Κριτίριο επιλογής διαδρόμου προσγείωσης στο Ελ.Βενιζέλος

  • Thread starter Luz
  • Ημερομηνία δημιουργίας

Luz

V.I.P.-Class-Member
Εγγραφή
02/12/2007
Μηνύματα
1.188
Likes
69
Περιοχή
Περιστέρι
Website
www.luz.gr
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
TWITTER
elspoterdeavion
Με ποιο κριτήριο επιλέγεται για προσγείωση,άλλοτε ο 21 (L& R) και άλλοτε ο 3;Έχω δει πολλές φορές αεροπλάνα να περνούν σε πολύ χαμηλό ύψος από τη Λούτσα και άλλες φορές έρχονται από τη Βάρη.
 
Re: Κριτίριο επιλογής αεροδιαδρόμου προσγείωσης στο Ελ.Βενιζέλος

Αναφερεσαι στους 2 διαδρομους του Ε.Βενιζελος που ειναι οι 03R/21L και 03L/21R. Προφανως το κυριοτερο κρητηριο ειναι οι ανεμοι ενω σε περιπτωση απνοιας οι πρωσγειωση γινεται συνηθως οπως βολευει τον πιλοτο αναλογα και απο που προερχεται η πτηση.Χωρις απολυτη σιγουρια οταν φυσουν βορειοι ανεμοι καποιας σημαντικης εντασης οι προσγειωσεις γινονται ειτε στον 03L η στον 03R αναλογα ποιος απο τους 2 εχει επιλεγει για προσγειωσεις .Το αντιθετο συμβαινει οταν φυσουν νοτιαδες. Οταν οι ανεμοι ειναι ασθενεις η με ισχυει απνοια απο οπου θελει μπορει να προσγειωθει αλλα επειδη υπαρχει κινηση και παλι ο πυργος ελεγχου θα υποδειξει. Στη Θεσσαλονικη που εχει πολλες απνοιες οι περισσοτεροι ειδικα βορειοευρωπαιοι πιλοτοι που ερχονται απο βορεια προσγειωνονται απο το Θερμαικο που βρισκεται βορεια.Αναγκαστηκα σε δυνατους βοριαδες αυτο δεν γινεται.
 
Re: Κριτίριο επιλογής αεροδιαδρόμου προσγείωσης στο Ελ.Βενιζέλος

Οι προσγειώσεις και οι απογειώσεις γίνονται όπως αναφέρεται στο παρακάτω link:
http://www.air-born.gr/planespotting/He ... ata_hl.php

Με χρήση των 03 (όπως φαίνεται στο link) κάποιες ώρες "κοινής ησυχίας" εφαρμόζονται διαδικασίες μείωσης θορύβου, ώστε από το θόρυβο των απογειώσεων να επηρεάζονται οι λιγότερες δυνατές κατοικημένες περιοχές. Με τους 21 σε χρήση, δε θεωρείται ότι υπάρχει λόγος διαφοροποίησης τις ώρες αυτές και η χρήση των διαδρόμων δεν αλλάζει.

Το ποιο σετ διαδρόμων χρησιμοποιείται (οι 03 ή οι 21) σχετίζεται βασικά με τους ισχύοντες ανέμους όπως προαναφέρθηκε. Σε άπνοια, συνήθως προτιμώνται οι 03.
 
Re: Κριτίριο επιλογής αεροδιαδρόμου προσγείωσης στο Ελ.Βενιζέλος

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Κατατοπίστηκα :great:
 
Να ρωτησω και εγω κατι που μου εκανε εντυπωση . .
στο τελευταιο μου ταξιδι για Bahrain και ενω ο διαδρομος σε χρηση για απογειωσεις ηταν ο 3R (ολα τα αεροπλανα απο εκει εφευγαν) εμεις απογειωθηκαμε απο τον 3L

Για ποιο λογο γινεται αυτος ο διαχωρισμος,ξερει κανεις ?
 
Μήπως ήταν κοντά στις 3? Διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να έγινε αυτό. Συνήθως τα αεροσκάφη που εκινούν κατά τις 1450 και μετά πηγαίνουν από τον 03L.

Επίσης, όταν είναι σε χρήση για προσγειώσεις ο 03L, υπάρχει περίπτωση κάποιο αεροσκάφος να ζητήσει από την προσέγγιση τον 03R (για λόγους εξοικονόμησης χρόνου και καυσίμων στο taxi), εφόσον δεν υπάρχει traffic. Συνήθης τακτική για τις ελληνικές εταιρείες και για τις... έμπειρες ξένες. Ανάλογα και αν είναι σε λειτουργία ο 21 (Προτιμάται ο 21L από τον 21R)
 
Δικιο εχεις.
Κατα τις τρεις και κατι ειχαμε φυγει.

Δεν τοξερα αυτο,ευχαριστω

:D :D
 
Συνήθης τακτική για τις ελληνικές εταιρείες και για τις... έμπειρες ξένες. Ανάλογα και αν είναι σε λειτουργία ο 21 (Προτιμάται ο 21L από τον 21R)

Και απο εταιρειες με καλλο ασφαλειας στον εγκεφαλο, (βλ.ELAL) που ο,τι traffic και να εχει, χρησιμοποοιουν (νταβατζιλικι σχεδον) τον ανατολικο διαδρομο. Μιας και αν πανε απο τον δυτικο θα τους περιμενουν ολοι με τα μπαζουκας.
 
Σκανδαλώδεις τακτικές.. Για λόγους ασφαλείας της εταιρείας, η ELAL ποτέ δεν προσγειώνεται/απογειώνεται από τον 03L/21R.

Χαρακτηριστική η περίπτωση της Παρασκευής που η πτήση της ELAL φεύγει στις 3, και χρησιμοποιεί τον 03R (σε κάθε περίπτωση), ενώ για όλες τις άλλες εταιρείες απαγορεύεται λόγω περιορισμών θορύβου...

Ας όψεται η οργάνωση του κόσμου αυτού..
 
Και όμως στις 24/10/2007 κατέβηκε στον 03L και έφυγε και από τον 03L γιατί ο R ήταν κλειστός.. Και εννοείτε οτι αποτυπώθηκε το φωτογραφικά γεγονός :twisted: :twisted:
 
Top