Η πώληση των ΟΑ και η Pantheon

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Re: Pantheon Airways

Όντως τραγικό. Ωχαδελφισμός στο μεγαλείο του.
Καλύτερα να φύγουν, να έρθει νέος κόσμος και να μπορέσουν να δουλέψουν χειριστές που δεν είχαν τον μπαμπά να τους βάλει στην εταιρεία, να μην νοιάζονται μόνο για την πάρτι τους αλλά και για την εταιρεία και τους πελάτες της, να μην έχουν καβαλήσει το καλάμι και γενικά να αλλάξει αυτή η άρρωστη κατάσταση!!
Στο καλό και σε καλή μεριά τα "μαύρα"! :wall:
 
Re: Pantheon Airways

«Δουλειές υπάρχουν, και μάλιστα με "μαύρα".
Αυτό δεν υπολόγισαν, και τώρα θέλω να δω, ποιους θα βάλουν στα cockpit, ειδικά όταν τα μισθολόγια και οι συνθήκες εργασίας θα είναι χειρότερες ακόμα και από τον εγχώριο ανταγωνιστή.»

Δεν ανέμενα ποτέ αυτή τη συμπεριφορά από επαγγελματία Πιλότο, μόνο μια λέξη δυστυχώς μπορεί να χαρακτηρίσει αυτή την κατεστημένη νοοτροπία «κακού και βολεμένου προνομιούχου εργαζόμενου του Δημοσίου» ΑΙΣΧΟΣ!
Επί πλέον δε των ευεργετικών του ρυθμίσεων από τον ΥΜΕ που προσεύχεται, πλήρως διασφαλισμένος, θα έχει αν θελήσει και τα «μαύρα» του, που είναι άμεσο καρφί , ότι τάχα θα μπορεί να εργασθεί με λιγότερες αποδοχές στον «ανταγωνιστή» , διεκδικώντας έτσι εντελώς αθέμιτα θέσεις εργασίας νεότερων συναδέλφων του!!
 
Re: Pantheon Airways

Διαβαζω με τρομερή έκπληξη την αντίδραση σας στο πόστ του DocOrl. Ειδικά επειδή βλέπω (από την τοποθεσία σας στο προφίλ) ότι ζείτε Ελλάδα.

Ο DocORL, σαν σύγχρονος Έλλην που έχει πιάσει το σφιγμό της εποχής του, κοιτάζει τον εαυτό του και το φωνάζει κιόλας. Πού το μεμπτό? Πού ζείτε?

Το μόνο που εμένα απλά με ξύνισε στο πόστ, είναι ότι ο ίδιος πρίν καιρό κατακεραύνωνε τους αεροπλόους που δεν ήθελαν να πάνε στα ATR και άλλα τέτοια περί δημοσίου συμφέροντος και γενικού καλού της εταιρείας, του τόπου και της ανθρωπότητας ...γενικότερα. Αυτό και μόνο.

Κατά τα άλλα....μιά χαρά είναι κανονισμένα. Αλοίμονο σε κάτι μεταλλορύχους και κάτι εργάτες κλωστουφαντουργίων. Αλλά είπαμε. Πρώτα το εγώ και πολύ μετά το εμείς. Ο Λένιν απέθανε. Ο DocORL θα φτιάξει τον κόσμο?

Καλοφάγωτα και σε καλή μερία από εμένα !


ΥΓ. Όποιος πληρώνεται με "άσπρα", είναι μεγάλη κοροιδάρα την σήμερον ημέρα. Μάθετε που ζείτε και ξυπνίστε !!! :cry:
 
Re: Pantheon Airways

gonso":2pq8mitp said:
Το μόνο που εμένα απλά με ξύνισε στο πόστ, είναι ότι ο ίδιος πρίν καιρό κατακεραύνωνε τους αεροπλόους που δεν ήθελαν να πάνε στα ATR και άλλα τέτοια περί δημοσίου συμφέροντος και γενικού καλού της εταιρείας, του τόπου και της ανθρωπότητας ...γενικότερα. Αυτό και μόνο.

Στα ευαγή ιδρύματα του εξωτερικού που έχει σπουδάσει ο κος υπουργός μεταφορών και τα golden boys του επιτελείου του το μάθημα της πρώτης μέρας είναι:
¨Δεν υπάρχει κανείς που να μήν εξαγοράζεται, το θέμα είναι σε ποιά τιμή¨

Ετσι λοιπόν εξαγοράστηκαν (με ξένα λεφτά μάλιστα) οι ¨περήφανοι αεροπόροι¨, οι ¨σκληροί και αδέσμευτοι συνδικαλιστές¨ και το πράγμα προχωράει ρολόι ώστε κάποιοι αυριο να καμαρώνουνε πως έλυσαν το "γόρδιο δεσμό".

Οταν σου δίνουν όσα θα έπαιρνες δουλεύοντας για να κάθεσαι, τι περιμένεις να κάνει ο καθένας. Κι αν είναι και άπληστος ή σπάταλος θα δουλέψει και για μαύρα και για κατάμαυρα κι ας πάνε όλοι να πνιγούνε στο βούρκο της ανεργίας.

Ομορφος κόσμος ηθικός...
 
Re: Pantheon Airways

docORL":d59kysll said:
....Οποιος και να την παρει, ενα πραγμα να εισαι σιγουρος οτι θα αντιμετωπισει...
Την μεγαλη αποχωρηση χειριστων (πανω απο 150 ατομα, η ακομα και 200) απο το συνολο των 420 περιπου που υπαρχουν σημερα....
Μην ανησυχείτε αγαπητέ, μας φθάνουν και μας περισσεύουν. Σε όλη την Ευρώπη, οι πιλότοι πετούν κατά μέσον όρο 90 ώρες τον μήνα και οχι 40-45 που πετούσαν στην ΟΑ, (την υψηλή περίοδο). Και κανένα σμήνος 340 στον πλανήτη δεν έχει τον αριθμό πληρωμάτων που έχει η ΟΑ, μην ανησυχείτε θα τα καταφέρουμε και χωρίς όλους εσάς :cool:

docORL":d59kysll said:
....., εκτος και αν μου δωσουν 15 χιλιαρικα να τους πεταξω το 340......
Ευχαριστούμε αγαπητέ για την προσφορά σας, αλλά δεν θα σας προτιμήσουμε. Όσο και να σας είναι δύσκολο να το πιστέψετε, έχουμε πολύ καλύτερες προσφορές. Θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσοι από τους πιλότους των 30 εταιρειών, πού έκλεισαν εφέτος μόνον, θα επιλέξουν με χαρά την ηλιόλουστη Ελλάδα για τόπο διαμονής τους. Δεν θα είναι ίσως στην αρχή τόσο καλοί πιλότοι σαν αυτούς της ΟΑ, γιατί οι ξένοι έχουν μάθει με καιρούς με χιόνια, πάγους Cat IIIc προσεγγίσεις με ομίχλες RVR 200 μέτρα, ξέρετε εσείς, εύκολα πράγματα, αλλά σιγά, σιγά που θα πάει, θα μάθουν και αυτοί να πιάνουν στη Σάμο με 25 πλάγιο :cool:

docORL":d59kysll said:
......Δουλειες υπαρχουν, και μαλιστα με "μαυρα"...
Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή τύχη σε αυτές τίς δουλειές με τα μαύρα.

docORL":d59kysll said:
....Προσωπικα, εγω θα φυγω και θα καααθομαι με το 75% να πληρωνομαι αφορολογητο (οπως ψηφισθηκε, και δημοσιευθηκε προχθες ο Νομος), .......
Σας ευχόμαστε ειλικρινά καλή ξεκούραση, είμαστε και εμείς (ως φορολογούμενοι), πολύ ευτυχείς που θα κάθεστε, γιατί έτσι θα μας κοστίσετε πολύ λιγότερα από πριν που πετούσατε. :?

docORL":d59kysll said:
....Προσωπικα εχω κανει ενα χρυσο αγαλμα στον ΥΜΕ, και προσευχομαι καθε βραδυ να μην πεσει η κυβερνηση μεχρι να ερθει ο Μαιος και να φυγω!
Συμφωνούμε και εμείς με την εκφραζόμενη ανησυχία σας για το μέλλον του Εθνικού μας αερομεταφορέα, αν και οι προσευχές δεν είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος δράσης. :cool:
 
Re: Pantheon Airways

Nontas":33yxt7lh said:
Στα ευαγή ιδρύματα του εξωτερικού που έχει σπουδάσει ο κος υπουργός μεταφορών και τα golden boys του επιτελείου του το μάθημα της πρώτης μέρας είναι:
¨Δεν υπάρχει κανείς που να μήν εξαγοράζεται, το θέμα είναι σε ποιά τιμή¨


Πολύ ωραίος ο λαϊκισμός . Δίνει πόντους.
Μόνο που με μία μικρή έρευνα θα δεις ότι αυτά που λες είναι τελείως αθεμελίωτα.

http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=28&id=&tid=28
http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=30&id=&tid=30
http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=31&id=&tid=31

Ποσώς με ενδιαφέρει ο υπουργός και το επιτελείο του αλλά κουράστηκα να διαβάζω και να ακούω λαϊκισμούς.
 
Re: Pantheon Airways

Πραγματικα "χαιρομαι¨που ταραξα τα λιμναζοντα νερα....
Δεν μπορω να καταλαβω, οταν γραφεται η αληθεια, γιατι "ξυνιζουν" καποιοι.
Μετα απο 29 χρονια στα cockpit της ΟΑ, και με πανω απο 17000 ωρες πτησης, με ρωτησε κανενας αν θελω να κααααθομαι, (οσα και να μου δινουν), και να μου στερησει την δουλεια που τοσο αγαπησα?
ΚΑΝΕΝΑΣ!
Ισα-ισα, χρυσωσαν το χαπι, εξαγοραζοντας μας, (πραγματικα), διελυσαν την ΟΑ, ξεστομιζοντας μυθους περι εκ/ριων ζημιων καθε ημερα, πεταξαν στον δρομο 8000 οικογενειες, για να "αναστηθει" ο ανταγωνιστης.
Και τι επρεπε να κανω? Να παω να πεταξω με τα μισα χρηματα στην νεα εταιρια, να απεμπολισω αυτα που μου δινουν, και να μην εκμεταλευτω την ζητηση πεπειραμενων χειριστων στην αγορα?
Βεβαιως θα ημουν βλακας, για να μην αυτοχαρακτηρισθω χειροτερα. Εζησα και μεγαλωσα στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ΑΓΑΠΗΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, και εξακολουθω να την λατρευω, αλλα δυστυχως (η ευτυχως για καποιους αλλους), ολα εχουν ενα τελος.
Και το τελος εφτασε.
Χειριστες σαν εμενα, (εννοω ηλικια-πειρα), ειναι περιζητητοι, και θα βρουν δουλεια (οι περισσοτεροι ηδη εχουμε "αγκαζαριστει"), φυσικα στο εξωτερικο. Εδω δυστυχως, δεν θα υπαρχει "ενδιαφερον" (απο οικονομικης πλευρας), παρα μονο για τους νεους οι οποιοι θελουν να αποκτησουν πειρα.
Στα 30 χρονια που ειμαι μεσα στο "αεροπορικο κοσμο", αυτο που εχω καταλαβει, ειναι οτι ειμαστε ο χειροτερος κλαδος εργαζομενων, ο ενας κοιταει να βγαλει το ματι του αλλου, να τον τρικλοποδιασει, να τον θαψει, ενω κανουμε την ωραιοτερη δουλεια του κοσμου.
Πραγματικα, λοιπον, για τον κ. Υπουργο, και τα golden boys, θα καθομαι και θα πληρωνομαι. Αυτο δεν θελουν? Αυτο θα κανω. Φυσικα οι κ.κ υπουργοι, χαρτογυακαδες, δεν εχουν καταλαβει ακομα, και ουτε θα το καταλαβουν, οτι ΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΟΠΟΡΟ, δεν προκειται να τον κανεις να "κατσει" στο εδαφος. Θα βρει τροπο να πεταξει, και αυτο θα κανουμε ολοι μας.
Οι νεωτεροι θα εχουν το προβλημα, οτι θα πρεπει αναγκαστικα να εργαστουν με τις νεες συνθηκες.
Τελος, μια συμβουλη προς ολους εσας τους νεους.
Μην πεφτετε στην παγιδα της κακιας.
Απολαυστε το επαγγελμα, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΙΤΕ (για να μην εχετε τα προβληματα των ΑΓΑΠΗΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ του ανταγωνιστη), και μην "μασατε".
ΣΑΣ (ΜΑΣ) ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ! Αεροπλανα χωρις πιλοτους ακομα δεν εχουν φτιαξει. Και μιας και τα πτυχεια ειναι δυσκολο να αποκτηθουν, το κοστος ειναι σχεδον απαγορευτικο, ο κοσμος χρησιμοποιει το αεροπλανο, ΜΗΝ ΠΤΟΕΙΣΤΕ!
Λυπαμαι αν σε καποιους δεν αρεσαν αυτα τα ωμα που εγραψα προηγουμενως, αλλα η αληθεια ειναι αυτη.
 
Re: Pantheon Airways

aas59":3usoen1j said:

Ετσι απο περιέργεια ρωτάω... τα βιογραφικά στα links που παραθέτεις τα διάβασες?

-"Παρακολούθησε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Αγγλίας (Πολιτική Επικοινωνία)"
-"Master of Business Administration - distance learning program (Μάστερ Διοίκησης Επιχειρήσεων - M.B.A.), Πανεπιστήμιο Chadwick, Birmingham, Αλαμπάμα, Η.Π.Α. Αποφοίτηση, Ιανουάριος 1991."
-"Διδάκτορας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου"
 
Re: Pantheon Airways

Αναφέρθηκα και σε άλλο τοπικ / βιντεο OA που ανέβηκαν στο tube / και κανένας μα κανένας νοήμων αντικειμενικός φαν των εργαζομένων της ΟΑ, δεν τόλμησε να τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο αισχρό θέμα των βιντεο!! Το ίδιο θα συμβεί και με το παρόν!!!!
Ας ξυπνήσουν λίγο τώρα οι Συμβασιούχοι / οι λιγότερο ευνοημένοι / που καπελώθηκαν από τους ευεργετηθέντες Πατέστους και δυστυχώς από Πιλότους όπως ο φίλος μας παραπάνω, τους οποίους χρησιμοποίησαν κι έβαλαν μπροστά ,φάγανε και ξύλο στις ούτως ή άλλως δίκαιες συνδιακλιστικές τους πορείες και απεργίες, καταλαμβάνοντες πίστες και καταστρέφοντας αεροπλάνα !!
Επειδή τώρα είδα την δευτερολογία του έμπειρου κ.Πιλότου, θα συμφωνήσω μαζί του μόνο σε ένα ζήτημα!
Μόνο στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται κατ'αυτό το τρόπο ο νοσηρός συνδικαλισμός των ελεεινών εκάστοτε Πολιτικών μας , επειδή είναι κατά το πλείστον αμφίδρομο εργαλείο και Πυλώνας βολέματος και διαφθοράς!!
Και κάτι ακόμα οι περισσότεροι από την ΟΑ θέσεις νεότερων διεκδικούν στον Ανταγωνιστή, ίσως βέβαια μερικοί όπως εσύ που πέρασες στη νέα γενιά αεροπλάνων , ευκολότερα επιλέξεις δουλειά στο εξωτερικό εκ του ασφαλούς σαν contract pilot, αφού η ουσιαστική καριέρα σου τερμάτισε στην ΟΑ/
 
Re: Pantheon Airways

Βρε παιδια ελατε στη θεση του κυριου Κυβερνητη των ΟΑ, εσεις τι θα κανατε στη θεση του? Μπορει να μην μας αρεση γιατι εμεις οι φορολογουμενοι θα πληρωνουμε το μισθο του, και πολλων αλλων φυσικα, αλλα εσεις στη θεση τους τη θα κανατε? Αφου τους κανουν τετοια καλη προσφορα γιατι να μην τι δεχθουνε? Η εναλλακτικη ποια ειναι εαν δεν δεχθη κανεις? Απο οτι λεει ο υπουργος, να κλειση η εταιρια και να μηνουν ολλοι ανεργοι ειναι καλητερα ετσι?
Οσο για τα μαυρα και ποιος Ελληνας δεν κανει 2η δουλεια "μαυρη" ποιος δεν κανει τον σερβιτορο, τον πακετα η τον "τεχνικο". Ο κυριος αυτος θα κανει αυτο που λεει τουλαχιστο που ειναι αυτο που αγαπαει και αγαπαμε και εμεις ολοι εδω μεσα θα πεταει και θα τον πληρωνουν και απο πανω, γιατι να μην το κανει? Ποιος απο εμας δεν θα εκανε το ιδιο, ποιος? υλικρηνα.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Top