Εκλογές

Μια ρητορικη ερωτηση: Γιατι να ψηφισω το κομμα που θα με κατεβασει? Απο που θα το ξερει? ;)
 
enjoy the debate σε λίγα μόλις λεπτά... Ταπεινή μου γνώμη, δε θα βγει αξιόλογο συμπέρασμα μιας και οι δύο 'μεγάλοι' θα έχουν μάθει απ'εξω αυτά που υποτίθεται ότι προωθούν... οι υπόλοιποι θα προσπαθήσουν να φανούν πιο αξιοπρεπείς υποθέτω...
Οι εντυπώσεις after... :?
 
@makedonas

ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ!
Από αυτό και μόνο, καταλαβαίνει κανείς ποιος πραγματικά οφελείται...

@fotis

Σωστό, θεωρητικά, αλλά αν κάνει κάποιος σύγκριση με το εξωτερικό (όπου π.χ. κάποιος μπορεί να ψηφίσει 2 βδομάδες πριν ταχυδρομικώς - σύντομα και μέσω ίντερνετ), η Ελληνική πραγματικότητα είναι ολόγυμνη.
 
TOGA":1b2dduxo said:
...αν κάνει κάποιος σύγκριση με το εξωτερικό...

Εχω στματησει να κανω συγκρισεις με το εξωτερικο προ πολλου. Αν συνεχιζα, δεν θα κατεβαινα για μονιμη εγκατασταση το Σαββατο Θεσσαλονικη!!! ;)

(κατι ειχα πει για μια "βομβα" σχετικα με τον μελλοντικο τοπο δρασης μου και με χαρακτηρισαν "ασυμμετρη απειλη" lol ;) )
 
Πάντως να ενημερώσω οτι τα κόμματα έχουν ήδη αρχίσει να εκδήδουν εισητήρια από μέρες πριν όχι μέσω Ολυμπιακής για να έρθουν στην Ελλάδα άτομα που μένουν στο εξωτερικό για να ψηφίσουν.. Μιλάω για εισητήρια σε κανονικές πτήσεις (και κανονικές τιμες..).
 
Εμένα μπορούν να μου βγάλουν εισιτήριο για να ψηφίσω στην Παπεέτε; :twisted:
 
Άμα φανεί ότι δεν βγαίνει αυτοδύναμη, δεν ξέρεις ποτέ... :cool:
 
Δεν θέλω να επηρεάσω καταστάσεις (και παρακαλώ, αν παραβαίνω τους όρους του φόρουμ, να διαγραφεί το post αυτό) απλά να επισημάνω τα εξής:
Παίρνοντας σαν αφορμή κουβέντες φίλων μου (ιδίως μετά τις πυρκαγιές, παρόλο που ήδη αρχίσαμε να τις ξεχνάμε) οι οποίοι λίγο πολύ υποστηρίζουν: "Δεν ψηφίζω κανέναν αυτή τη φορά. Όλοι είναι ίδιοι. Να μη βγάλει αυτοδυναμία κανείς, κλπ κλπ".
Θέλω λοιπόν να ενημερώσω τους φίλους του φόρουμ που τυχαίνει να έχουν την ίδια άποψη ότι:
Για να μη συγκεντρώσει κάποιο κόμμα την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία (151 έδρες) θα πρέπει να είναι μεγάλο (αθροιστικά) το ποσοστό των μικρών κομμάτων που θα συγκεντρώσουν το απαιτούμενο 3% για να μπούν στη Βουλή.
Δηλαδή το να ψηφίζει κάποιος τα "άγνωστα" μικρά κόμματα όχι μόνο δεν "τιμωρεί" το πρώτο κόμμα, αλλά αντιθέτως το βοηθάει να συγκεντρώσει τον μαγικό αριθμό των 151 εδρών για να σχηματίσει κυβέρνηση. Όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο, όσο πιο μεγάλο είναι το ποσοστό των εκτός Βουλής κομμάτων, τόσο πιο εύκολα σχηματίζεται κυβέρνηση.
Για να τιμωρηθούν λοιπόν τα δύο (κυρίως) μεγάλα, πρέπει να ψηφιστούν τα υπόλοιπα τρία που θα "μπουν" στη Βουλή.

Αναφέρω τα παραπάνω ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΩ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΚΑΝΕΝΟΣ,
απλά, γνωρίζοντας τον εκλογικό νόμο και τα "τερτίπια του",σας ενημερώνω ότι έχουν φτιάξει τον εκλογικό νόμο έτσι ώστε να τους εξυπηρετεί το γεγονός ότι ο κόσμος έχει απηυδήσει και γενικά θέλει να απέχει να μην ασχολειταί κλπ κλπ. Έτσι καταφέρνουν να επωφελούνται από την αποχή, από τα λευκά, από τα άκυρα και από την ψήφο στα πολύ μικρά κόμματα.


Σημειώνω ότι ουδεμία σχέση έχω με ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ πολιτικό ή κομματικό φορέα
 
Ακριβώς έτσι έίναι! Ο εκλογικός νόμος είναι έτσι φτιαγμένος -αλλά και αναθεωρημένος- την πλειοψηφία.... Γι'αυτό ακριβώς και τα μικρότερα κόμματα είναι τα μόνα που πασχίζουν για αναλογική διαδικασία... Αρκεί να σκεφτεί κανείς πόσο πιο εύκολα είναι τα πράματα στις ευρωεκλογές για τα μικρότερα κόμματα...
 
Το κυβερνών κόμμα, δέσμευσε γύρω στο 70% των εισιτηρίων της ΟΑ για το εσωτερικό, αλλά και για Ρώμη απ΄ότι με πληροφορήσανε!και στην ιταλία ζητήθηκε η συνδρομή εισαγγελέα για τη σκανδαλώδη αυτή πρακτική.Το μόνο που έχω να πώ είναι, Άλλο ένα δείγμα "δημοκρατίας"... :evil:
 
Top