Ατυχήματα - συμβάντα της Turkish Airlines

  • Thread starter aas59
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Ατύχημα της ΤΗΥ στο Amsterdam

Aπο άρθρο στο flash.gr :

Ανακοίνωση Τουρκικών αερογραμμών

Δεν έχει αναφερθεί περίπτωση θανάτου στην πτώση του αεροσκάφους των Τουρκικών Αερογραμμών Τεκίρνταγ στις 11.50 κατά την προσγείωσή του στο Αμστερνταμ της Ελβετίας, ενώ προερχόταν από την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ των Τουρκικών αερογραμμών Τζαντάν Καρλίτεκιν.

Σε δηλώσεις που έκανε, ο Καρλίτεκιν είπε πως περισσότερο από πτώση, το περιστατικό πρέπει να θεωρηθεί ανώμαλη προσγείωση. Είπε πως υπήρχαν 127 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα στο αεροσκάφος και τόνισε πως κατά την ώρα της προσγείωσης δεν επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή του αεροδρομίου.

Η πτώση έγινε περίπου 500 μέτρα πριν από την πίστα του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να σπάσει σε τρία κομμάτια.Πάντως τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν την πληροφορία ότι οι Ολλανδικές αρχές κάνουν λόγο για έναν νεκρό και είκοσι τραυματίες.

ΕΛΕΟΣ! Θα ξεχάσουμε και την γεωγραφία που ξέρουμε και τα ελληνικά μας.







http://world.flash.gr//cosmosl/2009/2/25/42207id/
 
Re: Ατύχημα της ΤΗΥ στο Amsterdam

Αντίστοιχα στο BBC ο δημοσιογράφος έλεγε: "ψάξαμε στο ίντερνετ για τα στατιστικά ασφαλείας της εταιρείας και είδαμε πως δεν έχει ιστορικό ατυχημάτων..." :wall:

Με μια γρήγορη ματιά μπορώ να αναφέρω τα παρακάτω:

02-2003 AR1 75 fatalities
12-1994 734 57 fatalities
01-1983 722 47 fatalities
12-1979 F28 41 fatalities
09-1976 722 154 fatalities
01-1975 F28 42 fatalities
03-1974 D10 346 fatalities
01-1974 F28 66 fatalities
 
Re: Ατύχημα της ΤΗΥ στο Amsterdam

Η προχειρότητα και ο τσαπατσουλισμός των ΜΜΕ είναι διαδεδομένα διεθνώς.
Προσωπικά δίνω ελάχιστη βαρύτητα στα αναφερόμενα τους είτε αφορούν συμβάντα , είτε πολιτικές αναλύσεις , είτε οικονομικά ρεπορτάζ.......
 
Re: Ατύχημα της ΤΗΥ στο Amsterdam

HEJ_fan":3dcwc6dk said:
http://www.airliners.net/aviation-forums/general_aviation/read.main/4329329/
Στο airliners.net μιλάνε ίσως και για 9 νεκρούς, εκ των οποίων 3 στο cockpit, ...

Σε αεροπλάνο στο cockpit του οποίου υπάρχει μόνο κυβερνήτης και συγκυβερνήτης... ο τρίτος ποιος θα είναι;
 
Re: Ατύχημα της ΤΗΥ στο Amsterdam

Δεν θες να ξέρεις... :( Αλλά και τι σημασια εχει;
Πολύ λυπηρό αν όντως είναι έτσι γιατι και από τις φωτογραφιες φάνηκε να εχει χειροτερη ζημιά η άτρακτος και η ουρα παρα το πιλοτήριο :( :(

--edit--
Και για να σου λύσω την απορεια γιατι τελικά το βρηκα..
Ηταν ο κυβερνήτης και 2 συγκυβερνήτες. Προφανώς ο ενας στην θέση του κανονικά και ο αλλος στο jumpseat
Συνολικά ήταν 135 άτομα (μαζι με τα μελη του πληρώματος). 9 νεκροί και 50+ τραυματιες :( :( RIP
 
Re: Ατύχημα της ΤΗΥ στο Amsterdam

Αν όντως είναι έτσι, φαίνεται πως στο κόκπιτ μάλλον δεν φορούσαν ζώνες κατά το approach... άσχετο βέβαια με το δυστύχημα, αλλά λυπηρό anyway...
 
Re: Ατύχημα της ΤΗΥ στο Amsterdam

Δεν υπάρχει περιπτωση να μην φορούσαν ζώνες!!! Ειδικά στην φαση της προσγειωσης που βρισκόταν το αεροπλάνο! Οποτε μην λετε οτι σας κατέβει.. Λες και ειναι σε κανενα αυτοκινητο συνεπιβατες και πανε μεχρι το περιπτερο για τσιγαρα και δεν βαλαν την ζωνουλα τους! Προφανως ομως οι δυναμεις ηταν τοσο φοβερες που ηταν αρκετες να κανουν την ζημια που εκαναν.. :(
Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι εχει σπασει το πανω πανω μερος και των 2 winglets :!: :!: :!:

--EDIT--
Εικόνα δευτερόλεπτα μετα την πτώση του αεροπλάνου. Προφανως απο καποιο κινητο καποιου που περνουσε απο τον αυτοκινητοδρομο διπλα στο σημειο!!
http://media.nu.nl/m/m1bzv76a43o6.jpg
ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ!!!
 
Re: Ατύχημα της ΤΗΥ στο Amsterdam

...και επειδη υπαρχουν παντου τα κορακια που λεγονται "σποττερς" (και ειδικα στο Σκιπολ), ιδου και η πρωτη φωτο στο γνωστο σαϊτ:
http://www.airliners.net/photo/Turkish- ... 1489040/L/
 
Re: Ατύχημα της ΤΗΥ στο Amsterdam

Βλέποντας το κόκπιτ ανέπαφο, αν όντως έχουν πρόβλημα αυτοί που κατοικοέδρευαν σ αυτό, το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να μου κατέβει στο κεφάλι, δεδομένου ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι επέζησαν του συμβάντος είναι:

1) Οι τύποι στο κόκπιτ δεν φορούσαν ζώνες, είτε
2) Οι τύποι στο κόκπιτ φορούσαν ζώνες, αλλά οι δυνάμεις που εφαρμόστηκαν εκεί, ήταν τόσο μυστήριες, που ενώ άφησαν το μπροστινό μέρος του άφους σχεδόν ανέπαφο, με κάποιο παράξενο τρόπο, θανάτωσαν όσους κάθονταν από 2-6 μέτρα απόσταση από το ριναίο σκέλος....


Μια γνώμη είπα, δεν ήθελα ούτε να θίξω τον επαγγελματισμό κανενός, ούτε να αποδείξω πως οι βασικοί κανόνες ασφαλείας τηρούνται ή δεν τηρούνται. Δυστυχώς, οι γνώμες είναι ένα από τα πράγματα που εμπίπτουν στην γενικότερη κατηγορία "ότι σου κατέβει στο κεφάλι".

Φυσικά και θα περιμένουμε τον τελικό απολογισμό του συμβάντος, φυσικά και θα περιμένουμε το αρχικό και το τελικό πόρισμα όσον αφορά τα αίτια... Στο ενδιάμεσο, μπορούμε να συλλογιζόμαστε ή αποτελεί casus belli?
 
Re: Ατύχημα της ΤΗΥ στο Amsterdam

Λέω εγώ τώρα...Παρατηρώ πάνω απο το cockpit που έχει ''σκάσει'' η άτρακτος!Μήπως απο το χτύπημα στο έδαφος οι μπροστά τροχοί καρφώθηκαν?
Μία εικασία κάνω.... :(
 
Top