www.airpics.gr / www.airpics.net

Mε Opera εχω ακομα το ιδιο προβλημα (αρα ισως να ειναι και απο εμενα). Με ΙΕ ομως, λειτουργει κανονικοτατα. :)
 
Μετά από αρκετή δουλειά έχουμε έτοιμο το search. :banana:

Είναι στην αρχική του μορφή και μπορεί πάρα πολύ εύκολα να βγάλει προβλήματα.

Πολλά πράγματα διορθώνονται από παρατηρήσεις των χρηστών του airpics.gr. Έτσι και τώρα ότι δείτε ότι δεν πάει καλά μπορείτε να το πείτε εδώ ή με πμ. :)

Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχουμε και κάποια στατιστικά στον αέρα.

Με την ευκαιρία ένα μεγάλο ευχαριστώ :thx: σε όλους τους uploaders.
 
Άλλη μια προσθήκη... :)

Από σήμερα έχουμε προσθέσει μια σελίδα με κάποια στατιστικά για το site.

Το κουμπάκι με τα στατιστικά εμφανίζετε μόνο στους χρήστες που είναι συνδεδεμένοι.

Περιλαμβάνουν τις τοπ 5 φωτογραφίες σε views και τους τοπ 5 uploaders και τοπ 5 τύπους αεροσκαφών συνολικά.

Όπως πάντα περιμένω παρατηρήσεις και προτάσεις. :)

(Επίσης λειτουργούν και τα site news :!: και αφαιρέσαμε το εφέ του fade στα παράθυρα.)
 
Από τα ξημερώματα της 15ης Αυγούστου και μέχρι σήμερα (17) το πρωί η διαδικασία upload δεν λειτουργούσε σωστά. Πολλές εγγραφές δεν έγιναν στη βάση και κάποιες φωτογραφίες ανέβηκαν χωρίς όμως να υπάρχει η σχετική εγγραφή. :(

Έχω λοιπόν τις εξής «ορφανές» φωτογραφίες

1. Arrow Cargo DC-10-30F
2. Alitalia MD-82
3. Gulf Air 767-300 & Aviator King Air 200
4. Air Meditteranee Airbus 321

Οι υπόλοιπες εγγραφές ήταν απλά κενές χωρίς info και χωρίς αρχείο φωτογραφίας.

Συγνώμη αν ταλαιπωρώ κάποιους από εσάς αλλά θα πρέπει να ανεβάσετε και πάλι ότι ανεβάσατε στο διάστημα 15 με 17 Αυγούστου. Στείλτε πμ για πληροφορίες. :)
 
plekkas έχω πρόβλημα εδω και μια εβδομάδα και δεν μπορώ να ανεβάσω pics. Ανεβάζω μόνο μια κάθε φορά και μετάμου βγάζει την ψυχή να ανεβάσω και άλλη! Τελικά νευριάζω και τα παρατάω! Συμπληρώνω πεδία και την μια δεν μου εμφανίζει image και την άλλη δείχνει οτι τελείωσε το upload αλλα το μήνυμα επειβαισης δεν εμφανίζεται ποτε"!

Edit: Και όπως πάντα σύμφωνα και με τον νόμο του Μέρφι, ως δια μαγείας όλα είναι εντάξει λίγα λεπτά μετά και γίνομαι ρεζιλι γιατα παραπονάκια μου!
 
Μερικές αλλαγές στο site από σήμερα,

:arrow: Προσθέσαμε τη δυνατότητα του rating. Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες. Επίσης θα πρέπει να είναι συνδεδεμένοι στο site για να λειτουργήσει η διαδικασία.

:arrow: Κάθε φωτογραφία μπορεί να ψηφιστεί μόνο μια φορά από κάθε χρήστη. Η τελική βαθμολογία και ο αριθμός των ψήφων φαίνονται κάτω από τη φωτογραφία.

:arrow: Επίσης προσθέσαμε τα λογότυπα των αεροπορικών εταιρειών ή των ιδιοκτητών των αεροσκαφών σε κάθε φωτογραφία.

:idea: Μη ξεχνάτε το διαγωνισμό για τη μπλούζα του 787. Θέλουμε άλλες 173 για το στόχο.

Περισσότερες προσθήκες… σύντομα! :D
 
Πριν από λίγο καιρό προσθέσαμε τη δυνατότητα της βαθμολόγησης των φωτογραφιών του site.

Σήμερα και αφού χρήστες του airpics.gr έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τη διαδικασία βαθμολόγησης, αποφασίσαμε να διαφοροποιήσουμε τη λειτουργιά.

Από σήμερα λοιπόν για κάθε φωτογραφία που ανεβάζει κάποιος, θα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει αν οι υπόλοιποι χρήστες θα μπορούν να βαθμολογούν την φωτογραφία του ή όχι.

Μετά τη προσθήκη της φωτογραφίας στο site δεν θα είναι δυνατή η μεταβολή αυτής της παραμέτρου.

Από σήμερα και για μια εβδομάδα και μέχρι την Παρασκευή 12/10 όσοι χρήστες έχουν ανεβάσει ήδη φωτογραφίες θα μπορούν μέσω e-mail στο info@airpics.gr να ζητήσουν την απενεργοποίηση της βαθμολόγησης για συγκεκριμένες ή και όλες τις φωτογραφίες τους. Μετά τη Παρασκευή δεν θα γίνει καμιά μεταβολή στις υπάρχουσες εγγραφές.

Είμαστε ακόμα στην αρχή και προσπαθούμε να φτιάξουμε κάτι που θα αρέσει σε όλους, αλλά δεν πρόκειται να αφαιρέσουμε ή να προσθέσουμε κάτι που δεν μας βρίσκει σύμφωνους.

Keep on spotting! :)

Παναγιώτης, Κωστής
airpics.gr Team

PS: Πλέον δεν μπορεί κάποιος να βαθμολογήσει τις δικές του φωτογραφίες. Από παράληψη δεν είχε μπει η παράμετρος. Όσοι (ελπίζω ότι δεν υπάρχει κανένας) είχαν ψηφίσει τις δίκες τους φωτογραφίες, να ξέρουν ότι αυτές οι ψήφοι θα αφαιρεθούν.
 
Αγαπητοί μου φίλοι,

Με κίνδυνο να ψυχραθώ με αρκετούς από το forum έχω να πω κάποια πράγματα που αφορούν το site μας http://www.airpics.gr!

Το λέω «μας» όχι με τη έννοια ότι είναι δικό μου και του φίλου Κωστή Παπαδάκη, αλλά με την έννοια ότι είναι ένα site που φτιάχτηκε για όλους και για να το βλέπουν όλοι σαν δικό τους.

Όταν κάτι είναι, ή τουλάχιστον το θεωρούμε, δικό μας το προσέχουμε. Έτσι έχω μάθει και έτσι ξέρω.

Στους 4 μήνες που το site είναι στον αέρα, πολλά άτομα το αγκάλιασαν και έδειξαν με τις φωτογραφίες τους και τις πράξεις τους ότι το site αυτό τους ενδιαφέρει και θέλουν να το υποστηρίξουν.

Επισημάναν τα λάθη... έψαξαν και βρήκαν τις καλύτερες φωτογραφίες τους... τις πρόσεξαν για να είναι καλής ποιότητας... βαθμολογούσαν τις φωτογραφίες των άλλων κρίνοντας τα πάντα και όχι μονό αν η εικόνα είναι πάρα πολύ καλή ή όχι κτλ.

Στα δικά μου μάτια ήταν σαν να πρόσεχαν το site γενικά, σαν να ήταν δικό τους.

Στους 4 μήνες επίσης υπήρξαν και υπάρχουν άτομα που το δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ να προσέξουν τι ανεβάζουν και τι κάνουν στο site.

Φωτογραφίες απαράδεκτης ποιότητας που το μονό που έκαναν ήταν να με καθυστερούν ή να με εξοργίζουν.... δεν απάνταγαν ή δεν έδιναν καμιά σημασία σε e-mails που τους έστελνα ζητώντας να είναι πιο προσεκτικοί (δίνοντας συμβουλές για το πως να φτιάξεις λίγο μια φωτογραφία). Δεν εκτιμούσαν το γεγονός ότι καθόμουν να κάνω εγώ τα 2-3 βήματα που θα έπρεπε να κάνουν μόνοι τους, για να κάνω μια φωτογραφία καλύτερη.... Βαθμολογούσαν φωτογραφίες με 1 ή 2 επειδή ήταν λίγο θολές και δεν εκτιμούσαν ότι έβλεπαν ένα αεροπλάνο που δεν θα δουν ποτέ μπροστά τους κτλ.

Δεν εννοώ κανέναν συγκεκριμένα και δεν εννοώ όλους. Δεν είναι ένας και δεν είναι όλοι. Όποιος θέλει ας παρεξηγηθεί και όποιος θέλει ας συμφωνήσει. Όσοι είναι στη πρώτη κατηγορία θα καταλάβουν ότι μιλάω για αυτούς και σίγουρα όσοι είναι στη δεύτερη κατηγορία θα συνεχίσουν να κάνουν τα ίδια!

Εγώ το site το έκανα για όλους αλλά κάποια πράγματα δεν είναι δυνατόν να τα δέχομαι επειδή τώρα έχουμε λίγες φωτογραφίες στο site. Ας έχουμε μόνο 100 και ας έχουμε μόνο 50 αν είναι να έχουμε φωτογραφίες από ανθρώπους που αγαπάνε αυτό που κάνουν.

Keep on spotting! :)

Παναγιώτης Λέκκας
airpics.gr Team
 
Εμφανίσεις Φωτογραφιών (Views)

Μιας και η προηγούμενη μου αναφορά στο site δεν ήταν και πολύ ευχάριστη, καιρός είναι να πούμε κάτι νέο για το http://www.airpics.gr.

Αφού τελικά βρέθηκε ο απαιτούμενος χρόνος, ο καλός μας Webmaster (Κωστής Παπαδάκης) ανέπτυξε τη καταμέτρηση και προβολή των εμφανίσεων για κάθε φωτογραφία.

Βασικό μας μέλημα ήταν να διασφαλίσουμε ότι ο αριθμός των εμφανίσεων θα είναι πραγματικός και όχι αποτέλεσμα «refresh» της σελίδας. Με τη πρώτη δοκιμή θα δείτε ότι κάτι τέτοιο (refresh +1) δε γίνετε. Για λογούς «ασφαλείας» δε θα ήθελα να αποκαλύψω το τρόπο με τον οποίο μετράμε τις εμφανίσεις. Το σύστημα άρχισε να μετράει από τις 0:01 στις 21/1/2008. Ο αριθμός των εμφανίσεων πριν από αυτή την ημερομηνία προέκυψε από την καταμέτρηση που κάνει το Google για τις σελίδες μας.

Έτσι πλέον έχουμε τις παρακάτω αλλαγές:

- Κάτω από τον πίνακα με τις πληροφορίες της κάθε φωτογραφίας έχουν προστεθεί 2 ακόμα πεδία. Το πρώτο εμφανίζει την ημερομηνία που η φωτογραφία μπήκε στη βάση. Το δεύτερο δείχνει τον συνολικό αριθμό εμφανίσεων της φωτογραφίας.

- Στη σελίδα των στατιστικών έχουν προστεθεί 3 πίνακες. Ο πρώτος εμφανίζει τις 10 φωτογραφίες με τις περισσότερες εμφανίσεις. Ο δεύτερος εμφανίζει τους τυπούς αεροσκαφών με τις περισσότερες εμφανίσεις. Και ο τρίτος δείχνει τις αεροπορικές εταιρείες με τις περισσότερες εμφανίσεις. Όπως πάντα για να δει κάποιος τη σελίδα με τα στατιστικά θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένος χρήστης και να είναι συνδεδεμένος.

Σύντομα θα δημιουργηθεί και σελίδα με το προφίλ του χρήστη οπού θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει τη λίστα με τις φωτογραφίες που έχει ανεβάσει, τη κατάσταση τους (δηλαδή αν έχουν επεξεργαστεί ή όχι), των αριθμό εμφανίσεων του και τη βαθμολογία τους (εάν είναι ενεργοποιημένη).

Αυτά τα λίγα λοιπόν. Ελπίζω να σας αρέσουν οι προσθήκες. Εργαζόμαστε εντατικά για άλλη μια έκδοση του site με πιο κλασική μορφή. Σύντομα ελπίζω να έχουμε νέα και από εκεί.

Keep on spotting. :D

Παναγιώτης Λέκκας
airpics.gr Team
 
Re: www.airpics.gr

Αυτή τη φορά έχουμε και νέα προσθήκη και διόρθωση.

Όσοι είστε επισκέπτες του site θα έχετε δει ότι πλέον περνάνε από την οθόνη φωτογραφικά «νέα» του site. Εκεί λοιπόν μπαίνουν σημαντικές νέες προσθήκες φωτογραφιών, νέοι τύποι αεροσκαφών, αεροπορικές εταιρείες, φωτογράφοι κτλ.

Ελπίζω να σας αρέσει.

Και μια διόρθωση στη σελίδα της αναζήτησης. Υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση στο να «γεμίσει» η λίστα των αεροδρομίων μετά την επιλογή χώρας και πόλης. Το λάθος βρέθηκε και διορθώθηκε. Επειδή μιλάμε για αλλαγή στο κώδικα της σελίδας όσοι δε δείτε διαφορά προσπαθήστε ένα CTRL+F5 για να φορτώσει και πάλι τη σελίδα.

Παρατηρήσεις και προτάσεις είναι πάντα ευπρόσδεκτες. :D

Παναγιώτης
Airpics.gr Team
 
Top