Σχετικα με Medical.

Βασικά το initial medical είναι ένα πλήρες check up! Περιλαμβάνει.... τα πάντα!
Και ναι, γίνεται και εξέταση για αλκοόλ και ναρκωτικά. Οπότε μην πας στο Κ.Α.Ι κατευθείαν από το club :twisted:
Επίσης ακούγεται (δεν έχω ρωτήσει γιατρό) πως οι ναρκωτικές ουσίες ανιχνεύονται μέχρι και τρεις μήνες μετά τη χρήση...
 
Μπορεί κάποιος να δημοσιεύσει το δικό του ειδικό έντυπο του Κ.Α.Ι. ή φωτοτυπία αποσπάσματος από μια ανάλυση αίματος ή ούρων από το Κ.Α.Ι. που να γράφει οτι στην εξέταση που έγινε για αλκοόλ ή ναρκωτικά το αποτέλεσμα είναι θετικό ή αρνητικό?
Εννοείται ότι δεν θέλουμε να ξέρουμε το όνομά του, ας το κρύψει.
Μην τρελαθούμε ρε παιδιά. Ιπταμένη ελληνικής μεγάλης εταιρίας πήγαινε η σύριγγα σύννεφο και αν δεν την εύρισκαν λυώμα στην τουαλέτα δεν θα είχε πάρει χαμπάρι ούτε το Κ.Α.Ι., ούτε η εταιρία, ούτε τα λαγωνικά, ούτε ο θεός ο ίδιος..
 
H μόνη εθιστική ουσία που μπορεί να ανιχνευτεί στο Κ.Α.Ι. είναι το ....αρνί ή το κατσικάκι. Βαράει κόκκινο η εξέταση αίματος , όταν υπάρχει πρόσφατη κατανάλωση.

Δεν υπάρχει καμμία εξέταση που να δείχνει ότι κάποιος είναι αλκοολικός. Αν την προηγούμενη μέρα της εξέτασης έχει γίνει υπερκατανάλωση αλκοόλ, πιθανόν να φανεί στην εξέτασή αίματος. Αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι αλκοολικός. Απλά θα σε πούνε χαζό και θα σε στείλουν σπίτι σου κα να ξαναέρθεις άλλη μέρα.


Από όσο γνωρίζω από την Αμερική, ο τρόπος με τον οποίο γίνεται ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών (αν έχει γίνει χρήση τους τελευταίους λίγους μήνες), είναι η εξέταση μαλλιών. Αφαιρούν μερικές τρίχες από τα μαλλιά και η ανάλυσή τους δείχνει την παρουσία ουσιών. Αυτή η εξέταση δεν γίνεται για αεροπορική υγειονομική εξέταση πουθενά από όσο ξέρω.

Οι εξετάσεις για αρχική απόκτηση JAA medical είναι οι εξής:
1) Οφθαλμολογική (Μακρυνή και κοντινή όραση, έλεγχος αχρωματοψίας, έλεγχος έυρους όρασης-διπλοπίας)
2) Ακοή
3) Καρδιογράφημα
4) Αιματολογική (όχι πλήρης έλεγχος, απλά αν έχεις αναιμία ή χοληστερίνη)
5) Πνευμονολογικη (βασικά, έλεγχος χωρητικότητας)
6) Ούρων (για ζάχαρο)


Τώρα, αν κάνεις τις εξετάσεις στο ΚΑΙ για πρώτη φορά, υποψιάζομαι ότι θα σου κάνουν κι'άλλα, όπως πχ ακτινογραφία θώρακος, γραπτό ψυχομετρικό τέστ ή και συνέντευξη με τον νευρολόγο ή ψυχίατρο.
 
nikos_k.":358kytcb said:
Επίσης ακούγεται (δεν έχω ρωτήσει γιατρό) πως οι ναρκωτικές ουσίες ανιχνεύονται μέχρι και τρεις μήνες μετά τη χρήση...

Ακόμα κι αν είναι έτσι, από τη στιγμή που το μεντικαλ το κάνεις με το που μπεις στην εταιρεία κατά πόσο είναι νόμιμο να μην σε προσλάβουν επειδή είχες κάνει χρήση ουσιών πριν αρχίσεις καν την εκπαίδευση? (κατάλαβες τι εννοώ?)


Επίσης, γνωρίζετε αν σου κάνουν ανάλογα τεστ ενώ ήδη έχεις προσληφθεί και δουλεύεις κανονικά? Δλδ ας πουμε σαν ξαφνικά τσεκ απ.
 
Η εξέταση για το αρχικό medical (initial) περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από αυτά που γράφει ο φίλος gonso! Αν και στο τέλος gonso αφήνεις και εσύ το υπονοούμενο πως ενδεχομένως θα γίνουν και άλλα τεστ! Για αυτό και εγώ έγραψα πως κάνουν "τα πάντα"!
Επίσης οι εργαστηριακές εξετάσεις για το αρχικό medical είναι πλήρεις και δεν κοιτάνε μόνο χοληστερίνη,τριγλυκερίδια (για τα κατσικάκια) και σάκχαρο.
Αν είσαι αλκοολικός, επίσης θα φανεί στην αιματολογική εξέταση διότι οι τρανσαμινάσες θα χορεύουν στο συκώτι!!!
Ακόμη να πω πως η εξέταση με τις τρίχες που ανέφερε ο gonso γίνεται στη Γερμανία (JAA member).
Όλα αυτά, τονίζω, αφορούν το initial medical. Οι ετήσιες ανανεώσεις είναι τυπική διαδικασία και οι εξετάσεις που γίνονται εξαρτώνται από το βαθμό επαγγελματισμού και υπευθυνότητας του κάθε γιατρού. Γι' αυτό κάποιοι φώναζαν όταν η JAA αποφάσισε να γίνονται οι ανανεώσεις σε ιδιώτες γιατρούς...

Τέλος μια απάντηση στην newhostess. Ακριβώς για αυτό το λόγο κάνουν "ναρκοτέστ". Για να μην σε προσλάβουν!
Και για να πάμε πάλι στη Γερμανία, η Lufthansa έχει το εν λόγω τεστ (αυτό με τις τρίχες :) ) προαπαιτούμενο για κάθε πρόσληψη...
 
Στο EUROMEDICA που θα κανω εγω εξετασεις, για την αποκτηση πιστοποιητικου medical class 1 (αρχικη) οι εξετασεις ειναι οι εξης :
- Αιμοσφαιρινη
- ΗΓΚ - Καρδιολογικη Εξεταση απο καρδιολογο
- Σπιρομετρηση
- Γενικη Ουρων
- Λεπτομερης Οφθαλμολογικη Εξεταση (Τονομετρια,Ελεγχος οπτικης οξυτητας και χρωματικης αντιληψης)
- Λεπτομερη ΩΡΛ εξεταση (Ακουογραμμα,Τυμπανομετρια)
- Χοληστερινη HDL, LDL, τριγλυκεριδια(για ελεγχο του λιπιδαιμικου profile)
- Πληρης κλινικη εξεταση
- Ακτινογραφια θωρακος Face (για ελεγχο της καταστασης του αναπνευστικου συστηματος)
- Λευκα αιμοσφαιρια-τυπος σε καθε εξεταση (για ελεγχο υπαρχουσας φλεγμονης - λοιμωξης)
- Αιμοπεταλια σε καθε εξεταση (για ελεγχο πηκτικοτητας του αιματος)
- Ερυθρα αιμοσφαιρια-ποιοτικα χαρακτηριστικα σε καθε εξεταση (για πληρεστερο ελεγχο τυχον αναιμιας)
- Ηλεκτροεγκεφαλογραφημα

Ολα αυτα στην τιμη των 150ευρω (εκτος απο το Ηλεκτροεγκεφαλογραφημα).
 
να ρωτισω και εγω κατι σχετεικα με τις εξετασεις.
Ειμαι ασφαλισμενος στην ΔΕΗ και στην Alico. αυτες η εταιριες μου παρεχουν καποια εκπτωση η επιστροφη χρηματων απο εξεταση?
 
Αυτά που γράφω εγώ, είναι οι απαιτήσεις που έχει το JAA για αρχικό medical. Όλα τα υπόλοιπα είναι πράγματα επιπλέον τα οποία κάνει κάθε εξεταστικό κέντρο από μόνο του (ίσως και για να κάνει το 150άρη πιό εύπεπτο). Αν παέι κάποιος να αποκτήσει αρχικό medical εδώ στην Αγγλία πχ, η CAA στο Γκάτγουικ θα του κάνει μόνο αυτά.
Το JAA απαιτεί εξέταση αίματος με απλό τσίμπημα στο χέρι. Δεν νομίζω από αυτό να φαίνεται διαταραγμένο συκώτι.

Θανάση, δεν υπάρχει ούτε έκπτωση ούτε επιστροφή χρημάτων από δημόσια ή ιδιωτικά ασφαλιστικά ταμεία.

Ερώτηση πρός oat student: Το Εuromedica δηλαδή, δεν σου δίνειτο πτυχίο σου επιτόπου? Πρέπει να ξαναπάς όταν έχουν βγεί τα αποτελέσματα? Γιατί ΑΝ κάνουν γενική ούρων (πχ), βγάζουν τα αποτελέσματα κατευθείαν?
 
Άσχετο, αλλά τελικά το συμπέρασμα είναι πως η JAA μόνο J (joint) δεν είναι...
Πάντως μιας και ο gonso έθιξε το σημαντικό θέμα της τιμής, να κλείσω από πλευράς μου το θέμα, λέγοντας πως στην Γερμανία που ξέρω από πρώτο χέρι,
το initial medical είναι ένα πληρέστατο check up γι' αυτό και οι τιμές κυμαίνονται από 300 με 600 Euros! Το renewal κοστίζει "μόνο" 150...
 
Ερώτηση πρός oat student: Το Εuromedica δηλαδή, δεν σου δίνειτο πτυχίο σου επιτόπου? Πρέπει να ξαναπάς όταν έχουν βγεί τα αποτελέσματα? Γιατί ΑΝ κάνουν γενική ούρων (πχ), βγάζουν τα αποτελέσματα κατευθείαν?

Ναι, το πιστοποιητικο το παιρνεις την ιδια μερα.....μετα απο καποια ωρα... προφανως!

Σε σχεση με το ΚΑΙ παντως σιγουρα πιο νωρις! :twisted:
 
Top