Σχετικα με Medical.

molav":8wkbytcv said:
Το class 1 καλυπτει ολες τις εξετασεις που απαιτουν για ιπταμενη συνοδο/φροντιστη?
και εγώ αυτό αναρωτιόμουνα...
αν ξέρει κανείς ας μας δώσει τα φώτα του.
θένκια.
 
ναι,καλυπτει τα παντα απο εξετασεις.. :great:
 
σε ευχαριστούμε σονια να σαι καλά :great:
 
όντως! :great:
παιδιά -σόρρι για την ασχετοσύνη αλλά- θα κάνουν τόσες εξετασεις και σε εμάς που πάμε για ιπτάμενες;
ή οι δικές μας αφορούν ένα μέρος από αυτές;
 
Κάνουν κ σε μας πολλές εξετάσεις..Τις βασικές..ΓIA πίεση,τυχόν καρδιακά/αναπνευστικά προβλήματα,κτλ..
 
Φιλοι γεια σας

Μια ερωτηση , διαβασα αλλου οτι αν κανεις εγχειρηση για τη μυωπια πρεπει να την κανεις σε εγκεκριμενο κατα jar γιατρο αλλιως κοβεσαι , δηλ πρεπει να φερεις πιστοποιητικο γιατρου ?
Ακομη βρηκα οτι κοιταζουν και ποση μυωπια ειχες πριν την εγχειρηση , ετσι ελεγε η ιστοσελιδα medical class 1 , πως ομως το μαθαινουν αυτο , δηλ. ποση μυωπια ειχες πριν την εγχειρηση , υπαρχει τροπος να το μαθουν ?
Ανεξαρτητα απ αυτο επειδη συχνα διαβαζω ερωτησεις για την Αεροπορια Στρατου , σας διευκρινιζω : για να γινεις πιλοτος της ΑΣ θα πρεπει να εισαι αποφοιτος ΣΣΕ η ΣΜΥ , κατοπιν τον τελευταιο μηνα πριν αποφοιτησεις απο τη στρατιωτικη σχολη γινεται κατι σαν κληρωση αλλα μετραει και η βαθμολογια αποφοιτησης , για να διαλεξεις οπλο που θα σταδιοδρομησεις (η ΑΣ ειναι ενα απο τα 6 οπλα του Στρατου τα αλλα οπλα ειναι Πεζικο , Πυροβολικο κλπ) , αν για καποιο λογο (βαθμολογια η κληρωση) δεν επιλεγεις τοτε για την ΑΣ , αυτο δεν αλλαζει ποτε , δηλ π.χ. κατανεμεσαι στο Πεζικο και εκει παραμενεις πλεον μια ζωη. Αν εισαι απο τους τυχερους και επιλεγεις για την ΑΣ (οι θεσεις ειναι 20 περιπου καθε χρονο) , ακολουθει εκπαιδευση χειριστου κλπ. , υπ οψιν οτι η ΑΣ διαθετει και λιγα αεροσκαφη (οχι μαχητικα) και εχεις τη δυνατοτητα να πας κι εκει. Υγειονομικες απαιτησεις ειναι ελαχιστα λιγοτερες απο τη Σχ. Ικαρων (επιτρεπεται ελαχιστη μυωπια , με εγχειρηση σε κοβουν και γινεσαι εδαφους η πηγαινεις στο Πεζικο, δεν ξερω αν θα αλλαξει αυτο στο μελλον)
 
Medical exams

Ηθελα να ρωτησω ο χαμηλος σίδηρος (και η φεριτινη) αποτελουν λόγο για να χασει μια αεροσυνοδος ή ενας πιλοτος τα medical exams?Ευχαριστω
 
Re: Medical exams

JAR-FCL 3.180
Εν συντομία:
Ο ιπτάμενος δεν παίρνει Medical Class 1 αν έχει:
Αιματοκρίτη κάτω από 32%
Ανώμαλη αιμοσφαιρίνη
Διογκωμένους λεμφαδένες
Οξεία λευχαιμία
Διογκωμένο σπλήνα
Αξιόλογη πολυκυταιμία

JAR-FCL 3.300
ή Medical Class 2 αν έχει:
Aκριβώς τα ίδια, με μοναδική εξαίρεση τη διερεύνηση της αιμοσφαιρίνης.

Πάντως αυτό που απολύτως περιγράφεται ως απαγορευτικό είναι η ύπαρξη οποιασδήποτε αιματολογικής ασθένειας εμποδίζει την καλή λειτουργία του πάσχοντος για τα συγκεκριμένα αεροπορικά καθήκοντα.

Αρα, κάποια σχετική ελαστικότητα υπάρχει σε κάθε περίπτωση...
 
Κατ' αρχήν θα ήθελα να χαιρετήσω όλα τα μέλη του Φόρουμ καθώς αυτή είναι η πρώτη μου δημοσίευση.

Και ας προχωρήσουμε στο κυρίως θέμα τώρα. Έχω κάνει μια εκτεταμένη αναζήτηση όσον αφορά τις υγειονομικές απαιτήσεις που πρέπει να πληροί κάποιος για να πάρει το medical class 1. Κυρίως με προβληματίζει το θέμα της όρασης καθώς έχω -4.5 μυωπία και 0.5 αστιγματισμό. Έχω διαβάσει και όλες τις δημοσιεύσεις που σχετίζονται με το θέμα στο airliners.gr και η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί καθώς πολλά από αυτά που διάβασα έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους (χωρίς όμως να διαψεύδεται κάτι). Έχει δοθεί για παράδειγμα το link που αναφέρει τις απαιτήσεις της CAA (όριο +5.00 έως -6.00) ενώ παράλληλα υπάρχει μέλος που αναφέρει πως έλαβε πρόσφατα το medical class 1 από το ΚΑΙ στην Αθήνα και πως το όριο μυωπίας είναι 3 (έχει αναφερθεί και 4 και 4.5)!
Έκανα μια σχετική έρευνα επί του θέματος και από το site της ΥΠΑ βρήκα τον σύνδεσμο http://www.jaa.nl/publications/jars/606984.pdf που αναφέρει επίσης σαν όριο το +5.00 έως -6.00 για μυωπία και +2.00 για αστιγματισμό κατά JAR-FCL3. Λογικά, εφόσον βρίσκονται στο site της ΥΠΑ δεν υπάρχει λόγος να μην ισχύουν... Παρ' όλα αυτά επειδή η αγωνία μου είναι μεγάλη (ετοιμάζομαι να κατέβω σε 10 μέρες Αθήνα) θα ήθελα σας παρακαλώ μια υπεύθυνη απάντηση όσον αφορά αυτά που ισχύουν.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Φιλικά
Δημήτρης
 
Εχοντας ψάξει αναλυτικά όλα τα λινκ και τα επιμέρους θέματα του φόρουμ έμεινε αναπάντητο ένα από τα ερωτήματα μου.Γνωρίζει κάποιος αν για ν'αποκτήσει το medical class 1 πρέπει να κάνει την καρδιολογική εξέταση 2D Doppler eco kardiograph??....(Δύσκολη ερώτηση.. :mrgreen: ..αλλά κάποιος από του κατόχους του class 1 ίσωσ γνωρίζει)!!!
thanks εκ των προτέρων..
 
Top