LGAL/AXD Alexandroupolis "Dimokritos"

  • Thread starter Anonymous
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Re: LGAL/AXD Alexandroupolis Dimokritos

d|m|tr|s":3k4bufts said:
Αλήθεια, ξέμειναν από ιμάντες αποσκευών και ο παλιός -από το προηγούμενο κτίριο- συνεχίζει το έργο του και στο καινούριο; :? :twisted:

Την απάντηση νομίζω την έδωσες ήδη παρακάτω. Το μισό καινούργιο που έχει παραδωθεί ως τώρα θα είναι κτίριο Αναχωρήσεων και οι αφίξεις εξυπηρετούνται από αυτό προσωρινά. Οπότε προσωρινά μεταφέρθηκε σε αυτό ο παλιός ιμάντας. Οι νέες ιμάντες θα τοποθετηθούν κατευθείαν στο καινούργιο κτίριο Αφίξεων όταν αυτό ολοκληρωθεί.

Η όλη κατάσταση γενικώς είναι ακόμα προσωρινή.
 
Re: LGAL/AXD Alexandroupolis Dimokritos

xristos":29otkwya said:
...Η όλη κατάσταση γενικώς είναι ακόμα προσωρινή.

Σίγουρα ναι, ακόμα δεν υπάρχουν ούτε οθόνες αφίξεων-αναχωρήσεων :shock: (είπαν θα μπουν σε 2-3 μήνες μόλις έρθουν οι καινούριες) αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τι πρωτοποριακό (πώς αλλιώς να το πω;) μπορεί να μας επιφυλάσσει η επέκταση στο χώρο που ήταν το παλιό terminal, ούτε και τι άλλες αισθητικές βελτιώσεις μπορούν να γίνουν στο νέο κτίριο που πλέον λειτουργεί. Αυτό πάλι με τα τζάμια κάτι μου κάνει... και δεν είναι μόνο η τρέλα του spotter, σιγά και την κίνηση που έχει, εδώ που τα λέμε. Είναι και το γεγονός ότι δεν θα μπαίνει εκεί μέσα -σχεδόν- καθόλου φυσικό φως! Το παλιό μια χαρά παράθυρα είχε για όλο τον κόσμο! :)

ΥΓ: Για να μη φανεί ότι γκρινιάζω χωρίς λόγο, μόλις μπήκα μέσα μου ήρθε στο νου και έκανα τη σύγκριση με το terminal της Σάμου, το οποίο δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας αλλά τουλάχιστο δείχνει πιο ζωντανό και πιο οργανωμένο (δυστυχώς και σε εκείνο λείπουν τα παράθυρα εκτός από το χώρο των επιβατών), όπως επίσης και το terminal του Ηρακλείου (πρέπει να είναι σχετικά παλιό, ή όχι;) το οποίο -παρά την απαγόρευση που υπάρχει- σου δίνει τη δυνατότητα να βλέπεις έξω το διάδρομο και την πίστα (πάλι μόνο για τους επιβάτες βέβαια, μάλλον πρόκειται για ελληνική πατέντα :twisted: ). Επίσης ας ελπίσουμε να μην ισχύσει το "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού". ;)
 
Re: LGAL/AXD Alexandroupolis Dimokritos

Ξέρει κανείς αν υπάρχουν απ' ευθείας πτήσεις SKG-AXD? Και αν ναι, ποιές?
 
Re: LGAL/AXD Alexandroupolis Dimokritos

όχι δεν υπάρχουν.

παλιότερα υπήρχε το δρομολόγιο SKG-AXD-JSH αλλά πλέον όχι.
 
Re: LGAL/AXD Alexandroupolis Dimokritos

Ταξίδεψε κανείς πρόσφατα στο αεροδρόμιο Δημόκριτος , ξέρει κανείς αν ξεκίνησαν εργασίες για νέο κτίριο στην θέση του παλαιού?? Εγώ το άφησα με ένα νέο μικρότερο κτίριο δίπλα στο κατεδαφιστέν παλαιό. Ωραίο ήταν αλλά μικρό , προφανώς θα κτιστεί και ένα ακόμη στη θέση του παλαιού??
 
Re: LGAL/AXD Alexandroupolis Dimokritos νέο terminal

Ωραίο; :puke: Ψυχρό και αδιάφορο! Θα περιοριστώ σε αυτά, τα υπόλοιπα τα είπα λίγα posts πιο πάνω. Άλματα έχει κάνει η αρχιτεκτονική στην Ελλάδα τα τελευταία 30+ χρόνια...
 
Re: LGAL/AXD Alexandroupolis Dimokritos

Το ωραίο το έγραψα προς τέρψη του λόγου. Όταν βρίσκεσαι στο exit για το αεροπλάνο , ό χώρος είναι καλος. Μεγαλα τζάμια να βλέπεις άνετα τις προσγειώσεις-απογειώσεις, καμία σχέση με τα "κουτάκια" του παλαιού. Όλο το υπόλοιπο, άστα... Αναμένω την ολοκλήρωση του έργου , διότι θεωρώ αδύνατο να περιοριστεί το αεροδρόμιο σε αυτό το μικρό χώρο (μόνο με την πτήση της ΑΕΕ /Α3 δεν είχαμε να κάτσουμε στο χώρο του check in,που να συμπέσουν και με την ΟΑ). Αναμένω την εντυπωσιακή εικόνα που δεσπόζει στο site του.
Υ.Γ< μα καλά ακόμη και τα άθλια ηχεία που είχε το παλαιό , δεν άλλαξαν !! Είναι αδύνατο να καταλάβεις τις ανακοινώσεις που καλούνται.
 
Re: LGAL/AXD Alexandroupolis Dimokritos

d|m|tr|s":1wn7kz5z said:
Το μόνο καλό είναι ότι περιόρισαν τους καπνιστές σε ένα μικρό χώρο δίπλα στο κυλικείο.

Τις προάλλες που επέστρεψα από Αθήνα, διαπίστωσα ότι έχουν αρχίσει να επεκτείνονται προς το χώρο των μη καπνιστών. Συμμαζευτείτε παιδιά... :rant:
 
Re: LGAL/AXD Alexandroupolis Dimokritos

Παράξενος Ταξιδιώτης":1xfbssw3 said:
Εμαθα από έναν φίλο μου οτι στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης υπάρχουν μερικά Cessna Agtruck παρατημένα,απομεινάρια ένδοξων εποχών αεροψεκασμών.
Μήπως υπάρχουν φωτό τους και πληροφορίες σε ποιον ανήκουν αυτά?

Μιας και εγινε κουβεντα γι αυτα μερικες σελιδες πριν, τα παρατημενα ψεκαστικα στο LGAL ανηκουν σε καποιον Παπαδοπουλο (ντοπιο) και η εταιρεια λεγεται "Πηγασος" (...) αλλα το γιατι δεν πετουν δεν γνωριζει κανεις. Ειναι επτα Cessna AgTruck (GP707,το τεφτερι ;) ): SX-AAX, SX-AAY, SX-APG, SX-APH, SX-AOG, SX-ANM (αυτα ολοκληρα, αλλα φανερα παρατημενα, με σκασμενα λαστιχα, κλπ) και SX-ANO (μονο η ατρακτος-προφανως κανιβαλλισμενο για ανταλλακτικα(???) ). Με τα χωματουργικα που γινονται γυρω τους για την επεκταση του τερμιναλ (και της πιστας αργοτερα) δεν τα βλεπω καλα... :?
Φωτο απο σημερα το απογευμα εδω:
gallery/image_page.php?album_id=7&image_id=15103
 
Re: LGAL/AXD Alexandroupolis Dimokritos

Update στο παραπανω ποστ:

Τα παρατημενα ψεκαστικα δεν υπαρχουν πια. Πουληθηκαν για παλιοσιδερα, κατι το οποιο επιβεβαιωνει και ο γκουρου των νηολογιων GP707 ο οποιος μιλησε με τον αερολιμεναρχη. Το οτι δεν ειναι πια εκει, μου το εχει πει και φιλος χειριστης που πεταει εκει συνεχεια.
Η στανταρ καταληξη των περισσοτερων αεροπλανων στην Ελλαδα.
Ακολουθει Memorial :)
SX-AAX: http://www.airpics.net/photo/SX-AAX-Ces ... ate/4370/L
SX-AAY: http://www.airpics.net/photo/SX-AAY-Ces ... ate/4371/L
SX-ANM: http://www.airpics.net/photo/SX-ANM-Ces ... ate/4372/L
SX-AOG: http://www.airpics.net/photo/SX-AOG-Ces ... ate/4373/L
SX-APG: http://www.airpics.net/photo/SX-APG-Ces ... ate/4374/L
SX-APH: http://www.airpics.net/photo/SX-APH-Ces ... ate/4375/L
SX-ANO: http://www.airpics.net/photo/SX-ANO-Ces ... ate/4434/L
 
Top