Σχολη Ικαρων(Ερωτησεις)

Μια χαρά είσαι! Δεν υπάρχει περίπτωση να σε κόψουν γι' αυτό. Καλή συνέχεια!
 
γεια σας..ειμαι 16 χρωνων και εχω μυωπια ο.75..υπαρχει περιπτωση να αλλαξει η νομοθεσια και να δεχονται υποψηφιους με εγχειρηση λασερ στο αμεσο μελλον???
 
Όχι φίλε μου.Δεν νομίζω να αλλάξει κάτι στο άμεσο μέλλον.Πιθανώς να αλλάξει μετά από μερικά χρόνια και να δέχονται άτομα που έκαναν λέιζερ αλλά πάλι χωρίς να τους πάνε στα μαχητικά αλλά σε μεταγωγικά,ελικόπτερα κλπ όπως συμβαίνει ήδη σε πολλές πολεμικές αεροπορίες στο κόσμο.Αλλά ίσως αργήσει πολύ να γίνει αυτό.
 
Καλά μάλλον τότε θα πάω ΣΜΑ αν βέβαια καταφέρω να βγάλω τα μόρια...Τι προοπτικές εξέλιξεις έχει ένας μηχανικός και πως κυμαίνετε ο μισθός του?
 
Re: Γενικές (αεροπορικές) απορίες !!!

γειααα σε ολους!!Λοιπον...εγω απο μικρος ηθελα να γινω ικαρος.μεχρι σημερα δεν ειχα καποιο σωματικο ή μαθησιακο προβλημα!!ομως επειδη ειμαι λιγο γκαντεμης μια μερα που επεζα μπασκετ επεσα και εσπασα το δαχτυλο μου με αποτελεσμα να κανω εγχειριση...το σπασιμο ειναι στο μπροστινο μερος του δαχτυλου..σε αυτο το σημειο μου εβαλαν 2 βιδες...!!!αν ολα πανε καλα θα δωσω για την σχολη ικαρων του χρονου...υπαρχει περιπτωση να με κοψουν για αυτο..;;;;
 
Σας βλεπω νεα παιδια να σκοτωνεστε στο διαβασμα να μπειτε στην Ικαρων για Ιπταμενοι ή Μηχανικοι και σας λυπαμαι γιατι δεν εχετε κανει την πιο απλη σκεψη του κοσμου που κανουν οι καλα πληροφορημενοι:
Στο Μηχανογραφικο μετα την ανακοινωση της βαθμολογιας ειστε υποχρεωμενοι να γραψετε αν ειστε δυσλεκτικοι και ως εκ τουτου αποκλειεστε απο τις στρατιωτικες σχολες? Οχι.
Αρα δεν εχετε παρα να δηλωσετε δυσλεκτικοι -λιγο νωρις, οχι στην τριτη λυκειου- να πιασετε τα 20αρια που δινουν οι επιτροπες στους δυσλεκτικους για να μπουν ντεμεκ Πολυτεχνειο, Φυσικομαθηματικες κλπ και να προσελθετε στην Ικαρων ανετοι, ξεκουραστοι και με την καριερα στην τσεπη.
Ξυπνατε τωρα που το ΓΕΑ και το Κρατος κοιμουνται ρεεεεεεεε!
 
Όμως πριν από το μηχανογραφικό, περνάς τα τεστ επιλογής της εκάστοτε στρατιωτικής σχολής και εκεί, αν είσαι πραγματικά δυσλεκτικός, κόβεσαι.
Αν λοιπόν κάποιος υποψήφιος έχει δηλώσει στο σχολείο δυσλεκτικός, προφανώς δεν θα περάσει ούτε την είσοδο του Κ.Α.Ι. (ή του 401 ή του ΝΝΑ)!!!
Επομένως δεν ξέρω κατά πόσον μπορεί να εφαρμοστεί η πατέντα που προτείνεις αγαπητέ mayday (121.5)!

Κάτι άλλο που ήθελα να γράψω από καιρό είναι για το θέμα της διόρθωσης μυωπίας με laser.
Δύο κοπέλες που γνωρίζω έχουν κάνει laser. Και στις δύο οι οφθαλμίατροί τους (σε διαφορετικές χώρες) απαιτούν έναν ετήσιο οφθαλμολογικό έλεγχο
αφότου έγινε η επέμβαση. Εμένα αυτό μου δημιουργεί την εντύπωση πως ακόμα και οι γιατροί δεν ξέρουν τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της μεθόδου.
Προφανώς παρόμοια εντύπωση έχουν και στην ΠΑ (αλλά και σε αλλοδαπές ΠΑ και αεροπορικές εταιρίες) και δεν αποδέχονται τη διόρθωση με laser!
 
nikos_k.":2odg3dc2 said:
Κάτι άλλο που ήθελα να γράψω από καιρό είναι για το θέμα της διόρθωσης μυωπίας με laser.
Δύο κοπέλες που γνωρίζω έχουν κάνει laser. Και στις δύο οι οφθαλμίατροί τους (σε διαφορετικές χώρες) απαιτούν έναν ετήσιο οφθαλμολογικό έλεγχο
αφότου έγινε η επέμβαση. Εμένα αυτό μου δημιουργεί την εντύπωση πως ακόμα και οι γιατροί δεν ξέρουν τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της μεθόδου.
Προφανώς παρόμοια εντύπωση έχουν και στην ΠΑ (αλλά και σε αλλοδαπές ΠΑ και αεροπορικές εταιρίες) και δεν αποδέχονται τη διόρθωση με laser!
Δεν ξέρω για καθεμιά πολεμική αεροπορία στο κόσμο αλλά στη USAF (και πιθανώς και αλλού) δέχονται άτομα με διορθωμένη μυωπία από λέιζερ απλώς δεν τους πάνε στα μαχητικά.Παίζει κάτι με αποκόλληση αμφιβληστροειδούς από τα g και απο τις φορτίσεις και δεν τους επιτρέπουν να πάνε στα μαχητικά.Τους παίρνουν όμως σε άλλου τύπου αεροσκάφη και ελικόπτερα όπως μεταγωγικά,εκπαιδευτικά,SAR και πιθανώς και άλλα.
 
παιδιά γειά σας...πρώτα απ'όλα συγχαρητήρια για το φόρουμ σας.έχετε κάνει κατπληκτική δουλειά πραγματικά..ο καθένας μπορεί να πάρει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την αεροπορεία..πραγματικά φανταστική δουλειά...
Τώρα,αρχικά θα ήθελα να σας αναφέρω πως ειμαι 19 χρονών περίπου και πριν 1 χρόνο έδωσα πανελλήνιες με σκοπό να καταφέρω να πραγματοποιήσω το παιδικό μου 'ονειρο..να μπω στην ικάρον..δυστηχώς δεν τα κατάφερα...γιατί ανέβηκαν πολύ οι βάσεις και ίσως δεν είχα κάνει και' γω τιν απαραίτητη προετοιμασία...πέρασα σε μια σχολή πληροφορικής αλλά ξέρω πως όσο μέλλον και να ' χει(απ ' οτι ακούω) όταν έχεις ένα όνειρο από 1η δημοτικού κ "προσγειώνεσαι'' απότομα στην πραγματικότητα είναι οτι χειρότερο,. και το μόνο που σου μένει είναι να τα δώσεις όλα για να πετύχεις τον στόχο σου..ωστόσο μου είπαν πως εγω δεν θα έχω αυτη την ευκαιρία γιατί είμαι 4 εκατοστά πιο κοντός από το όριο του του ύψους που άλλαξε φέτος και απο 1.65 πήγε 1.70 (εγώ είμαι 1.66)αυτό που θέλω εν τέλει να πω είναι πως το θεωρώ μεγάλη αδικία να στερούν "κάποιοι" για διάφορους λόγους το όνειρο ζωής σε παιδιά που πραγματικά θέλουν να υπηρετήσουν την πατρίδα μας και να συνεισφέρουν όσο καλυτερα μπορουν στην εξασφάλιση της ειρήνης γενικά...και για μένα ειδικά δεν με αποσχολεί ιδιαίτερα το οικονομικό θέμα...δεν ανήκω δηλαδή σε κάποιους που θέλουν να μπουν στ δημόσιο και εφόσον μπορούν γιατί να μην παίρνουν και το πτητικό(επίδομα)...
απλά κόβω φλέβες για τα μαχητικά...ειλικρινά κάποια περίοδο ειχα φτάσει στο όριο της απελπισίας και της απογοήτευσης..
οποιαδήποτε γνώμη έχετε πάνω στο πρόβλημα μου και οποιαδήποτε συμβουλή μπορείτε να μου δώσετε..θα το εκτιμουσα πολυ...

Υ.Γ σχετικά με το ύψος θα ήθελα να προσθέσω πως πριν καμιά δεκαετία ήταν 1.60 και νομίζω πως αυτες οι αλλαγές που κάνουν πάνω σ αυτό το θέμα γίνονται καθαρά και μόνο για να "κόψουν" άτομα..

Ευχαριστώ για την προσοχή σας..!!
 
Black_Hawk αφού ατύχησες στην Ικάρων θεώρησε την ατυχία σου ( κάθε εμπόδιο για καλό ) , δεν είναι ανάγκη να μελαγχωλήσεις κιόλας και αφού δεν έχεις οικονομικό πρόβλημα δοκίμασε στην Πολιτική Αεροπορία που είναι εξ' ίσου ενδιαφέρουσα και ίσως στο μέλλον που θα είσαι οριμότερος να διαπιστώσεις ετεροχρονισμένα ότι ίσως καλύτερα δεν πήγες στη Πολεμική για πολλούς λόγους που τότε θα μπορείς να συγκρίνεις.
 
Top