Τα DC-3 / C-47 στην Ελλαδα!!!

  • Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Dakota(?) Στο Ελληνικό - Εκτός Φράχτη;

Γειά και χαρά σε όλους.

Σήμερα έψαχνα να βρώ το σπίτι ενός φίλου που μένει στο Ελληνικό για να τον επισκευθώ όταν κατέβω και αναπόφευκτα ;) "πέρασα πάνω απο" το αεροδρόμιο.

http://maps.google.co.uk/maps?hl=en&q=& ... &z=18&om=1

Στη παραπάνω εικόνα απο Google Maps και στο κάτω αριστερά μέρος, διακρίνεται ένα αεροσκάφος που μοιάζει πάρα πολύ με τη Dakota που είναι εντός του χώρου του αεροδρομίου.

Αυτός ο χώρος που βρίσκεται αυτό το αεροπλάνο (Dakota ή όχι) είναι του αεροδρομίου;
 
Η μόνη Dacota που βλέπω είναι αυτή που είναι "παρκαρισμένη" δίπλα στα Β727.

Έτσι και αλλιώς αυτή η δορυφορική είναι πάρα πολύ παλιά. Αν εννοείς αυτή είναι εντώς του αεροδρομίου. Μάλιστα στο σημείο αυτό ο δρόμος είναι σε μεγαλύτερο ύψος απο την πίστα.
 
Ευχαριστώ για την απάντηση σου OAL260

Στο link που έστειλα χωρίς να κάνεις Zoom Out θα δείς ένα δυκινητήριο αεροσκάφος παρόμοιου μεγέθους. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι Dakota αλλά έχει κάποιες ομοιότητες με το αεροπλάνο που είναι δίπλα στα B727 που ξέρουμε οτι είναι DC.

Αυτός ο χώρος που βρίσκεται το αεροπλάνο είναι στην αντίθετη πλευρά (απο αυτή που βρίσκεται παρκαρισμένη η Dakota) του διαδρόμου, προς τη θάλασσα ανάμεσα στο δρόμο και το αεροδρόμιο.
 
βασικα αν ψαξει κανεις λιγο παραπερα... (βορειοδυτικα του σημειου που ειναι τα 727)... εχει 4 ντακοτες που ειναι για scrap. Οντως οι φωτο ειναι λιγο παλιες... αλλα υπαρχουν ακομη εκει αυτα τα αεροπλανα?


To Google Earth παντως λεει οτι ειναι DC3 το εν λογω αεροπλανο... (οντως ειναι λιγο πιο αριστερα απο την εικονα που ανοιγει το Link).
 
Έχω την εντύπωση ότι το αεροπλάνο που αναφέρει ο φίλος thanOS (αυτό που είναι στα αριστερά του 33L) είναι μέσα στην έκταση που καταλαμβάνει εκεί ένα στρατόπεδο ή κάτι άλλο στρατιωτικό. Δεν θυμάμαι συγκεκριμένα.

Αν θυμάμαι καλά πιο παλιά το είχαν κοντά στο φράχτη που είναι επί της Ποσειδώνος και φαινόταν όταν πέρναγες.
 
Αν θυμάμαι καλά...η Dakota ή τέλος πάντων ότι αεροσκάφος είναι αυτό που είναι αριστερά κάτω μέσα σε ένα οικόπεδο... πρέπει να ανήκει στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία....ή κάτι παραπλήσιο...κάτι γραφεία στεγάζονταν εκεί πέρα και λογικά την είχανε σαν μουσειακό αντικείμενο.
 
johnyk":3ofcopnn said:
πρέπει να ανήκει στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
οντως ανηκει στην ΕΜΥ και βρισκεται στο συγγεκριμενο χωρο περιπου 20 χρονια. ειχε ανακαινιστει πληρως -τουλαχιστον εξωτερικα-. τα χρωματα ηταν κυριως πορτοκαλι αλλα δεν θυμαμαι λεπτομερειες. αμφιβαλλω αν λειτουργησε σα μουσειο (με την εννοια της επισκεψιμοτητας).
 
Τα τελευταία posts περί ντακότας μεταφέρθηκαν στο υπάρχον θέμα για τα DC-3/C-47 στην Ελλάδα.

Για άλλη μια φορά... :arrow: Αναζήτηση!
 
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και συγγνώμη για το "άψαχτο" Posting κύριε συντονιστά :)
 
thanOS":2c6ve0ui said:
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και συγγνώμη για το "άψαχτο" Posting κύριε συντονιστά :)

Σε συγχωρώ... :D
Btw, επειδή μόλις τώρα έτυχε να διαβάσω τις παραπάνω απαντήσεις, να πω πως δυστυχώς δεν πέσατε μέσα.
Η σωστή απάντηση είναι:
Πρόκειται για μία από τις 2 ντακότες της ΥΠΑ -συγκεκριμένα η SX-ECF- η οποία βρίσκεται μέχρι και σήμερα στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων διοίκησης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. (Η άλλη είναι η SX-ECD που βρισκόταν δίπλα στα 727/732/747 στο LGAT και τώρα βρίσκεται στην πίσω αυλή του παλιού δημαρχείου Ελληνικού).
 
Top