Γενικές (αεροπορικές) απορίες !!!

Και γιατί δεν τις βγάζεις έτσι και αλλιώς? Κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε... :D
 
να κανω μια ερωτιση?

μιας και φανατικος του Top Gear, στην πιστα στην οποια κανουν τους αγωνες ο The Stig (aka Michael Schumacher) υπαρχει ενα παρκαρισμενο 747 (στην εικονα αυτηειναι απο μια δοκημασια ποιο αμαξι ειναι το ποιο δυνατο)
ποιας εταιριας ηταν αυτο το Μπεινκ?
 
Ωρε Θαναση, αυτη η "Μπεινκ" ειναι καινουρια? :p :p :p

Λοιπον, το εν λογω 747 ειναι ex-European το G-BDXJ, φτιαγμενο απο τη μαμα για την ΒΑ (-236Β). Το νηολογιο που ειχε στα γυρισματα (και στη φωτο που δινεις) ειναι Ν88892. Ειχε περασει και ενα χερακι απο την Air Atlanta. :)
 
το Μπεινκ μου το εχει κολλησει ο πατερας μου, :D
μου εχει πει και αλλα κουλα (κυριως ψευδονημα) που βγαζαν στην ''τοτε'' κομουνιστικη Πολωνια. Τα καλυτερα τα ειχα ακουσει για τα Σοβιετικα αεροπλανα, αλλα δυστηχως δε μπορω να τα μεταφρασω :p
 
giorgosk":30qfkfns said:
Θα πρέπει να βγάλουμε και 2 επιπλέον φωτοτυπίες για να έχουμε μαζί μας 3 αντίτυπα στο σύνολο όταν θα πάμε στην πρεσβεία;
Όχι.
 
Γιατί κάποια Α319 έχουν 2 παράθυρα εξόδου και κάποια άλλα 1? Το διάβασα στα ποστ σχετικά με τα νέα αεροσκάφη της ΟΑ αλλά το παρατήρησα και σε φώτος.
Iberia A319: http://www.airliners.net/photo/Iberia/A ... 332cf7ff6a
Hamburg Int A319: http://www.airliners.net/photo/Hamburg- ... 11f761081e
Σε ποιους άλλους τύπους αεροσκαφών έχουμε διαφορές στις εξόδους κινδύνους?
 
Αυτά με τη μία έξοδο κινδύνου, έχουν μέγιστη χωρητικότητα 149 επιβατών. Κατ' απαίτηση της easyjet προστέθηκε και δεύτερη έξοδος κινδύνου και ανέβηκε η χωρητικότητα στους 156 επιβάτες/σαρδέλες.
 
Ξέρει κάποιος πια είναι η ελάχιστη απόσταση ασφαλείας μεταξύ 2 αεροσκαφων εν πτήσει?

Πιο συγκεκριμμένα: Προχτές πετούσα Βρυξέλλες-Μασσαλία κ λίγο μετά το Παρίσι είδα σε απίστευτα (για μένα) κοντινή απόσταση ένα Α340 της swiss να τέμνει κάθετα την διαδρομή του Β737 της Brussels όπου επέβαινα, σε μεγαλυτερο υψόμετρο, αλλά πάρα πολύ κοντά (δλδ πέρασε από πάνω μας). Το "ίχνος" του 340 είχε ελαφρά ανοδική πορεία. Πρώτη φορά στην ζωή μου τρόμαξα έτσι σε πτήση.. :? :? :?
 
Ο minimum καθετος διαχωρισμος ειναι στα 1000 ποδια. Ο,τιδηποτε παραπανω, ειναι φυσιολογικο. Ο,τιδηποτε παρακατω, ειναι near miss!
 
και 10ΝΜ οριζόντια απόσταση όταν τα αεροπλάνα πετούν στο ίδιο ύψος
 
Top