Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

  • Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Ενδιαφεροντα αεροπορικα βιντεο στο Internet.

Δειτε, και βριστε για μια ακομη φορα πυ ζειτε στην Ελλαδα
http://www.youtube.com/watch?v=08G4z63PShc
 
Re: Ενδιαφεροντα αεροπορικα βιντεο στο Internet.

Αυτό που ανοίγει στην ουρά του Avro προφανώς έχει να κάνει με τα φρένα. Όμως τι ακριβώς είναι και γιατί ανοίγει πριν ακουμπήσει στο διάδρομο; Το έχουν και άλλα αεροσκάφη; Νόμιζα ότι λίγο πριν ακουμπήσει απλά βάζει idle throttle και όχι ότι χρειάζεται επιπλέον επιβράδυνση ή μήπως έχει σχέση με τον καιρό; Any help?
 
Re: Ενδιαφεροντα αεροπορικα βιντεο στο Internet.

Αυτό που ανοίγει στην ουρά τού Avro είναι τά speedbrakes ή spoilers,κοινώς αερόφρενα.Στούς περισσότερους τύπους αεροπλάνων (σέ όσους διαθέτουν αυτό το εξάρτημα) βρίσκονται στίς πάνω επιφάνειες τών πτερύγων.Το οτι ανοίγουν πρίν το αεροπλάνο ακουμπήση στο έδαφος προφανώς έχει να κάνη μέ περαιτέρω μείωση τής ταχύτητας,ώστε να μήν "πιάση" στον διάδρομο μέ μεγάλη ταχύτητα (που συνεπάγεται οτι θα χρειαστή περισσότερο μήκος διαδρόμου γιά την επιβράδυνσή του).

Idle throttle (γιά την ακρίβεια flight idle power-γιατί υπάρχει και ground idle) έχει μπεί αρκετά πρίν την τελική φάση τής προσέγγισης.

Πάντως έχω την εντύπωση οτι ακόμα και τά μεγάλα ελικοφόρα δέν εχουν spoilers-προφανώς γιατί οι ταχύτητές τους είναι τέτοιες ώστε αρκεί το reverse pitch γιά να επιβραδύνουν σέ ταχύτητα τροχοδρόμησης.
 
Re: Ενδιαφεροντα αεροπορικα βιντεο στο Internet.

Thanks, σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι τα speedbrakes αλλά θυμήθηκα ότι τις προάλλες που ταξίδεψα με Avro, άνοιξε spoilers στο πάνω μέρος του φτερού (εννοείται ότι δεν είχα οπτική επαφή με το πίσω μέρος :oops: ).
 
Alcohol in the cockpit

14:36 GMT +00:00
Alcohol in the cockpit

http://www.economist.com/blogs/gulliver ... rc=glvrnwl

ΥΓ : μου θυμίζει περιστατικό το 2003 ΑΤΗ-ΖRH με Hellas Jet όπου το boarding καθυστερούσε και ενώ α/φος κ πλήρωμα βρίσκονταν στην θέση τους..μετά από 45λ περίπου κ αφού οι πιλότοι εξήλθαν απο την gate, ακουγόταν ένας τύπος να φωνάζει "είναι δυνατόν να ειναι μεθυσμένος - μας κοροιδεύετε?" κτλ... χωρίς να θέλω να τον πάρω στον λαίμο μου θύμαμαι οτι ο 1 πιλότος είχε βγει πολύ χαμογελαστός από την φυσούνα.. :D :D
 
Τραγικό...

Δε γνωρίζω αν έχει ξαναδημοσιευθεί. Εγώ έπαθα πλάκα... Τέτοιο βίντεο δεν έχω ξαναδεί και απορώ πως δεν το έχουν μαζέψει ακόμα... Αφορά στο τραγικότατο (θα το δείτε και μόνοι σας) ατύχημα που είχε γίνει το 2002 στην Ουκρανία. Δε γνωρίζω αν έχει αναρτηθεί το βίντεο ξανά. Εγώ σήμερα το βρήκα. Εδώ είναι ο σύνδεσμος:
http://www.youtube.com/watch?v=SZp70h9AC1A

Εάν για οποιονδ'ηποτε λόγο οι adminomoderators θεωρήσουν ότι το παρόν δημοσίευμα πρέπει να αφαιρεθεί, να το κάνουν χωρίς συζήτηση...
 
Re: Ενδιαφεροντα αεροπορικα βιντεο στο Internet.

Με τον τρόπο που έπεσε σκότωσε πολύ κόσμο. :(
 
Top