Δικαιώματα επιβατών

Φίλε akantif,
για να μη σε κουράζω/κουράζουμε με παροιμίες και διαφημίσεις, σου προτίνω να επικοινωνήσεις με την Υ.Π.Α.
(τηλ: 2108916000, fax:2108947101, http://www.hcaa.gr, ypa@hcaa.gr).
Μόνο, σε παρακαλώ, ενημέρωσέ μας για την απάντηση που θα σου δώσουν (έτσι για να δω αν είναι ακόμα σε καλό επίπεδο τα ελληνικά μου).

Αγαπητέ Wii,
ρίξε μια ματιά στα πμ γιατί σου έχω στείλει μια επισήμανση σχετικά με τον 261/2004, η οποία νομίζω ότι αποσαφηνίζει την κατάσταση. Αν θες κάποια επιπλέον διευκρίνηση επ' αυτών που έγραψα ή αν θες να συζητήσουμε το επίπεδο των διαφημίσεων στη χώρα μας, μπορείς να μου στείλεις πμ.
Καλό είναι να μην το συνεχίσουμε εδώ, γιατί και τον κόσμο θα κουράσουμε και εκτός θέματος θα βγούμε.
 
Re: απεργια στις 13 Φεβ και επιπτωσεις στις πτήσεις

Λοιπον, συγνωμη για το off:

Wii, επειδη εσυ στανταρ εισαι καποιος γνωστος με αλλο nickname (αλλιως δεν δικαιολογειται μελος με 14 ποστς και με ουτε ενα χρονο στο forum να γραφει με τετοιο παθος/ειρωνεια/πειτε-το-οπως-θελετε), μπες με την κανονικη σου ταυτοτητα και χωσ'τα. Δεν δινω δεκαρα αν εχεις δικιο σε αυτα που λες, μπρει και να εχεις αλλα μπορει και οχι. Απλα, χαλαρωσε το αδικαιολογητο ξερολο-υφος, η αν θες να το κρατησεις, μπες ως αυτος που σε ξερουμε. Και παρε και λιγη φορα πρωτα.

Ευχαριστω.
 
Re: απεργια στις 13 Φεβ και επιπτωσεις στις πτήσεις

Λυπάμαι που μάλλον κάποιοι θα δυσαρεστηθούν αλλά η ΕΕ έχει παράλληλα επικυρώσει και τη Συνθήκη του Μόντρεαλ, βάσει της οποίας

Όπως και δυνάμει της σύμβασης του Μόντρεαλ, οι υποχρεώ-
σεις των πραγματικών αερομεταφορέων θα πρέπει να
περιορίζονται ήκαι να μην ισχύουν όταν ένα συμβάν έχει
προκληθεί από έκτακτες περιστάσεις οι οποίες δεν θα μπο-
ρούσαν να αποφευχθούν ακόμη και αν είχαν ληφθεί όλα τα
εύλογα μέτρα. Τέτοιες περιστάσεις μπορούν ειδικότερα να
προκύψουν σε περιπτώσεις πολιτικής αστάθειας, καιρικών
συνθηκών που δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση της συ-
γκεκριμένης πτήσης, κινδύνων για την ασφάλεια των επι-
βατών, απροσδόκητων ελλείψεων στην ασφάλεια της πτήσης
και απεργιών που επηρεάζουν τη λειτουργία του πραγμα-
τικού αερομεταφορέα.

To παραπάνω το θυμήθηκα όταν πριν από ένα χρόνο περίπου, κάποιο μέλος γράφτηκε στο φόρουμ απλά και μόνο για να ρωτήσει αν έπρεπε η skyeurope να του καλύψει τη διαμονή του στην Πολωνία επειδή η πτήση του ακυρώθηκε λόγς κακοκαιρίας. Το εν λόγω μέλος δεν ξαναποστάρισε πουθενά στο φόρουμ, παρά τις απεγνωσμένες εκκλήσεις μας να μας πει τι έγινε (απειλούσε θεούς και δαίμονες και ότι θα έφτανε μέχρι τις Βρυξέλλες)

Τη σχετική συζήτηση μπορείτε να τη βρείτε εδώ:
viewtopic.php?f=17&t=4155

Τη σχετική νομοθεσία μπορείτε να τη βρείτε εδώ:
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/sit ... 010007.pdf

Την επικύρωση της Συνθήκης του Μοντρεαλ θα τη βρείτε εδώ:
http://europa.eu/scadplus/leg/en/lvb/l24255.htm

DISCLAIMER
Αλλά επειδή άνθρωπος είμαι και μπορεί να κάνω λάθη και επειδή δεν έχω αποφοιτήσει από τη Νομική, βρείτε έναν είδικό να σας διαφωτίσει καλύτερα. Θερμή παράκληση να μας πείτε τί έγινε στο τέλος. Ο greeklad μας "την έκανε" χωρίς να μας πει και μείναμε με την απορία.
 
Re: απεργια στις 13 Φεβ και επιπτωσεις στις πτήσεις

ariadgr":o7jdhojf said:
Στο real time όλες οι πτήσεις της μέρας φαίνονταν ως cancelled, είσαι πολύ σίγουρος ότι πετούσαν σε 1 πτήση ανά προορισμό;
Παρα πολυ σιγουρος...αφου και η δικη μου πτηση που ημουν πληρωμα θα γινοταν. .Ακυρωθηκαν ολες στο timetalbe οταν ανακοινωθηκε η απεργια των ελεγκτων και ετσι ηταν δεδομενο οτι καμια πτηση απο καμια εταιρεια δεν θα πεταγε.
Σε τετοιες περιπτωσεις γραφουν Cancelled ,,,,,και οχι ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ!!! Αλλα η προδιαθεση φαινεται εδω μεσα........

akantif":o7jdhojf said:
Δεν χρειάζεται να πεις τίποτα άλλο φίλε μου. Απλά η πρώτη απάντηση που μου έδωσες δεν ήταν και τόσο ευγενική. Οσο αφορα την αποδειξη του ξενοδοχειου σου πηγαινε στην ΥΠΑ, νομίζω ότι δεν είναι και τόσο κομψό να το λες σε κάποιον που δεν ξέρεις. Μίλησα μα την ΟΑ από Ρώμη και δεν μου είπαν τίποτα για την ΥΠΑ. Απλά μου είπαν ότι η ΟΑ είχε απεργία. Επίσης με τον χαμηλό μισθό μου και με το μεγάλο χρονικό διάστημα που σχεδίαζα το ταξίδι αυτό (και ποιός ξέρει πότε θα ξαναπάω) εμένα με "γονάτισε" η ακόμη μία βραδιά. Και νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να το ψάξω. Αν εσένα σε πειράζει, να το πεις, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο.
Συγγνωμη φιλε . αλλα μαλλον παρεξηγησες τα λεγομενα μου....η ειρωνεια μου ηταν γενικα προς το συστημα και το πως λειτουργει στην Ελλαδα...ολοι εχουμε βρεθει σε παρομοιες θεσεις. Οταν μας συμβαινει κατι , κανενας δε φταει.....αυτη την νοοτροπια ειρωνευτηκα και οχι εσενα φιλε....και σου ζητω συγγνωμη αν δεν εγινα αρκετα κατανοητος...
Φιλικα
 
Re: απεργια στις 13 Φεβ και επιπτωσεις στις πτήσεις

Το επιβεβαιώνω κι εγώ
Μέχρι και την προηγούμενη μέρα, κανείς δεν ήξερε αν θα γινόταν η μία πτήση ανα προορισμό και οι θέσεις ήταν ανοικτές προς πώληση. Η ακύρωση της ΟΑ321 για Κων/πολη, μου ήρθε το μεσημέρι της προηγουμένης και έκαναν reaccomodation τους επιβάτες για τις 14/02.
 
Re: απεργια στις 13 Φεβ και επιπτωσεις στις πτήσεις

Καλημέρα παιδιά.
Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από όλους, επειδή από ένα δικό μου ποστ ξεκίνησε ένα μικρό καβγαδάκι.

Για συνέχεια της κουβέντας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τελικά μίλησα με το τμήμα της ΥΠΑ για τέτοιες περιπτώσεις (δυσκολεύτηκα πολύ για να βρω κάποιον να μιλήσω...) και μία καλή κυρία μου είπε ότι δικαιούμαι την νύχτα του ξενοδοχείου. Ήταν πολύ θετική και μου είπε ότι θα πρέπει να μιλήσω με το τμήμα παραπώνων της ΟΑ. Και έτσι έγινε. Πριν λίγο μίλησα και η διαδικασία είναι η εξής. Γράφεις σε ένα δικό σου χαρτί την ιστορία, πως έγινε, πότε έγινε, γιατί έγινε και το στέλνεις με φαξ στην ΟΑ μαζί με την απόδειξη του ξενοδοχείου. Θα το στείλω και βλέπουμε...

Και πάλι συγνώμη για την αναστάτωση...
 
Κρατησέ μας ενήμερους για την έκβαση της υπόθεσης.
 
α) Προτίνω το παρόν τόπικ να μετονομαστεί σε "Απεργία και επιπτώσεις στις πτήσεις" αντί για "απεργία στις 13 Φεβ......" έτσι ώστε να μην ανοίγουμε νέο κάθε φορά που θέλουμε να αναφερθούμε σε απεργία.
β) Θέλω να επισημάνω ότι το μπλοκ των ΟΑ ήταν από τα πιο όμορφα (αν όχι το πιο όμορφο) στη σημερινή πορεία!
Αφού με πολλούς άλλους αναρωτιόμασταν σε ποιές πτήσεις είναι αυτά τα πληρώματα και δεν τα βλέπουμε.
 
Re: Απεργία και επιπτώσεις στις πτήσεις

Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά.

Μετά από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τελικά πήρα τα χρήματα της αποζημίωσης από την ΟΑ.

Αυτό που θα ήθελα να γράψω εδώ είναι ότι η ανταπόκριση του τμήματος παραπώνων της ΟΑ στην Αθήνα ήταν άψογη.
Η εξυπηρέτηση όμως στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης ήταν απλά ΤΡΑΓΙΚΗ. Το έχουν "δει" δικό τους μαγαζί με δικούς τους κανονισμούς και κανόνες. Το μεγαλείο του "δημοσίου". Δεν θα πω τίποτα άλλο για αυτό, απλά ήθελα να σας ενημερώσω γιατί έγινε αρκετά μεγάλη κουβέντα για το ζήτημα. Και πάλι χρόνια πολλά σε όλους σας!
 
Χαίρομαι ιδιαιτέρως akantif που έγινε το αναμενόμενο και αποζημιώθηκες για την ταλαιπωρία που υπέστης λόγω της απεργίας. Ο επιβάτης πέραν από υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα. Από τη στιγμή που είσαι συνεπής με τις υποχρεώσεις σου, δεν μπορούν να σου στερούν τα δικαιώματά σου ;)

Σχετικά με τη Συνθήκη του Μόντρεαλ που ευγενικά ο aakunz μας υπενθύμισε, να τονίσω πως δεν αναιρεί τον Κανονισμό 261/2004 της Ε.Ε. Όσο και αν είναι δύσκολο να το πιστέψουμε, ορισμένοι νόμοι υπάρχουν για τη δική μας προστασία και όχι για την προστασία των αεροπορικών εταιρειών!

Συνεπώς ξέρετε τώρα πως όσα έγραψα ισχύουν στο ακέραιο και πως σε γενικές γραμμές, αν κάτι στραβώσει με την πτήση σας (για οποιονδήποτε λόγο), δικαιούστε «φροντίδα» από την αεροπορική σας εταιρεία (εκτός και αν αυτή λέγεται Ryanair :twisted:)

Πάντως κρίμα που κάποιοι λαλίστατοι «ειδήμονες» δεν έχουν γράψει κάτι από την περασμένη Πέμπτη που ο akantif διέψεύσε όλες οι θεωρίες τους. Μα ούτε ένα mea culpa;;; :rolleyes:
 
Top