Πτώση ελικοπτέρου UH 1 της Αεροπορίας Στρατού

  • Thread starter Luz
  • Ημερομηνία δημιουργίας

Luz

V.I.P.-Class-Member
Εγγραφή
02/12/2007
Μηνύματα
1.188
Likes
69
Περιοχή
Περιστέρι
Website
www.luz.gr
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
TWITTER
elspoterdeavion
Κατέπεσε ελικόπτερο UH-1 της Αεροπορίας Στρατού λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη,με το πλήρωμα τριών στρατιωτικών να απανθρακώνεται...

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244

Να δω πότε θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα για τα νέα ελικόπτερα της Α.Σ...Πάλι καλά που δε μετέφερε στρατιώτες να έχουν περισσότερα θύματα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες έπεσε φλεγόμενο εν μέσω πυκνής ομίχλης, πιθανώς λόγω μηχανικής βλάβης. Οι σωροί των τριών αξιωματικών βρέθηκαν απανθρακωμένοι.
R.I.P. :(
 
Ε!, όχι πάλι ρε παιδιά δηλαδή κάθε φορά αυτό θα γίνεται; Χάνοναι τόσα παιδιά και δεν είναι μόνο αυτό αλλά τα παιδιά τους μένουν και ορφανά!Λίγο πιο συνετός έλεγχος δεν μπορεί να γίνει; Κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτόυς;Που είναι η κυβέρνηση, παίρνουν μισθούς της π΄λάκας και σκοτώνονται ολιμερίς εκεί πάνω!Λίγη βοήθεια ρε παιδιά εσείς στις γραφειάρες σας που πίνεται καφέ και βλέπεται τί γίνεται στον κόσμο μόνο από την τηλεόραση από αυτό το κουτί! Δείξτε λίγη κατανόηση στον απλό πολίτη!
Συλληπητήρια στις οικογένεις των άτυχων πιλότων!
 
Θερμἀ συλλυπητἠρια στις οικογἐνειες των 3 αξιωματικὠν.
Τι να πει κανεἰς....
 
Τώρα άκουσα τα ονόματα,τους βαθμούς,και τις ηλικίες των άτυχων στρατιωτικών.Από πότε η Α/Σ πετάει ελικόπτερα με υπαξιωματικούς;Όλοι υπαξιωματικοί ήταν με έναν ανθυπασπιστή ως τον πιο "παλιό".Όχι ότι έχει μεγάλη σημασία,αλλά μέχρι τώρα νόμιζα ότι πετάνε μόνο αξιωματικοί...
 
ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΦΕΡΕΤΡΑ !!!!!!! δεν το λεω εγω, τα ακουμε εδω και παρα πολλα χρονια.......
απο το 1983 που ημουν ΕΕΚ στον ΛΑΣ .......
Ζωη στα παιδακια τους........
 
Πάλι τα ίδια?Αυτό θα γίνεται δηλαδή συνεχώς?Θα πέφτουν στρατιωτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα κάθε λίγο και θα χάνονται παλικάρια και θα μένουν πίσω συντετριμμένοι συγγενείς και ορφανά? Και 10 χρόνια να περάσουν δηλαδή, ακόμη η ίδια κατάσταση θα επικρατεί? Θα ακούμε ότι έπεσε το τάδε και σκοτώθηκαν οι τάδε και θα αγανακτούμε και θα λέμε ότι το κράτος δεν έκανε τίποτα? :cry: :cry:
 
Aristoteles":1dccipru said:
Λίγο πιο συνετός έλεγχος δεν μπορεί να γίνει; Κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτόυς;

Νομίζω πως το να χαρακτηρίζεις κάποιους που ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ για να φύγει το ελικόπτερο ως "μή συνετούς" είναι , αν μή τι άλλο , βιαστικό συμπέρασμα.

Κρίμα να φεύγουν τόσο νέοι άνθρωποι έτσι από την ζωή.
Συλληπτήρια στις οικογένειες στους.
 
Εγώ λέω ψυχραιμία γιατί δεν ξέρουμε από ποιά μηχανική βλάβη προήλθε η πτώση. Μηχανές είναι και όπως λένε, shit happens. Οπωσδήποτε σωστή συντήρηση και έλεγχος και διαδικασίες βοηθάνε να μειωθεί η πιθανότητα μιας βλάβης, αλλά πότε αυτή δεν εξαλείφεται, ό,τι και να κάνεις. Επίσης, είμαι 1000% σίγουρος ότι όπως και στην πλειοψηφία των ατυχημάτων, οι λόγοι θα είναι 20-30 "μικροπράγματα" τα οποία είχαμε την ατυχία να μαζευτούν και να δημιουργήσουν το μεγάλο.

Και, φυσικά τα Huey χρήζουν πια αντικατάστασης... :wall: ΝΗ-90 δε θέλαμε; Άντε πια....

RIP. :|
 
Καλησπέρα σε όλους.

Εργάζομαι στην περιοχή που έπεσε το ελικόπτερο και μπορώ να πω οτι είμαστε και τυχεροί που δεν έπεσε επάνω μας.
Στην συγκεκριμένη περιοχή (Λίμνη Κορώνεια) οι πτήσεις στρατιωτικών ελικοπτέρων είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο λόγω κοντινής απόστασης απο πεδίο βολής και κάθε φορά που ακούω τον ήχο τους βγαίνω έξω για να τα δω!
Σήμερα το ελικόπτερο το άκουγα να πετάει πολύ χαμηλά και σχεδόν πάνω απο το εργοστάσιο που εργάζομαι και βγήκα έξω απο το κτίριο για να το δω αλλά στην περιοχή επικρατούσε πολύ πυκνή ομίχλη με αποτέλεσμα να ακούω τον ήχο μόνο χωρίς να έχω ορατότητα.
Σε 10 λεπτά περίπου μου λέει μια συνάδελφος οτι μάλλον θα έπεσε το ελικόπτερο γιατί άκουσε τον θόρυβο της πρόσκρουσης.
Βγαίνω έξω και βλέπω μαύρο καπνό να υψώνεται απο το σημείο της συντριβής περίπου 1 χλμ. μακριά μας.Στην περιοχή υπάρχουν χωράφια,η ομίχλη είχε απομακρυνθεί και μπορούσες πλέον ξεκάθαρα να καταλάβεις οτι κάτι κακό είχε γίνει.
Οι σειρήνες απο περιπολικά και πυροσβεστικά 'ουρλιαζαν' ήδη.
Σε 5 λεπτά περίπου έκαναν και την εμφάνιση τους 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τα οποία όμως δεν είδα να ρίχνουν νερό προφανώς γιατί οι επίγειες δυναμεις της Πυροσβεστικής θα αρκούσαν για την κατάσβεση.Τα αεροσκάφη παρέμειναν περίπου 1 ώρα στο σημείο κάνοντας κύκλους απο πάνω μας.
Στις 11:00 ήρθε και ενα Super Puma.
Το αστείο στην όλη υπόθεση (μέσα σε όλα τα δυσάρεστα) είναι πως στο χωράφι που υπάρχει δίπλα απο το εργοστάσιο,ο ιδιοκτήτης άναψε φωτιά να κάψει κάτι χόρτα και ανάγκασε το Super Puma που πετούσε σε κοντινή αποσταση να έρθει ακριβώς απο πάνω μας για να δει τι συμβαίνει,για ποιόν λόγο φλέγεται το συγκεκριμένο μέρος,μήπως πετάχτηκαν συντρίμια κ.λ.π.
Στις 16:00 που σχόλασα και πέρασα απο το σημείο υπήρχαν 3 περιπολικά,στρατονομία,στρατός και 1 UH1 προσγειωμένο.
Παιδιά έπεσε 10 μέτρα απο τον δρόμο και μπράβο στον πιλότο που κατάφερε να το ρίξει εκεί μιας και πρόκειται για δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας (Παλαιά Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης - Καβάλας) και σίγουρα θα θρηνούσαμε κι άλλους.

Τι άλλο να πω ρε παιδιά δεν ξέρω.Με αυτά τα Huey έχει παραγίνει το κακό.Δηλαδή πόσα ακόμα πρέπει να πέσουν και πόσοι να σκοτωθούν για να τα αντικαταστήσουμε??
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάζει.
 
Top