Alitalia

Alitalia: Στα χέρια της Αeroflot ;

Σημάδι των καιρών; H Aeroflot, o εθνικός αερομεταφορέας της Ρωσίας, έκανε την έκπληξη την Δευτέρα καταθέτοντας προσφορά εξαγοράς για την Alitalia. Η Aeroflot, σε συνεργασία με την τράπεζα Unicredito, θα είναι ένας από τους τρεις διεκδικητές του ιταλικού αερομεταφορέα. Τα άλλα δύο ενδιαφερόμενα σχήματα που έχουν βάλει στο μάτι την Alitalia είναι οι εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων Texas Pacific και Matlin Patterson μαζί με την ιταλική Mediobanca και η ΑP Holding του επιχειρηματία Carlo Toto που ηγείται της επίσης ιταλικής Air One.

Η συνέχεια στο capital.gr

:arrow: http://www.capital.gr/news.asp?Details=271093
 
alitalia news: ακυρώσεις πτήσεων

Από το http://www.in.gr:

Ακυρώσεις περίπου 400 πτήσεων ανακοίνωσε για την Τρίτη η Alitalia εξαιτίας απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν εργατικά συνδικάτα και οι ιπτάμενοι φροντιστές και αεροσυνοδοί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας θα ακυρωθούν 394 πτήσεις από και προς την Ιταλία αλλά και πτήσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Από την αρχή του μήνα έχουν ακυρωθεί άλλες περισσότερες από 350 πτήσεις εξαιτίας στάσεων εργασίας, που αφορούν θέματα των συμβάσεων εργασίας.

Η (ζημιογόνος) εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης.

Ενδιαφέρον έχουν εκφράσει τρεις «μνηστήρες»: Η κοινοπραξία της ρωσικής Aeroflot με την τράπεζα Unicredit, η ιταλική επενδυτική τράπεζα Mediobanca και η αμερικανική Texas Pacific Group, καθώς και η Lufthansa με την Air One.

Νωρίτερα, η Alitalia ανακοίνωσε ζημίες περιορισμό ζημιών Alitalia, στα 107 εκατομμύρια ευρώ, συγκριτικά με ζημιές 129 εκατομμυρίων που είχε στο αντίστοιχο διάστημα του 2006.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=245
 
Γεια σε όλους.Πετώ για Ρώμη το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου με Alitalia.Αναρωτιέμαι αν έχουν προγραμματιστεί απεργείες για τους καλοκαιρινούς μήνες.Και κάτι άλλο.Υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας με την Alitalia?(απαρχαιωμένος στόλος κλπ.)
Thanks in advance.
 
Η Aeroflot απέσυρε το ενδιαφέρον της για την εξαγορά μεριδίου της Alitalia


source: in.gr



---------------------------------------------------------------------------------------



Αρχιζει και ποναει...
 
πως γινεται να επιτρεπεται στην air one να κανει προσφορα εξαγορας της alitalia ενω την ιδια στιγμη να μπλοκαρετε η εξαγορα της aer lingus απο την ryanair....

μηπως το ενδιαφερον της one ειναι απλως..να χαμε να λεγαμε?
 
no frills":1lt41e4w said:
air one να κανει προσφορα εξαγορας της alitalia.....

.....μηπως το ενδιαφερον της one ειναι απλως..να χαμε να λεγαμε?

Κάτι μου θυμίζει αυτό, κατι μου θυμίζει...
Μηπως το ενδιαφέρον είναι για να έχει να λέει (η air one)
;)
 
Κατέρρευσε η διαδικασία πώλησης της Alitalia

"Απότομη προσγείωση" πραγματοποίησε τελικά η διαδικασία πώλησης της αεροπορικής εταιρίας Alitalia, καθώς σήμερα αποχώρησε από αυτήν και η τελευταία κοινοπραξία από τις τρεις που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον.


source: capital.gr

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πολυ ασχημες οι εξελιξεις για την.. αδελφο εταιρεια! Και μιας και η ΕΕ δεν προτιθεται να εγκρινει νεα ενεση ρευστου απο το κρατος, 2 εναλλακτικες βλεπω. 1. Λουκετο, 2. Πωλησω οπως οπως με τους ορους του αγοραστη, κατι που σημαινει αυτοκτονια! Στημενο παιχνιδι για μενα. Αποχωρουνε ολοι, η κυβερνηση απεγνωσμενα ισως να μη θεσει πλεον ορους και μετα επανερχονται και πεφτουνε σαν κορακια, και οποιος κανει την πιο υψηλη προσφορα, θα εχει και να τρωει! Να μην εκπλαγουμε εαν δωσει και λεφτα η ιταλικη κυβερνηση, για την ξεφορτωθει! Σκηνικα που κατι μου λεει οτι θα δουμε και εδω.. :oops:
 
Ναι όντως.Σήμερα όλες οι ιταλικές εφημερίδες-δελτία ειδήσεων έχουν λεπτομερέστατη αναφορά στην απόσυρση ενδιαφέροντος από μέρους τις Airone!
Ναι όντως, Nontas, θυμίζει το ανάλογο ενδιαφέρον της Α3 για την ΟΑ.
Ποιός όμως ξέρει για ποιό λόγο "βολιδοσκοπούν" αυτή την αγορά οι μεγάλες ιδιωτικές!(ίσως για να "εκβιάσουν" καταστάσεις-κυβερνήσεις)
Θα ήθελα επίσης να σας θυμίσω δύο στοιχεία σημαντικά , κατά τη γνώμη μου.
1)Η AZ είναι ήδη ιδιωτικοποιημένη κατά περίπου 49%, εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.
2)Η πολύ σημαντική παρουσία της στην Star Alliance.
Αν θυμάστε παλαιότερα της είχε γίνει και πρόταση για συγχώνευση με την Air France, στα πρότυπα της KLM.
 
Δεν νομιζω να εχει γινει προταση και τις ΑΖ στη συγχωνευση AF,KL,.Απο οτι ξερω η AF εξαγορασε την KL ισως και γιατι η δευτερη δεν ειχε οικονομικα προβληματα,απλα λειτουργησε στην περιπτωση αυτη η αντιληψη περι μηδενικου κρατισμου,κατι που ισχυει στην Ολλανδια και σε ολες τις αναπτυγμενες ευρωπαικες χωρες.Σε αναλογη προταση για να μπει και η ΑΖ η AF ως ηγετικο μελος της Skyteam αρνηθηκε απο την αρχη κατι τετοιο.Το μελλον της ειναι παρομοιο με τις ΟΑ,αλλα η ΑΖ εφτασε εδω λογω του τεραστιου ανταγωνισμου στην Ιταλια.Οι ΟΑ εφτασαν εδω χωρις να υπαρχει αναλογος ανταγωνισμος.
 
Top