VISA

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υποβάλλω έγγραφα και προσωπικά δεδομένα (φορολογική δήλωση κλπ) στις αρχές ενός ξένου κράτους προκειμένου να το επισκεφθώ. Τη φορολογική μου δήλωση δεν την έχω δείξει ούτε στον πατέρα μου, θα τη δείξω στον... θείο Σαμ? :mrgreen:

Επιπλέον, τι πάει να πει "φωτογραφία και αποτυπώματα από 10 δάχτυλα;". Αυτά, από όσο ξέρω, προβλέπονται αν συλληφθείς για κάποιο αδίκημα και όχι για να πας "προσκαλεσμένος σε κάποιο σπίτι" όπως είπε ένα μέλος νωρίτερα.

Σόρι, αλλά σπίτι στο οποίο θα με φωτογραφίζουν και θα μου παίρνουν αποτυπώματα προτιμώ να μην το επισκεφθώ. Γνωρίζω, φυσικά, ότι με την ένταξη στο waiver program τα στοιχεία αυτά θα τα δίνει η ίδια η κυβέρνησή μου. Ασε που υποψιάζομαι ότι τα ξέρουν ήδη όλα για εμάς και απλώς με την αίτηση κάνουν το cross-check. :mrgreen:

Ενας από τους λόγους (οχι ο μονος) που δεν έχω πάει ακόμα στις ΗΠΑ είναι επειδή δεν μπορώ να δεχτώ την αντιμετώπιση αυτη. Το ότι εγώ προσωπικά (στην ηλικία μου και με σταθερή δουλειά κλπ) θα πάρω εύκολα βίζα δεν μου λέει κάτι από τη στιγμή που θα πρέπει πρώτα να δώσω αναφορά για το ποιος είμαι και τι κάνω σε κάποιον υπάλληλο ξένου κράτους μόνο και μόνο επειδή θέλω να το επισκεφθώ για 10 μέρες. Αν ήταν για δουλειά, σπουδές κλπ το συζητάμε.

Θα μου πείτε, χάνεις ένας υπέροχο ταξίδι σε μια μοναδική χώρα (βάλε και το spotting, φυσικά). Ε, έτσι είναι αυτά. Δούναι και λαβείν. Μπορεί η υπερηφάνεια μου να είναι ισχυρότερη από τη λογική μου. Μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό το ταξίδι.
 
Ovelix, σύμφωνα με τον σχετικό νόμο των ΗΠΑ, κάθε επισκέπτης που χρειάζεται visa θεωρείται ότι έχει μεταναστευτική πρόθεση, εκτός και αν αποδείξει το αντίθετο (every visa applicant is to be considered a potential immigrant unless he/she can prove to the consulate officer that he/she has a compelling reason to return to his/her home country). Εξ ού και όλα αυτά που ζητάνε με την αίτηση. Γι'αυτό και θα είναι σημαντική πρόοδος το να ενταχθεί η Ελλάδα στο VWP.
 
Ιδού και η επίσημη είδηση, π.χ. στο CNN. Αποσπάσματα:

President Bush, trying to eliminate a major source of contention with allied nations, announced Friday that the United States is rescinding visa requirements for citizens of six European countries and South Korea.
Latvia, Lithuania, Estonia, Hungary, the Czech Republic, Slovakia and South Korea will be added to the U.S. visa waiver program in about a month.
Bush also expressed support for efforts by Bulgaria, Cyprus, Greece, Malta, Poland and Romania to win visa exemptions.
 
SK":vurguiyc said:
Bush also expressed support for efforts by Bulgaria, Cyprus, Greece, Malta, Poland and Romania to win visa exemptions.

Efforts to WIN !!!!!

Πόσο πια ξεφτύλα !!!
Λες και είναι κάποιο βραβείο που πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να το κατακτήσεις !!!!

Ποτέ τους να μην μας εντάξουν .
Δόξα το θεό υπάρχουν φανταστικοί προορισμοί για να πάμε τουρισμό (για τα επαγγελματικά τα είπαμε...)
 
υπάρχει περίπτωση να μην σου εγκριθεί η visa ?
 
Η οποία Πολωνία έχει ξεπεράσει κάθε όριο οσφυοκαμψίας μετά και την επικύρωση της εγκατάστασης αμερικανικών πυραύλων στο έδαφός της. Περίμενε, συνεπώς, ευνοϊκότερη μεταχείριση στο θέμα της visa. Η Ελλάδα είναι τελείως διαφορετική περίπτωση.

Γνώμη μου, ωστόσο, είναι ότι η εξαίρεση της Ελλάδας δεν έχει καθόλου να κάνει με το βέτο στο Βουκουρέστι (όπως αφήνει να εννοηθεί η δήθεν υπερήφανη ΥΠΕΞ μας) αλλά είναι απλώς ολιγωρία και βλακεία των αρμοδίων αρχών όπως ακριβώς έγινε
και με την αποβολή της Ελλάδας από το μηχανισμό της συνθήκης του Κιότο. Δεν κάναμε εγκαίρως τις απαραίτητες κινήσεις και τώρα το παρουσιάζουμε ως δήθεν αντίποινα της υπερδύναμης ενάντια στην «ανεξάρτητη» (την ποιααααα??) εξωτερική μας πολιτική. Τρεις σκασίλες είχε ο Λευκός Οίκος, η μία ήταν η βίζα των Ελλήνων.
 
Τα ποσοστά μη έγκρισης για τις τουριστικές/επιχειρηματικές βίζες (Β1 κτλ) δημοσιεύονται. Ιδού το PDF με τα στοιχεία για το 2006. Η Ελλάδα, με 2,2% μόνον, είναι από τις καλύτερες περιπτώσεις.

latinmania":1ne4bah6 said:
υπάρχει περίπτωση να μην σου εγκριθεί η visa ?
 
τότε να μείνω ήσυχη. αλλά αληθεύει ότι η visa είναι μόνο για μια είσοδο και μια έξοδο? Δηλαδη π.χ αν θέλω να παώ ως τα σύνορα με Μεξικό και ξαναμπώ μετά Αμερική θα έχω πρόβλημα?
 
Η τουριστική visa ισχύει για 10 χρόνια και για πολλαπλές εισόδους και εξόδους από την χώρα.
 
Το καλοκαίρι θα βρεθώ στην Αμερική για επαγγελματικούς λόγους αλλα και παράλληλα λέω να κάνω λίγες μέρες διακοπές. Κατέχω βίζα κατηγορίας Β1/Β2. Θα μείνω 4 μέρες στο Los Angeles για περιήγηση και μετά θα πάω στο Las Vegas που είναι και το μέρος του συνεδρίου. Οπότε να θεωρήσω οτι είμαι καλυμένος και δεν θα έχω κανένα πρόβλημα επειδή θα συνδυάσω και τα 2 όσο θα είμαι εκεί.

Μια τελευταία ερώτηση. Πάνω στη βίζα στο σημείο της κατηγορία βίζας γράφει Visa Type / Class και απο κάτω R + Β1/Β2. Το R τι σημαίνει?

Ευχαριστώ!
 
Top