akantif έγραψε:Αυτό που λες για το Βενιζέλος ή για την ΥΠΑ, προφανώς κάνεις πλάκα, έτσι?
chrispilot έγραψε:Οι ΟΑ ειχαν προγραμματισμενη μια πτηση ανα προορισμο με προσωπικο ασφαλειας....αρα απο Ρωμη θα επεστρεφες φιλε μου καθως η πτηση σου θα γινοταν κανονικα.
Wii έγραψε:Από το να το παίζετε «παντογνώστες» δεν κάνετε έναν κόπο να διαβάσετε τον Κανονισμό 261/2004 της Ε.Ε.;
Είναι διαθέσιμος σε 22 γλώσσες. Θέλω να πιστεύω πως όλο και κάποια θα καταλαβαίνετε.
ΥΓ1: Καλό είναι να ξέρουμε τα δικαιώματα μας και να τα διεκδικούμε. Δεν είναι δέμα χρημάτων, αλλά αξιοπρέπειας.
Ο πραγματικός αερομεταφορέας δεν υποχρεούται να πληρώσει αποζημίωση σύμφωνα με το άρθρο 7 αν μπορεί να αποδείξει ότι η ματαίωση έχει προκληθεί από έκτακτες περιστάσεις οι οποίες δεν θα μπορούσαν να αποφευχθούν ακόμη και αν είχαν ληφθεί όλα τα εύλογα μέτρα.
Wii έγραψε:ΥΓ2: Προς τους «ειδήμονες» υπενθυμίζω μία ωραία διαφήμιση που έλεγε: «καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς»
fotis έγραψε:Νιώθω πανευτυχής ()που γνωρίζω κάποιες από τις 22 γλώσσες.
fotis έγραψε:Όμως....
διαβάζοντας την παράγραφο 3 του άρθρου 5 το μόνο που καταλαβαίνω είναι ότι οι ΟΑ δεν υποχρεούνται να αποζημιώσουν επιβάτες για τη ματαίωση της συγκεκριμένης πτήσης.
Fotis έγραψε:Επειδή κάποιοι συμφορουμίτες μπορεί να μην έχουν δει τη διαφήμιση που αναφέρεις (κάποιοι μένουν στο εξωτερικό πχ),
υπενθυμίζω μια ωραία παροιμία που λέει: "μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες"
Όπως και δυνάμει της σύμβασης του Μόντρεαλ, οι υποχρεώ-
σεις των πραγματικών αερομεταφορέων θα πρέπει να
περιορίζονται ήκαι να μην ισχύουν όταν ένα συμβάν έχει
προκληθεί από έκτακτες περιστάσεις οι οποίες δεν θα μπο-
ρούσαν να αποφευχθούν ακόμη και αν είχαν ληφθεί όλα τα
εύλογα μέτρα. Τέτοιες περιστάσεις μπορούν ειδικότερα να
προκύψουν σε περιπτώσεις πολιτικής αστάθειας, καιρικών
συνθηκών που δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση της συ-
γκεκριμένης πτήσης, κινδύνων για την ασφάλεια των επι-
βατών, απροσδόκητων ελλείψεων στην ασφάλεια της πτήσης
και απεργιών που επηρεάζουν τη λειτουργία του πραγμα-
τικού αερομεταφορέα.
ariadgr έγραψε:
Στο real time όλες οι πτήσεις της μέρας φαίνονταν ως cancelled, είσαι πολύ σίγουρος ότι πετούσαν σε 1 πτήση ανά προορισμό;
akantif έγραψε:Δεν χρειάζεται να πεις τίποτα άλλο φίλε μου. Απλά η πρώτη απάντηση που μου έδωσες δεν ήταν και τόσο ευγενική. Οσο αφορα την αποδειξη του ξενοδοχειου σου πηγαινε στην ΥΠΑ, νομίζω ότι δεν είναι και τόσο κομψό να το λες σε κάποιον που δεν ξέρεις. Μίλησα μα την ΟΑ από Ρώμη και δεν μου είπαν τίποτα για την ΥΠΑ. Απλά μου είπαν ότι η ΟΑ είχε απεργία. Επίσης με τον χαμηλό μισθό μου και με το μεγάλο χρονικό διάστημα που σχεδίαζα το ταξίδι αυτό (και ποιός ξέρει πότε θα ξαναπάω) εμένα με "γονάτισε" η ακόμη μία βραδιά. Και νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να το ψάξω. Αν εσένα σε πειράζει, να το πεις, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο.
Επιστροφή σε “Αεροπορική νομοθεσία και κανονισμοί”
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες