Στολές πληρωμάτων

eddhflyer":hhoxwufe said:
convair,
το ότι οι χειριστες έχουν σημαντική δουλειά εκεί μπροστά το ξέρουμε όλοι μας και κανεις δεν το αμφισβήτησε. Εδώ δεν τίθεται θέμα airmanship, το οποιο εννοείται ότι το έχει ο κάθε χειριστής, εδώ μιλάμε για το ντύσιμο το οποιο είναι εξίσου σημαντικό διότι είναι μέρος τις δουλειάς αλλα δείχνει και το επίπεδο επαγγελματισμού.
Ποιος μίλησε για "στρατιωτάκια?" δηλαδή εάν μια αεροπορική εταιρία υποχρεώνει τους χειριστες τις να ντύνονται σαν ιπτάμενοι με γαλόνια και πουλάδα αυτό αυτόματα για σένα σημαίνει στρατός? τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα?
Ένας κυβερνήτης πρέπει να φοράει τέσσερις σαρδέλες και ένας συγκυβερνήτης τρεις! συν η γραβάτα και η πουλάδα! αυτός είναι ο διεθνείς κανονισμός και τα περί προσωπικού γούστου που είπες, προσωπικά μου φάνηκε πολύ αστείο, όσο για το "ταξιτζήδες των αιθέρων" αυτό δεν το κατάλαβα.
Θα πρέπει να ντύνονται "λειτουργικά" και απλά ανάλογα με το κλίμα, τις εταιρικές οδηγίες και γιατί όχι ΚΑΙ το προσωπικό γούστο!
αυτό τώρα το είπες για να πρωτοτυπήσεις η για κάποιο άλλο λόγο? τότε καλοκαιράκι είναι, πρωί είναι, ποιος θα μας δει, ας φορέσουμε και καμια σαγιονάρα γιατί και η σαγιονάρα λειτουργική είναι, σηκώνουμε και τα μπατζάκια του παντελονιού μας η φοράμε και κανένα σορτσάκι και είμαστε έτοιμοι για την επομενη πτήση μας.

Αυτά :?


να πρωτοτυπίσω δεν χρειάζεται, τουλ. στο χώρο της αεροπορίας ή της μόδας....λυπάμαι εάν σε έθιξα με τον ένα ή άλλο τρόπο αλλά νομίζω ότι με παρεξήγησες: εννοείται ότι δεν θέλω να δω πλήρωμα με birkenstock στο cockpit...εξάλλου αν σφηνώσει η σαγιονάρα στο ποδωστήριο και "βγεις" στην αντιπλημμυρική τάφρο θα ήθελα να δω τι θα πει ο χειριστής στο LBA! Δεν με ενδιαφέρει διόλου πως ντύνονται οι πιλότοι - για τις αεροσυνοδούς με ενδιαφέρει λιγάκι αφού μου εαρέσουν και τις βλέπω και στην περιορισμένη πασαρέλα του AISLE......οι πιλότοι ας συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Εταιρείας που εργάζονται και ελπίζω και τιμούν....

Από την άλλη, όπως αναφέρει και ο gonso, δεν νομίζω να υπάρχει κανένα επίσημο όργανο πολιτικής αεροπορίας που να εκδίδει binding uniform dress code (εννοώ IATA, JAA, FAA etc.) - νομίζω μόνο "εταιρικό" θέμα είναι. Και τουλ. εγώ έχω βαρεθεί την ομοιότητα και τυποποίηση, αυτή που έκανε τους bankiers να φοράνε γκρι, γκρι-μαυρο κοστούμι και τους πιλότους κακές αντιγραφές κοστουμιών και στολών (καταβολές από πολεμική αεροπορία). Αυτό όμως είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ άποψη και μόνο! Σε κανέναν δεν επιβάλλω τίποτα και η κριτική που κάνω εδώ, είναι στα πλαίσια ενός απλού forum -δεν είμαι εργοδότης ούτε υπάλληλος αεροπορικής Εταιρείας. Όμως έχω άποψη για την μόδα και για την αεροπλοία την οποία και μάλιστα είχα επιδείξει σε 1-2 websites. Και σαν σαραντάρης πια προσπαθώ να μην συγχέω την αγάπη μου και νοσταλγία (κατ' εμέ πάλι) κάποιων "καλύτερων εποχών" της αεροπλοίας με την σημερινή κατάσταση και τις διαφορετικές ανάγκες που διέπουν τον χώρο των αεροπορικών μεταφορών.

Τώρα όσον αφορά τον όρο "στρατιωτάκια" εννοώ απλά ότι είμαι ενάντια της ομοιομορφίας, τίποτε παραπάνω. Προσωπικά αναγκάστηκα μόνο στο στρατό να μου υποδείξουν τι θα φοράω και δεν έχω δουλέψει σε Εταιρεία με dress code και ελπίζω να μην χρειαστεί (ακόμα και εάν είναι για 8 ωρες την ημέρα). Ίσως πάλι σε λίγο να βαρεθώ και να πάω να αγοράσω κι εγώ 6 μπλε πουκάμισα για να καλύψω την εργάσιμη εβδομάδα- μέχρι τότε επέτρεψέ μου να προσπαθώ λίγο παραπάνω καθημερινά....

MfG

Convair
http://www.abseits.gr/OTHER/aviation.htm
 
Εχω την άποψη ότι οι συζητήσεις τελικά γίνονται σε επίπεδο extreme αντιπαραθέσεων, διότι αρκετοί εξ'ημών τοποθετούμεθα χωρίς ένα μέσο όρο κοινής αναφοράς και διεθνούς πρακτικής !

Δηλαδή ντε και καλά ΥΠΕΡΒΟΛΗ / ΑΠΑΞΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ!!Ας κυκλοφορούμε τότε όλοι σαν ιθαγενείς του Αμαζονίου ξεβράκωτοι!!

Πιστεύω με κάποια λογική διαχρονικής πρακτικής / για το συγκεκριμένο θέμα με όλες τις παραμέτρους / γιατί να μην βάλουμε ένα σημείο αναφοράς π.χ ΟΑ/ΒΑ/LUF/DELTA/EMIRATES,,, κλπ, για να κάνουμε την κουβέντα μας πρός το μέσο όρο της τρέχουσας συγκυρίας και πραγματικότητας και να συγκλίνουμε κάπως , αλλά παίρνουμε την Ryanair / Easy/Fly bee κλπ ?? που για πολλούς λόγους εφορμόζουν πρακτικές γενικότερα προς τα κάτω ??
 
Καλά μην τρώμε μόνο τους Έλληνες για τις σαρδέλες και τις γραβάτες που εδώ ο τύπος είναι εντελώς free ιδού και ένας από την China Eastern Airlines:
http://www.planepictures.net/netshow.php?id=746484
 
Φίλε Αριστοτέλη ( με το ωραίο όνομα ),

Αντικειμενικά /εσένα σου αρέσει αυτός ο λύγδης κινέζος , ο οποίος και γραβάτα έχει και συρίτια έχει, απλά είναι χύμα μέσα στο πιλοτήριο !!/ Θα ήθελα να τον δώ και εκτός πιλοτηρίου για να τον συγκρίνω με ένα traditional british and or OA and or LUF captain !!Οποιος απο το φορουμ είναι πιλότος ( εγώ δεν είμαι ) θα παρακαλούσα την γνώμη του για το συγκεκριμένο θέμα, διότι πιστεύω ισως.... επειδή πολλοί εδώ μέσα δεν είμαστε του χώρου και είτε δεν το καταφέραμε , δεν μπορέσαμε είτε ....δεν γίναμε για κάποιους λόγους .... μπορεί να θέλουμε τους πιλότους απαξιωμένους ταρίφες του αέρα /χύμα !!Λέω μήπως ????
 
πολύ ωραίο site, όμως στεναχωρέθηκα που δεν είχε τις παλιές στολές της ΟΑ :(
 
eddhflyer":3mo8kkx5 said:
Θυμάμαι πέρσι το καλοκαίρι είχαμε έρθει οικογενειακώς Αθηνα και είπαμε να πάμε Ρόδο διακοπές για μια βδομάδα. Πήραμε λοιπόν την πρωινή πτήση τις ΟΑ ώρα αναχώρησης 05:20, και εκεί μέσα στη χαρά τις επιβίβασης, νάσου και η πόρτα του cockpit ανοικτή! καλημερίζω την κοπέλα του πληρώματος ρίχνω και μια ματια στο φωτισμένο από τα λαμπάκια και ρολογάκια cockpit. Ο κυβερνήτης στη θέση τοu να κάνει να κάνει τους τελευταίους ελεγχους, ενώ ο συγκυβερνήτης να λείπει, μάλλον για walk around είχε πάει. Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση και το συζητάγαμε με την γυναικα μου αργότερα, ήτανε ότι ο κυβερνήτης φορούσε ένα jean και ένα μαύρο t-shirt! Τώρα θα μου πείτε πως είδαμε μέσα στο χαμηλό φωτισμό του cockpit το jean! ένταξη, μπορεί και να κάναμε λάθος αλλα ήταν πολύ ξεβαμμένο για να ήταν το παντελόνι τις στολής.
Δεν θέλω να φανώ αυστηρός γιατί άνθρωπος είναι και αυτός, γαλαταδικη πτήση ήταν, μέσα στο κατακαλόκαιρο σιγά μη φορούσε και στολή

Μήπως είδες κανέναν μηχανικό και μπερδεύτηκες? Mου φαίνεται περίεργο ο κυβερνήτης να μη φόραγε στολή ότι ώρα της ημέρας και όποια εποχή του χρόνου κι αν ήταν. Το ότι είδες έναν άνθρωπο να κάθεται στη θέση του πιλότου δεν τον κάνει και αυτόματα πιλότο (εφόσον το αεροπλάνο δεν είναι στον αέρα!)
 
Μηχανικός να κάθεται στη θέση του κυβερνήτη μερικά λεπτά πριν από την πτήση? Εγώ ξέρω ότι τι συγκεκριμένη στιγμή ο μηχανικός παραδίδει το αεροπλάνο στο πιλότο αντί να κάθεται στη θέση του
 
Δεν έχει σημασία αυτό που λες.Πριν την πτήση καθόταν ο άνθρωπος,όχι κατά τη διάρκεια αυτής.
 
Εγώ αμφιβάλλω άν ήταν μηχανικός αυτός που καθόταν στην θέση τού κυβερνήτη διότι λίγο πρίν την αναχώρηση και μέ τους επιβάτες να επιβιβάζωνται,είναι ελάχιστα πιθανό να έχη κληθεί μηχανικός να ρυθμίση κάποιο όργανο τού αεροπλάνου.

Αλλωστε οι μηχανικοί φορούν τίς ειδικές φόρμες τους,οπότε jean καί t-shirt μάλλον δέν δικαιολογούνται γιά μηχανικό.

Τό πιθανώτερο είναι οτι επρόκειτο γιά τον κυβερνήτη που,επειδή η πτήση ήταν γαλατάδικη (καί μάλλον το όλο work schedule του θα τέλειωνε σχετικά νωρίς),θεώρησε βολικώτερο να πετάξη φορώντας ένα τζήν κι'ένα μπλουζάκι.

Πάντως ένας φίλος μου που είναι πιλότος έτυχε να έρθη σέ συνάντησή μας καλοκαιριάτικα φορώντας την στολή -μέ το κοντομάνικο πουκάμισο,αλλά μέ τά σειρήτια κανονικά καθώς και μέ την "πουλάδα"- επειδή δέν προλάβαινε να περάση από το σπίτι του νά αλλάξη...
 
Γράφετε, γράφετε, γράφετε χωρίς λόγο τελικά και απλά κουβέντα να γίνεται...

Και εγώ έχω κάτσει στο δεξί κάθισμα και πριν ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ της πτήσης. (Τη μια φορά φόραγα κουστούμι, την άλλη με "στολή διακοπών" - βερμουδίτσα φανελάκι κλπ).

Μήπως με είδε κανείς και αναρωτιέται αν είμαι πιλότος της Ολυμπιακής και δουλεύω με απαράδεκτο dresscode ??? :shock:
 
Top