ΒΑ: Δουλέψτε δωρεάν

  • Thread starter grX
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Έτσι είναι κ. vassdel καλά τα λέει ο nikos_k , μπορεί θεωρητικά να συμφωνήσουμε μαζί σου αλλά οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ανεξαρτήτως των αιτιών που τις προκάλεσαν δυστυχώς πρέπει να αντιμετωπίζονται κατά το δοκούν της λογικής του " μη χείρον βέλτιστον" Ανάλυση πολιτικής οικονομίας θα κάνουμε τώρα? Κι ο Στάλιν να κατέβει δεν σώζει τη κατάσταση των πολλών! Χωρίς διάθεση κακοήθους αντιπαράθεσης , για ρώτα και κανένα άνεργο , εσύ όπως λέει κι ο φίλος Νίκος λίγο - πολύ μια χαρά είσαι , θα πάρεις και τη σίγουρη σύνταξη νεότατος κι αργότερα μπορεί να πάρεις και καμιά θέση ως συνταξιούχος από κανένα νεότερο άνεργο σε κανένα νεόπλουτο αφεντικό κι όχι μόνο! Ας είμαστε λίγο προσεκτικότεροι και περισσότερο αλληλέγγυοι αντικειμενικά! Κι από ο, τι βλέπω σε όλα τα τοπικς είσαι πρώτος τελευταία με διάφορα σχόλια ....που σημαίνει έχεις χρόνο να ξεκουράζεσαι και να ψυχαγωγείσαι. Για ρώτα και το Νίκο και πολλούς άλλους συναδέλφους σου στην ουρά αναμονής εργασίας ίσως και μεγαλύτερους ηλικιακά από σένα πως νιώθουν στη μεγάλη χαβούζα Ελλάδα!!!!!!!!!!!!!!!
 
vassdel":2fzed1d4 said:
Απλά, δεν έχω καταλάβει εγώ με το φτωχό μυαλό μου που βρίσκεται η κρίση. Δηλαδή, υπάρχει τρύπα και πέφτουν τα φράγκα μέσα; Επειδή όλοι γκρινιάζουν για την κρίση και οτι δεν έχουν λεφτά. Ποιός κερατάς πήρε τα λεφτά; Να τον βρούμε να του σπάσουμε τα παΐδια. Ίσως να είναι πολύ "αναρχοαυτονομοαριστεροκομμουνιστική" η άποψή μου, αλλά βλέπω πως το όλο θέμα είναι μία ακόμη τεχνική των "μεγάλων εταιριών", προκειμένου να μας βάλουν να πληρώνουμε για να δουλέψουμε. :?

Χωρίς να διαφωνώ με τα υπόλοιπα που λες, αυτό δεν είναι ακριβώς έτσι (αν και εν μέρει δεν έχεις άδικο): έστω ότι εγώ αγοράζω ένα μπουκάλι νερό 50 λεπτά. Σε βλέπω να διψάς και να το παίρνεις όσο όσο και σου το πουλάω 2€. Εσύ πας να το ανοίξεις, αλλά βλέπεις έναν κακόμοιρο που έχει να πιει νερό 3 μερόνυχτα και λες να τον εκμεταλλευτείς και το πουλάς 10€. Αυτός λέει, ντάξει διψάω αλλά καλύτερα να το πουλήσω κάπου αλλού και να κάνω τα λεφτά τσιγάρα και το πουλάει κάπου 50€. Τώρα λοιπόν, εγώ έχω κερδίσει 1.5€, εσύ έχεις κερδίσει 8€ και ο τρίτος έχει κερδίσει 40€. Επίσης ο τέταρτος έχει στα χέρια του κάτι που έχει αξία 50€. Σαν να λέμε ότι στην "αγορά" μας υπάρχουν 1.5+8+40 = 49.5€ "πραγματικά" και 50€ "δυνάμει". Ο τύπος μπορεί να ανοιχτεί και να αγοράσει τώρα πράγματα που κοστίζουν μέχρι 50€ θεωρώντας ότι έχει να τα πληρώσει. Όταν όμως πάει να πουλήσει το νερό του για να καλύψει τις υποχρεώσεις του βλέπει ότι έχει ανοίξει ο δήμος μια βρύση (την πρώτη στην Αθήνα :evil:) οπότε όλοι του απαντάνε "καλά ρε φίλε, τρελός είσαι; Σιγά μη σου δώσω 50ευρώ γι αυτό!" Τελικώς ο τύπος έβαλε ένα 50ρικο από την τσέπη του και το έχασε. Αν λοιπόν υπάρχουν μερικές χιλιάδες τέτοιοι τύποι που αντί για νερό πουλάνε οικόπεδα, επιχειρήσεις κλπ και έχουν και μερικά μύρια εργαζομένους ο καθένας, τότε η στιγμή της συνειδητοποίησης ότι "χμμμ... τελικά όλο αυτό το χρήμα που νομίζαμε ότι υπήρχε στην αγορά ΔΕΝ υπάρχει" είναι αρκετή να δημιουργήσει μια τέτοια παγκόσμια κρίση.

(δεν έχω απολύτως καμία σχέση με οικονομικά οπότε μπορεί αυτά που έγραψα να μη σχετίζονται με την παρούσα κατάσταση, νομίζω όμως είναι ένα παράδειγμα του πώς μπορεί να προκληθεί ένα ευρείας κλίμακα πρόβλημα χωρίς κάποιος να "φάει" λεφτά)
 
AOA":1g4zfsfm said:
Έτσι είναι κ. vassdel καλά τα λέει ο nikos_k , μπορεί θεωρητικά να συμφωνήσουμε μαζί σου αλλά οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ανεξαρτήτως των αιτιών που τις προκάλεσαν δυστυχώς πρέπει να αντιμετωπίζονται κατά το δοκούν της λογικής του " μη χείρον βέλτιστον"
Γιαυτό ακριβώς μιλάω, για τις παρούσες συνθήκες. Μπορείς εσύ να τις εξηγήσεις? Ή απλά μασάς την καραμέλα του "υπάρχει κρίση" και πορεύεσαι ανάλογα? Ναι, υπάρχει κρίση. Στην τσέπη μου. Και στη δικιά σου. Αλλά όχι στην τσέπη της ΒΑ, μην τρελαθούμε κιόλας. Μια μεγάλη Monopoly είναι η οικονομία. Τα λεφτά στον κόσμο είναι συγκεκριμένα. Όλες οι βαθμίδες παραγωγής και μεταπώλησης αντιμετωπίζουν προβλήματα. Και οι καταναλωτές το ίδιο. Τα χρήματα λοιπόν, που στο διάολο πήγαν? Τα κρύβω εγώ?
AOA":1g4zfsfm said:
Ανάλυση πολιτικής οικονομίας θα κάνουμε τώρα?
Όχι, αλλά φαίνεσαι πολύ έτοιμος να αναλύσεις τα δικά μου οικονομικά:
AOA":1g4zfsfm said:
εσύ όπως λέει κι ο φίλος Νίκος λίγο - πολύ μια χαρά είσαι , θα πάρεις και τη σίγουρη σύνταξη νεότατος κι αργότερα μπορεί να φας και καμιά θέση ως συνταξιούχος από κανένα νεότερο άνεργο σε κανένα νεόπλουτο αφεντικό κι όχι μόνο
Ούτε ξέρεις την οικονομική μου κατάσταση, ούτε να τη φανταστείς μπορείς. Ναι, ένας άνεργος, με 2 παιδιά, με νοίκι, δάνειο, κάρτες κλπ είναι σε πιο δεινή κατάσταση από μένα, αλλά είναι και σε χειρότερη κατάσταση από ένα βοηθό χασάπη που παίρνει 650 ευρώ το μήνα. Τι σημαίνει αυτό? Πως ο χασαπάκος είναι εισοδηματίας και δεν πρέπει να μιλάει?
AOA":1g4zfsfm said:
Κι ο Στάλιν να κατέβει δεν σώζει τη κατάσταση των πολλών!
Εννοείται. Ο Στάλιν τίποτα δεν μπορούσε να φτιάξει, ούτως ή άλλως. Μήπως με πέρασες για αριστερό και γιαυτό εκνευρίστηκες έτσι και έγραψες ότι νά ' ναι? Ή μήπως σε ενόχλησε το ότι γράφω σε posts?
AOA":1g4zfsfm said:
Κι από ο, τι βλέπω σε όλα τα τοπικς είσαι πρώτος τελευταία με διάφορα σχόλια ....που σημαίνει έχεις χρόνο να ξεκουράζεσαι και να ψυχαγωγείσαι. Για ρώτα και το Νίκο και πολλούς άλλους συναδέλφους σου στην ουρά αναμονής εργασίας ίσως και μεγαλύτερους ηλικιακά από σένα πως νιώθουν στη μεγάλη χαβούζα Ελλάδα!!!!!!!!!!!!!!!
Γιατί δε γίνεσαι σεκιουριτάς? Σε 6 μήνες θα σε βάλουν νυχτερινό σε κάποιο πόστο. Εκεί, με ένα λάπτοπ από αυτά που δίνουν δωρεάν αν κάνεις σύνδεση mobile internet, θα λιώνεις στα ποστ. 200 τη μέρα θα γράφεις. Και δεν θα είσαι και άνεργος....
Τι λες μωρέ? Θα με τρελάνεις? Ο αριθμός των ποστ μου είναι ενδεικτικός του πόσο εργάζομαι και πόσο καλά περνάω? Έχεις και εσύ κόμπλεξ κατωτερότητας και αφού δεν μπορείς να συγκρίνεις αν την έχεις μεγαλύτερη ή μικρότερη, μετράς τη μαγκιά με τα ποστ? LOL, για να μη γράψω κάτι χειρότερο. Ακόμα ένας στο ignore list.....

nikos_k.":1g4zfsfm said:
Αποδεκτή ή ελκυστική μπορεί να μην την κάνει, αλλά αν φέρνει θετικά οικονομικά αποτελέσματα και μου εγγυάται τη θέση εργασίας μου, εμένα μου αρέσει.
Το θέμα είναι πως θα ήταν ελκυστική, αν ο εργοδότης σου είχε όντως κρίση. Στην περίπτωση του τύπου με το ρουχαλάδικο, απλά είναι κακοδιαχείριση και ζητάει από τον εργαζόμενο να βγάλει τα σπασμένα. Είναι η εντύπωσή μου, ή μήπως εγώ ο στρατόγκαβλος φασίστας είμαι πιο συνδικαλιστής από τους "ανέργους" εδώ μέσα?

nikos_k.":1g4zfsfm said:
Η οικονομική κρίση είναι εκεί έξω! Στην Ελλάδα ίσως δεν θα γίνει τόσο αισθητή, λόγω μαύρου χρήματος και της περιβόητης "ελληνικής οικογένειας",
που είναι πάντα παρούσα για να στηρίζει τα παιδιά της! Τώρα για την άποψή σου, το μόνο που μπορώ να πω είναι πως στην Ελλάδα μια ζωή βλέπουμε φαντάσματα!
Όπως σε άλλα θέματα μας φταίνε οι Αμερικάνοι και οι Εβραίοι, έτσι και τώρα μας φταίνε οι μεγάλες εταιρίες και τα golden boys.
Για την κατάντια μας υπάρχει πάντα μια δικαιολογία...
Στο "μεγάλες εταιρίες" έβαλα εισαγωγικά. Το θέμα μου, ήταν (και εξακολουθεί να είναι) πως η κρίση είναι πλασματική. Είναι φτιαγμένη από κάποιους (δεν θα ονοματίσω ποιους πιστεύω γιατί θα με κατηγορήσεις πάλι ως φαντασιόπληκτο και μέντιουμ που βλέπει φαντάσματα) για να δικαιολογήσουν την παρούσα κατάσταση - αυτήν στην οποία ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως εργαζόμενοι και άνεργοι, δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Και επειδή μας είπαν ότι έτσι είναι, εμείς το χάφτουμε και οικειοθελώς παραιτούμαστε δικαιωμάτων μας. Μπράβο μας. Αλλά μιας και μίλησες για φαντάσματα, εσύ το φάντασμα της περιβόητης "ελληνικής οικογένειας" πού το είδες πάλι? Μια άποψη εξέφρασα, οικονομικοπολιτικής φύσεως. Πάλι ο Νεποτισμός και η Ελλαδίτσα θα πεις ότι φταίει???
nikos_k.":1g4zfsfm said:
Επίσης, ιδιαιτέρως εσύ αγαπητέ vassdel, δεν έχεις κανένα λόγο ανησυχίας (και μαγκιά σου), διότι η μαμά πατρίδα σε φροντίζει από τα 18!
Λόγο ανησυχίας δεν έχω. Η ΠΑ δεν θα κλείσει. Λόγο γενικώς έχω? Ή πρέπει να κάνω μόκο επειδή έχω σίγουρο μισθό?

Από μένα, τέλος. Η βάρδια μου τελείωσε. Τώρα πάω παραλία Νυδρίου για μπάνιο και μετά καφέ/ποτό. Αλλά αφού δεν πρόκειται να ξανανοίξω pc μέχρι αύριο (οπότε και δεν θα ποστάρω μέχρι αύριο), αφήνω τον φίλο ΑΟΑ να νομίζει πως λιώνω στη δουλειά και δεν έχω χρόνο. :1:
 
κύριοι μην τρώγεστε μεταξύ σας.
Επειδή εγώ όντας υπάλληλος αεροπορικής εταιρείας η οποία έχει σε εφαρμογή μέτρο παρόμοιο με της ΒΑ. Δλδ μας είπαν ότι όποιος θέλει μπορεί να πάρει άδεια άνευ αποδοχών από μία μέρα εως και ένα μήνα, όποτε έμεις ζητήσουμε. Το μέτρο αυτό και εγώ προσώπικα και οι συνάδελφοι μου το βρίκαμε αρκετά ελκύστικο καθώς θα παρατείνουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπες χωρίς γκρίνια. Η Lufthansa δεν μικρή εταιρεία αλλά μια προσπάθεια χρειαζεται από όλους για όλους. :!:
Η KLM π.χ δεν θα προσλάβει εποχίακους για τα lost & found, αλλα θα χρησιμοποιησει πληρωματα που δεν πετουν λογω της μειωσης των δρομολογιων.
 
vassdel":1kh6aj5f said:
Γιαυτό ακριβώς μιλάω, για τις παρούσες συνθήκες. Μπορείς εσύ να τις εξηγήσεις? Ή απλά μασάς την καραμέλα του "υπάρχει κρίση" και πορεύεσαι ανάλογα? Ναι, υπάρχει κρίση. Στην τσέπη μου. Και στη δικιά σου. Αλλά όχι στην τσέπη της ΒΑ, μην τρελαθούμε κιόλας. Μια μεγάλη Monopoly είναι η οικονομία. Τα λεφτά στον κόσμο είναι συγκεκριμένα. Όλες οι βαθμίδες παραγωγής και μεταπώλησης αντιμετωπίζουν προβλήματα. Και οι καταναλωτές το ίδιο. Τα χρήματα λοιπόν, που στο διάολο πήγαν? Τα κρύβω εγώ?

Οι εταιρίες δε δουλεύουν μόνο με cash, πληρώνουν με επιταγές, γραμμάτια, κάνουν μεταβιβάσεις, βγάζουν προγράμματα πληρωμών και γενικώς βασίζονται στο ότι "τώρα έχω 10€, άλλα 7€ περιμένω ως το τέλος του μήνα, άρα μπορώ να αγοράσω το χ πράγμα που κάνει 17€ και να τα πληρώσω τότε". Οπότε αν μια εταιρία έχει οικόπεδα αξίας $100,000,000,000 και ξαφνικά πάει να τα πουλήσει γιατί χρειάζεται ρευστό και δεν τα αγοράζει κανένας, τελικά θα αναγκαστεί να ρίξει την τιμή τους στα $20,000,000,000 για να πουληθούν. Αυτά τα $80,000,000,000 που λείπουν δεν είναι ούτε στην τσέπη σου, ούτε στη δικιά μου, ούτε σε καμίας εταιρίας. ΔΕΝ υπάρχουν, ΔΕΝ υπήρχαν, όμως κάποιοι άνθρωποι ΒΑΣΙΖΑΝ τους προϋπολογισμούς τους στο ότι ΥΠΗΡΧΑΝ.

Πέραν αυτού, αν εγώ, εσύ, ο δίπλα κλπ έχουμε κρίση στην τσέπη, η κρίση αυτή μεταφέρεται και στην BA, στην KLM, στην Mercedes, στην Tag Heuer και στους U2, διότι ΔΕΝ θα έχω λεφτά για να πάω ταξίδι, ούτε για να αλλάξω αυτοκίνητο, ούτε για να πάρω ακριβό ρολόι, ούτε για να τρέχω σε συναυλίες.
 
Φίλε vassdel, ο πολιτισμένος διάλογος πρέπει να γίνεται καλοπροαίρετα με επιχειρήματα και όχι με έπαρση και δεικτικές αντιπαραθέσεις. Ούτε instructor του Τρότσκι δεν θα σχολίαζε με ανάλογο όπως το δικό σου ξερολίστικο ύφος! Σεβόμενος την ιδιότητά σου και ως τ.αξιωματικός λυπάμαι για το ύφος , το ήθος και τον αγενή σου χαρακτήρα. Πιστέυω να κάνεις το μπανάκι σου για να είσαι ξεκούραστος αύριο να δώσεις τα φώτα σου και την εμπειρία σου από τα ελικόπτερα στις escorts.
 
Ωπα ωπα..νατα μας,παλι ηχησαν τα κλαρινα..ρε παλικαρια,ας ηρεμησουμε λιγο
Ο καθε εργαζομενος εχει μια Α οικονομική κατασταση(ας παρουμε αυτον της ΒΑ)..οι επιλογές και σκεψεις του είναι 2
α)εφοσον ειμαι ακομα ανετος οικονομικα ας υποστώ αυτο που προτεινει η εταιρια μου..εστω για ενα μήνα..μετα βλέπουμε
pros:
-θα κρατηθώ στη θέση που είμαι(ειδικα τωρα που υπάρχει "κριση" και ολοι γλείφουνε κ**λους για να βρουν δουλεια) και μολις τα πραγματα ερθουν στα καλα τους θα παρω κ αυτα που μου αναλογούν..λιγο υπομονη(δεν ειμαι ο μονος που τα περναω αυτα)..σκεψου οτι υπάρχουν και χειρότερα..φαντασου να με ειχαν απολύσει..πφφ ευτυχώς
-βοηθαω πολύ ωστε να μην καταρεύσει η εταίρια και αυτο που μπορει να παθαινα τωρα,να το γλυτώσω μετά
cons:
-οι λογαριασμοί τρέχουνε,τα παιδια φροντιστηρια(γερμανικα,γαλλικά),το ενοικιο,η γυναίκα μου καθε βδομάδα κομμωτήριο..παρα πολλα λειτουργικά έξοδα που θα στριμωχτω να τα βγάλω πέρα

β)μηπως να παω στα αφεντικα με κανα 2 ακομα και να κανουμε μανούρα(βλέπε Σταλιν,Λενιν και οι σχετικοί που ακούστηκαν)..είμαι απο αυτους τους τύπους(μαχητης) και πρεπει να το αποδείξω
pros:
-παιρνω τα λεφτα που αξίζω,συνεχίζω να εργάζομαι και δεν δεχομαι απο κανενα κεφάλι να μου κάνει κουμάντο..δουλεύω και πρεπει αμοιβομαι γιαυτο και μπορώ κ πληρώνω όλα τα έξοδα όπως μέχρι τώρα
cons:
-αμφιβολίες για το που θα οδηγήσει όλο αυτό..μεχρι πόσο θα αντέξει η εταιρία..

Συμπερασματικά λοιπον, ο καθενας είναι υπεύθυνος του ευατού του..κανει τα πλανα του,τις σκεψεις του και αποφασίζει.."ξερετε κύριοι,δεχομαι την προταση σας και θα δουλέψω για ενα μήνα χωρις λεφτα" αλλιώς "ξερετε κύριοι δεν συμφωνω με την πολιτική σας,χαρηκα που σας γνώρισα"παιρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις

And the down down of the written,κανενας σας δεν εχει δικιο ή αδικο.ο καθένας λειτουργεί όπως νομίζει στην υποτιθέμενη κρίση
 
Είναι πάντα ενδιαφέρον πως τα τόπικ(ς) ξεφεύγουν :)

Για την ΒΑ: είναι η ίδια που πέρυσι έκανε ρεκόρ κερδών (1δις GBP) .που αναμένει να χ@στει στο τάλιρο στους Ολυμπιακούς του 12... Επίσης είναι η ίδια που κοκορεύεται για το προσωπικό της (καμία αντίρρηση για τις συνοδούς της) αλλά είναι η ίδια που είναι μεγάλη ρατσιστής αν δεν είσαι κ πολύ British (αυτό εκ πείρας προσωπικής κ επαγγελματικής), που δεν δίνει κ τους καλύτερους μισθούς εδώ που τα λέμε..Κ θεωρώ προσβλητική την πρόταση μέσω email σε αυτούς που λες (κοροιδεύεις) ως biggest asset.

Το αν δεχτεί κάποιος την πρόταση, είναι άλλη δουλειά. Τα golden boys δεν μένουν άνεργα, βρίσκουν πάντα κάπου καλύτερα..δυστυχία πάει στους υπόλοιπους, σε όσους δεν μπορούν να βρουν στον μήνα δουλειά αλλού ή να πάνε στα Εμιράτα.. :rolleyes:

Για τα 60Κ του CEO το εκτιμώ, δεν νομίζω θα το κάναν κ πολλοί- η κλίμακα είναι άλλη, ξέρετε πόσο κοστίζει η βενζίνη της aston martin?
 
AOA":1j70zppf said:
Φίλε vassdel, ο πολιτισμένος διάλογος πρέπει να γίνεται καλοπροαίρετα με επιχειρήματα και όχι με έπαρση και δεικτικές αντιπαραθέσεις. Ούτε instructor του Τρότσκι δεν θα σχολίαζε με ανάλογο όπως το δικό σου ξερολίστικο ύφος! Σεβόμενος την ιδιότητά σου και ως τ.αξιωματικός λυπάμαι για το ύφος , το ήθος και τον αγενή σου χαρακτήρα. Πιστέυω να κάνεις το μπανάκι σου για να είσαι ξεκούραστος αύριο να δώσεις τα φώτα σου και την εμπειρία σου από τα ελικόπτερα στις escorts.

Βλέπω πως ο δικός σου διάλογος ΑΟΑ γίνεται με επιχειρήματα, χωρίς δηκτικές αντιπαραθέσεις. Απλά με θεωρείς instructor του Τρότσκι (μακάρι να ήξερα τι σκατά είναι αυτό που γράφεις). Επίσης με θεωρείς ξερόλα (αν και δεν έδειξα πουθενά ότι ξέρω κάτι παραπάνω, πάντα τη γνώμη μου λέω). Αφού λυπάσαι για το ύφος (το οποίο ξέρεις), το ήθος και τον αγενή μου χαρακτήρα (τα οποία δεν ξέρεις και ούτε πρόκειται να μάθεις), τότε και εγώ σταματάω την αντιπαράθεση μαζί σου. Σταματάω την αντιπαράθεση με όλους και απλά αποδέχομαι τη γνώμη σας.



Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους όσους προσέβαλα με τα post μου σε αυτό το thread, του ΑΟΑ συμπεριλαμβανομένου. Κατάλαβα την εγωιστική μου στάση και θα επανορθώσω μα την μελλοντική μου σιωπή. Με συγχωρείτε αν σας αναστάτωσα. Συγγνώμη για τον πολύτιμο χρόνο σας που καταναλώσατε διαβάζοντας trash από μένα. Ειλικρινά, δεν κάνω πλάκα.

Φίλτατε ΑΟΑ, θα επιθυμούσα να ελέγξετε το ύφος γραφής σας, διότι η φράση: "να δώσεις τα φώτα σου και την εμπειρία σου από τα ελικόπτερα στις escorts." υποδηλώνει δύο πράγματα: Ή ότι προσβληθήκατε από τον όρο escorts για κάποιο δικό σας λόγο που δεν καταλαβαίνω, ή ότι θεωρείτε πως η εμπειρία μου από τα ελικόπτερα είναι αν μη τι άλλο αστεία, άχρηστη, ανυπόστατη, ανούσια κλπ. Πιθανώς να κάνω λάθος και στα δύο και να ήταν απλά μια προσπάθεια να μου επιδείξετε το πως χάλασαν τον χαρακτήρα μου τα ελικόπτερα. Δεν γνωρίζω. Εσείς σαν τ.αξιωματικός γνωρίζετε καλύτερα. Αν σας παρεξήγησα, συγγνώμη.

Να είστε όλοι καλά και πάλι συγγνώμη για την αγένεια και το ύφος μου. Δεν ήταν εσκεμμένο και δεν θα ξαναγίνει.
 
Η αλήθεια είναι ότι ναι, ζήτησαν από τους εργαζόμενους να δουλέψουν δωρεάν και αυτό αναφέρεται μόνο στην επόμενη εβδομάδα. Τώρα για άδεια άνευ αποδοχών, αυτό είναι κάτι που προσφέρει εδώ και περίπου 8 μήνες.

Αυτό φυσικά ήταν επόμενο γιατί ο κάθε εργαζόμενος έχει προσληφθεί με διαφορετικό συμβόλαιο. Συμβόλαιο προ 1997, συμβόλαιο μετά 1997, 75% part time, 50% part time, 33% part time, job share (6 days on- 12 days off) κλπ.... Η ΒΑ αυτή την στιγμή στοχεύει τα παλιά συμβόλαια γιατί κοστίζουν περισσότερο. Για παράδειγμα. Κάποιος που ξεκίνησε το 1996 με 75% συμβόλαιο έχει βασικό μισθό περίπου 2500 λίρες, ενώ κάποιος που ξεκίνησε το 2004 έχει βασικό μισθό περίπου 1000 λίρες. Ήδη μας έστειλάν ένα email πριν περίπου 2 εβδομάδες στο οποίο ζητούν εθελοντές για αποχώρηση.

Εκτός από τα παραπάνω πουθενά δεν αναφέρει ο Willie Walsh για τα πρόστιμα που πλήρωσε η εταιρεία τον τελευταίο μόνο χρόνο. Απλά είναι η γνωστή ιστορία. Οι επενδυτές θέλουν να χτυπήσουν τους στόχους τους, οπότε βαράνε τους εργαζομένους....

Οι πτήσεις έχουν αρκετά καλές πληρώτητες. Οι Βρετανοί είναι αρκετά κολλημένοι με την ιδέα του brand και συνεχίζουν να πετούν ΒΑ, που στην τελική μπορούν να ικανοποιήσουν τον αλκοολισμό τους και να πιουν 5-6 gin&tonic σε LHR-LCA στην οικονομική. Και δεν είναι υπερβολή αυτό. Σε έρευνα που έκανε η εταιρεία οι επιβάτες είναι χαρούμενοι που μπορούν να έχουν όσα ποτά θέλουν και το φαγητό δεν είναι το νούμερο 1 στις απαιτήσεις τους.

Απλά ο CEO και οι συνεργάτες του προσπαθούν να κάνουν ότι είχαν κάνει στην Aer Lingus. Συρρικνώνουν την εταιρεία, χάνουν ένα χρυσό συμβόλαιο με την ΒΡ, σταματούν την συνεργασία με 2 κερδοφόρες εταιρίες (BMED και GB Airways) που παρόλο όσα έλεγαν οι εταιρίες ήταν κερδοφόρες, και τώρα προσπαθούν να καλύψουν το κενό που άφησε το Α321 της GB Airways στο LGW-SSH με ένα Β772....

Το ηθικό εδώ και καιρό είναι πεσμένο και το χειρότερο είναι ότι είναι κάτι που το προσέχουν και οι επιβάτες και φυσικά δημιουργεί άπειρα προβλήματα μεταξύ των εργαζομένων....

ΟΑ277
 
Top