www.airpics.gr / www.airpics.net

Re: www.airpics.gr

Άλλη μια προσθήκη από χθες.

Στα “Photo News” που περνάνε από την οθόνη, βγαίνει link για τα νέα νηολόγια που έχουν προστεθεί στη βάση.

Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο. :D
 
Re: www.airpics.gr

Από σήμερα έχουμε ενεργοποιήσει μια νέα υπηρεσία για τους εγγεγραμμένους χρήστες του site.

Κάτω από το «Login Bay» που βρίσκετε στο πάνω μέρος της σελίδας και γράφει «Welcome User – Logout» θα εμφανίζεται ένα link που θα γράφει «XX pics added since your last visit» οπού ΧΧ θα είναι ο αριθμός των φωτογραφιών που έχουν προστεθεί στο site από την τελευταία επίσκεψη του χρήστη.

Για να δουλέψει η υπηρεσία θα πρέπει α) να είστε εγγεγραμμένοι χρήστες στο airpics.gr και να κάνετε login κάθε φορά που μπαίνετε στο site.

Για όσους δεν έχουν μπει στο site πάνω από 3 μήνες έχουμε καταγράψει την 24/2/2008 ως την ημερομηνία τελευταίας επίσκεψης.

Ελπίζουμε να βρείτε χρήσιμη αυτήν την υπηρεσία. Και περιμένουμε τα σχόλια σας και τις προτάσεις σας. :)

Παναγιώτης
Airpics.gr Team
 
Re: www.airpics.gr

Άλλη μια παράκληση των χρηστών μας πραγματοποιήθηκε. :great:

Από σήμερα λειτουργούν τα links για απευθείας σύνδεση σε φωτογράφο και νηολόγιο.

http://www.airpics.gr/photographer/Panayiotis_Lekkas

Οποίος θέλει λοιπόν μπορεί να χρησιμοποιεί αυτό το link βάζοντας το όνομα του όπως εμφανίζετε στις pics του site.

http://www.airpics.gr/reg/B-6075

Το παράδειγμα δεν είναι τυχαίο μιας και αυτό το αεροπλάνο μας ώθησε να φτιάξουμε αυτά τα links. Και εδώ αντικαθιστώντας το νηολόγιο βγαίνει ένα link για οποιοδήποτε νηολόγιο που έχουμε στο site.

Αυτή είναι η πρώτη «έκδοση» και ελπίζω να τη βελτιώσουμε. Περιμένουμε σχόλια και προτάσεις.

Keep on spotting :D

airpics.gr Team
 
Re: www.airpics.gr

Όπως ανέφερα και στο πλοηγούμενο post, σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε την υπηρεσία με τα links προς το airpics.gr

Στις σελίδες αποτελεσμάτων που εμφανίζονται με τα παραπάνω links, έχουμε προσθέσει τη δυνατότητα να μπορεί κάποιος κάνονα κλικ πάνω στα πεδία: Airline, RegNo και Photographer να μεταφερθεί σε νέα αποτελέσματα με ότι έχουμε στη βάση μας με αυτά τα δεδομένα.

Στη συνεχεία ενεργοποιήσαμε και τα links που αφορούν μονό το πεδίο Airline, με τη μορφή:

http://www.airpics.gr/airline/Olympic_Airlines

Τέλος μπορεί κάποιος να προσθέσει σε άλλες σελίδες μια μικρογραφία από την φωτογραφία που θέλει να κάνει link. Δυστυχώς εδώ δε μπορώ να σας δώσω παράδειγμα.

Παράδειγμα θα βρείτε στο http://domus71.blogspot.com/ που ανήκει στον webmaster του site. Σε αυτό το blog μπορείτε να ενημερώνεστε για τα τεχνικά updates του airpics.gr

Περιμένουμε τα σχόλια σας και τις προτάσεις σας. :D

Παναγιώτης
Airpics.gr Team
 
2000 pics on airpics.gr

Επειδή τα links απευθείας αποτελεσμάτων που έχουμε φτιάξει μέχρι στιγμής έχουν ανταπόκριση, φτιάξαμε άλλη μια κατηγόρια εμφάνισης αποτελεσμάτων.

Αυτή η κατηγορία αφορά τα αεροδρόμια. Ο τρόπος είναι απλός και αφορά τους κωδικούς IATA και ICAO.

Με τον κωδικό IATA

http://www.airpics.gr/airport/iata/ATH

και τα ίδια αποτελέσματα με τον ICAO κωδικό.

http://www.airpics.gr/airport/icao/LGAV

Οπότε όποιο κωδικό θυμάται ο καθένας μπορεί να τον χρησιμοποιήσει. :)

Με την ευκαιρία να σας ενημερώσω ότι σε κάτι λιγότερο από 1 χρόνο και με την προσθήκη της παρακάτω φωτογραφίας,

http://www.airpics.gr/photo/2391

φτάσαμε τις 2000 φωτογραφίες. :great:
Ελπίζω όταν με το καλό θα φτάνουμε στα 2 χρόνια να έχουμε διπλασιάσει αυτόν τον αριθμό. Ευχαριστούμε όλους τους uploaders. :thx:

Keep on Spotting :D

airpics.gr Team
 
Re: www.airpics.gr

Δε μου λες Παναγιώτη, υπάρχει η δυνατότητα να βλέπω κατ΄ ευθεία την "Large Image"; Ομολογώ ότι μου την σπάει πως πρέπει να κλικάρω πρώτα την φωτό και μετά να ξανακλικάρω στο "Large Image" για την δω στην μεγαλύτερη ανάλυση.

Στο a.net πχ έχει δύο κουμπάκια από κάτω και έτσι μπορείς να πας αμέσως στην εικόνα με την μεγαλύτερη ανάλυση ή όταν λινκάρεις την φωτό βάζεις στο τέλος του λινκ ένα /L (το οποίο όπως βλέπω μόλις έχει και νέο design στην αρχική του...). Πιστεύω θα βόλευε αρκετούς. ;)
 
Re: www.airpics.gr

Eγω θα προτεινα (το εχω ηδη κανει στον Παναγιωτη backchannel, αλλα τωρα και δημοσια) να αφαιρεθουν τελειως οι μεσαιου μεγεθους. Δοξα το θεο, συνδεσεις που να ανοιγουν γρηγορα μια 1024x εχουμε ολοι. Δε χρειαζεται. Και σκεφτειτε το χωρο που θα αδειασει στον server σας... ;)
 
Re: www.airpics.gr

Περίπου στα τέλη Ιουλίου το airpics.gr από “beta” που είναι τώρα θα πάει στην έκδοση 1.0 : :D

Θα αλλάξουν αρκετά πράγματα και πρώτα απ’ όλα η εμφάνιση και λειτουργία που υπάρχει σήμερα (δηλαδή τα παράθυρα), η οποία όμως θα συνεχίσει να υπάρχει παράλληλα για όσους τα συνήθισαν.

Αυτό που ζήτησε ο Άκης θα ενσωματωθεί στη νέα έκδοση. Κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο Σ/Κ θα αντιστραφεί η σημερινή λειτουργία στο άνοιγμα των φωτογραφιών. Δηλαδή με το πρώτο κλικ να ανοίγει στο μεγάλο μέγεθος και να υπάρχει η επιλογή του μεσαίου.

Μέχρι λοιπόν να βγει η νέα έκδοση θα ήθελα ότι προτάσεις σχετικά με την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα του site (όπως έκαναν τα παιδιά πιο πάνω) να τις εκφράσετε εδώ ή με mail στο webmaster@airpics.gr

Keep on spotting. :great:
 
Links του airpics.gr σε PHBB φόρουμ.

Καλημέρα σε όλους.

Προσθέσαμε μια υπηρεσία στο site που αφορά κυρίως όσους βάζουν links από τις φωτογραφίες τους σε φόρουμ PHPBB όπως και το airliners.gr .

Στο κάτω μέρος της σελίδας που ανοίγει για τη παρουσίαση μιας φωτογραφίας μέχρι στιγμής υπήρχε το direct link για τη φωτογραφία. Κάτι που το χρησιμοποιούσαν όλοι όσοι ήθελαν να βάλουν link σε άλλη σελίδα ή φόρουμ.

Ακριβώς από κάτω από αυτό το link υπάρχει πλέον ένα ακόμα που αναφέρει :
«Get BBCode for PHPBB forum (Press CTRL+C to copy into clipboard)»

Μόλις το πατήσετε θα εμφανίσει τον κώδικα που θα πρέπει να συμπεριλάβετε στο μήνυμα σας στα PHPBB φόρουμ. Όπως αναφερει και το link πατοντας απλως CTRL+C (copy) στο πληκτρολογιο σας , ο κωδικας μεταφερεται στο clipboard και μετα παλι με ένα CTRL+V (paste) εμφανιζετε στο κειμενο του μυνηματος σας.

Το αποτελεσμα είναι αυτό:


Βασικη προυποθεση να είναι το BBCode “Ανοιχτο”.

Πιο πανω θα βρειτε παρομοιο τροπο link για HTML σελιδες.

Όπως παντα περιμένουμε τα σχόλια σας και τις προτάσεις σας. :D

Παναγιώτης
airpics.gr Team
 
Re: www.airpics.gr

Ωραία όλα αυτά αλλά πιστεύω οτι είναι καιρός να ανεβούν τα standar σας λίγο και να σβήσετε, όσο είναι νωρίς ακόμα, κάποιες από τις "κακές" (για να μην της χαρακτηρίσω αλλιώς) φωτογραφίες του πρώτου καιρού λειτουργίας (που καλώς ή κακώς ανέβαιναν και οι "μέτριες").

Εγώ έριξα μια ματιά από την πιο πρόσφατη μέχρι το id 2000 περίπου και κατά την προσωπική μου άποψη πάντα, τουλάχιστον 30 φωτογραφίες είναι για φούντο.

Για να μην δώσω εδώ παραδείγματα και με πούνε κακό, αν θέλετε να σας δώσω τα id μέσω e-mail/pm/sms/mms/κλπ ευχαρίστως.
 
Top