Σύλλογος Φίλων Αεροπορίας "Απογείωση"

  • Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Τετάρτη 18/7 στις 19:00 θα μαζευτούμε μέλη και φίλοι της Απογείωσης στο χώρο της έκθεσης για να τα πούμε από κοντά. Όσοι θέλετε, είστε ευπρόσδεκτοι! Ο χώρος είναι ανοιχτός όλο το 24ωρο άλλωστε ;). Σας περιμένουμε!
 
Μιας και η έκθεσή μας πλησιάζει προς τη λήξη της 4μηνης παρουσίας της στο LGAV, αύριο Παρασκευή 21/9 θα μαζευτούμε και πάλι μέλη και φίλοι στο χώρο της έκθεσης (Αφίξεις/Έξοδος 1) κατά τις 20:30. Για άλλη μία φορά, όσοι θέλετε να περάσετε, είστε ευπρόσδεκτοι! ;)
 
Re: Σύλλογος φίλων αεροπορίας "Απογείωση"

Τα μέλη της "Απογείωσης" επισκέφθηκαν στις 16/2 την Τεχνική Βάση της ΟΑ
http://www.air-born.gr/activities/2008/ ... chn_hl.php

Το υπόστεγο είχε τα εξής 9 αεροσκάφη:
A340-300 OΑ: SX-DFC & SX-DFB
King Air Υ.Π.Α.: SX-ECG
Cessna Citation Υ.Π.Α.: SX-ECI
B 737-400 OA: SX-BKA, SX-BKG & SX-BKX
Super Puma Πυροσβεστικό Σώμα: SX-HFG
A300-600R OA: SX-BEM

Μία δεύτερη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την 1/3.
 
Re: Σύλλογος φίλων αεροπορίας "Απογείωση"

«Οι Έλληνες φωτογραφίζουν τα αεροπλάνα με πάθος» - Μια έκθεση στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης "Μακεδονία"

Η αγάπη για την αεροπορία αποτυπώνεται στην έκθεση με τίτλο «Οι Έλληνες φωτογραφίζουν τα αεροπλάνα με πάθος», που παρουσιάζει ο Σύλλογος Φίλων Αεροπορίας «ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ» σε συνεργασία με τον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης "Μακεδονία" μετά την άκρως επιτυχημένη παραμονή της στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" για διάστημα 4 μηνών.

Η έκθεση φιλοξενείται από τις 23 Φεβρουαρίου στο επίπεδο Αναχωρήσεων του αεροσταθμού στην Είσοδο Α.

Περιλαμβάνει 30 φωτογραφικά στιγμιότυπα που απαθανάτισε ο φακός των Ελλήνων «planespotters» - μελών του Συλλόγου, που, πάντα με το βλέμμα στον ουρανό, εκφράζουν το πάθος τους για την πολιτική αεροπορία και τη συνεχή ιστορική αεροπορική καταγραφή, την παγκόσμια αεροπορική εμπειρία και την εξοικείωση του κόσμου με το αεροπορικό περιβάλλον.

Πρόκειται για μια καλλιτεχνική προσέγγιση στο “planespotting”, το χόμπι της παρατήρησης αεροσκαφών, που προσκαλεί τους επισκέπτες του αεροδρομίου σε μια νοερή πτήση στον κόσμο της αεροπορίας. Μετά την Θεσσαλονίκη, η έκθεση θα ταξιδέψει και σε άλλους ελληνικούς περιφερειακούς αερολιμένες.

Περισσότερες πληροφορίες για το Σύλλογο «ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ», θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://www.air-born.gr.

Σας ευχόμαστε καλή πτήση!
 
Re: Σύλλογος φίλων αεροπορίας "Απογείωση"

Λίγα λόγια και εικόνες από την επίσκεψη του Συλλόγου στο αεροδρόμιο των Μεγάρων:
http://www.air-born.gr/activities/2008/ ... gmg_hl.php

και μερικές φωτογραφίες ακόμη:
http://www.airpics.gr/photo/2165
http://www.airpics.gr/photo/2164
http://www.airpics.gr/photo/2143
http://www.airpics.gr/photo/2137
http://www.airpics.gr/photo/2117
 
Re: Σύλλογος φίλων αεροπορίας "Απογείωση"

Η «Απογείωση» συμμετείχε ως εκθέτης στο 1ο Icarus Aero Expo Athens που διεξήχθη από 13/6 έως 15/6 στο Τατόι και που πραγματοποιήθηκε επ’ ευκαιρία του 24ου παγκόσμιου συνεδρίου της Ι.Α.Ο.Ρ.Α. (International Council of Aircraft Owners & Pilots Association) . Μετά από επαφές με την οργανωτική επιτροπή και την Πρόεδρο της Α.Ο.Ρ.Α. HELLAS Κα Γιούλη Καλαφάτη πετύχαμε μια εποικοδομητική συνεργασία και εξασφαλίσαμε περίπτερο εκθέτη αποκλειστικά για το Σύλλογο, ώστε να προβάλλουμε την «Απογείωση» και τις δραστηριότητές της σε ελληνικούς και διεθνείς αεροπορικούς φορείς, οι οποίοι συμμετείχαν στο πολύ μεγάλο αυτό γεγονός για την ελληνική αεροπορία και τη χώρα μας γενικότερα.

Οι χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ύπαρξη και τις δραστηριότητες του Συλλόγου μέσα από ενημερωτικά φυλλάδια παρουσίασης του Συλλόγου στα Ελληνικά και Αγγλικά, φωτογραφικό υλικό μελών καθώς και παρουσίαση δραστηριοτήτων μέσω παρουσιάσεων (power point), φωτογραφιών, προβολών κλπ. Το ενδιαφέρον των επισκεπτών ήταν άκρως ενθαρρυντικό, κάτι που φάνηκε από τα σχόλιά τους, τις ερωτήσεις τους προς εμάς αλλά και τις εγγραφές νέων μελών κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Στιγμιότυπο απο την επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών Κου Χατζηδάκη στο περίπτερο του Συλλόγου:
http://www.air-born.gr/gallery/displayi ... fullsize=1
http://www.air-born.gr/gallery/displayi ... fullsize=1

και απο την επίσκεψη του Κώστα Μακεδόνα, μετά το πρόσφατο ατύχημά του με το ελικόπτερο:
http://www.air-born.gr/gallery/displayi ... fullsize=1

Ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας παραδίδουν φωτογραφίες του συλλόγου στην πρόεδρο της AOPA Hellas
http://www.air-born.gr/gallery/displayi ... fullsize=1
 
Re: Σύλλογος φίλων αεροπορίας "Απογείωση"

Αφιέρωμα για τον Σύλλογο φίλων αεροπορίας "Απογείωση" στο περιοδικό "Omikron"

http://www.omikron.tv/magazine

"Κλικ" στο τεύχος Σεπτεμβρίου και ανοίγει σε pdf. Σελίδες 48 - 51
 
Re: Σύλλογος φίλων αεροπορίας "Απογείωση"

Σήμερα το πρωί, στην εκπομπή "Κοινωνία ώρα Mega" προβλήθηκε δεκάλεπτο αφιέρωμα στους Έλληνες planespotters. Το αφιέρωμα αυτό ξεκίνησε σαν ιδέα μετά από επικοινωνία δημοσιογράφου του Mega προς το Σύλλογο "Απογείωση" για τη δημιουργία μιας παρουσίασης του planespotting, αφού τους κέντρισε το ενδιαφέρον τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας του Συλλόγου. Θεωρώ ότι η όλη παρουσίαση του θέματος, η προσέγγιση του από τη μεριά της δημοσιογράφου αλλά και η μεγάλη διάρκειά του, φανέρωσαν το τι νοιώθει ένας planespotter, σε αυτούς που ίσως δεν μπορούν εύκολα να κατανοήσουν αυτή την αγάπη για κάθετί αεροπορικό.
Το αφιέρωμα έκλεισε με τον Γ. Οικονομέα να επαναλαμβάνει μια φράση μέλους του Συλλόγου (αλλά και του airliners.gr) που του έκανε εντύπωση: "Το καλύτερο ταξίδι είναι αυτό που δεν έχουμε πάει ακόμα..."

Και εις άλλα...

υ.γ. Δυστυχώς δεν μας είχε γίνει γνωστή η ημέρα και η ώρα προβολής του αφιερώματος μιας και ο σκηνοθέτης βάζει απροειδοποίητα ότι έχει στο αρχείο του, σε κάθε εκπομπή. Αυτός είναι και ο λόγος που σχεδόν κανείς μας δεν το είδε.
 
Top