650 dollaria= peripou 1000 euros)

oso na peis 1000 euros me 1800 exei mia diafora shmantikh...
 
Traveller,καταλαβαίνω οτι για κάποιο λόγο δε θέλεις να απαντήσεις σε ερώτηση για τα επαγγελματικά σου και το σέβομαι.Γενικά με το ερώτημα,στην Ελλάδα γνωρίζω οτι ισχύει το λεγόμενο "εξάσκελο".Δηλαδή,μπορεί ο υπάλληλος να κάνει 3 απογειώσεις ημερησίως.Αν σφάλλω,ας με διορθώσουν οι σχετικότεροι.
 
alex96, μιλώντας για καμπίνα, κατά τη διάρκεια του χειμερινού προγράμματος κάνουμε μόνο 4 σκέλη, ενώ στο θερινό 6. Αυτό βέβαια στα χαρτιά γιατί υπάρχουν και 6σκελα δρομολόγια τον χειμώνα αλλά και 8σκελα με ATR!!!! με βάση τη Θεσσαλονίκη. Ναι καλά διάβασες.
skg-lxs-mjt.smi-rho και επιστροφή από τον ίδιο δρόμο :). Για να σπάει η μονοτονία έχουμε και δρομολόγιο αντί smi με jkh. Έχουμε και skg-cfu-pvk-zth και πίσω. Το 6σκελο είναι το skg-lxs-mjt-rho και πίσω
Η δικαιολογία είναι οτι δε μπορούν να τα σπάσουν. Βέβαια το υποσχέθηκαν και αναμένουμε από τον νέο μήνα να δούμε.
 
ναι αλεξ, τωρα μου απαντησες :)

οκ, εγω θα τα κανω τα χαρτια μου τελικα και ηδη προσπαθω να κανονισψ ετσι και την αλλη δουλεια, ωστε να τα βγαζω παραλληλα-οσο αυτο ειναι δυνατον.

στις σελιδες που εδωσαν παραπανω σχετικα με μισθους, γιατι η emirates πληρωνει τοοοοοσο πολυ καλα ρε παιδια? εχει δουλεψει κανεις εκει?

αν εχω αλλη απορια θα επανελθω :)
 
Προσφατα μπηκα στο site της Qatar και ειδα τους μισθους που προσφερει.Απλα τρελαθηκα...!Πρωτος μισθος για First Officer 9900$ με διαμονη φαγητο και πολλα πολλα άλλα!Δεν συζηταμε για μισθο κυβερνητη ο οποιος οπως γραφει ξεκινα απο 14900$.Καλα αν οντως ισχυουν αυτες οι τιμες γιατι ζηταει ακομα πιλοτους.?Λογικα να το σκεφτει καποιος οι περισσοτεροι εκει θα ηθελαν να βρισκονται!Ομως ειδα και κατι που με προβληματησε και μπορει αυτο να ειναι η απαντηση ολων...Στα requirements εγραφε ICAO ATPL και οχι EASA(JAA).Kαι η απορια μου ειναι η εξης, παρακαλω οποιος γνωριζει να μου απαντησει, για να δουλεψεις στην Qatar θα πρεπει το πτυχιο σου να ειναι ICAO, δεν αναγνωριζουν το JAA?Ας απαντησει καποιος γιατι εχω εκφρασει πολλες φορες αποριες στο forum και ποτε κανεις δεν εχει απαντησει!

Για να διαπιστωσετε και οι ιδιοι αυτα που ανεφερα:
http://www.qatarairways.com/hr_flightcr ... ?linkdes_4
 
Αν δεν κάνω λάθος όλες οι χώρες που είναι μέλη της jaa είναι και icao members άρα....
 
alexp:

Αν διαβασεις την ιστοσελιδα της Qatar, θα δεις οτι μεσα στα 9900 δολλαρια περιλαμβανει και το επιδομα στεγασηs. Επειδη τα ενοικια ειναι τρελα, και αυξανονται με γρηγορους ρυθμους ο μισθος γρηγορα μειωνετε.
Επισης οταν τελικα δεις το συμβολαιο, τα πραγματα δεν ειναι ακριβως ροδινα.
Εχω και συναδελφους που οταν πηγαν και ειδαν τις λεπτομερειες εστριψαν, αλλα και συναδελφους που δουλεψαν εκει προσωρινα λογω ανεργειας, και με την πρωτη ευκαιρεια επεστρεψαν στην Ευρωπη.
 
Top