Διαγωνισμός για το νέο λογότυπο

Re: Νέο λογότυπο ΟΑ

Υποτιμούν την νοημοσύνη μας αυτοί οι τύποι...μου μοιάζει πιο πολύ για δουλειά ερασιτεχνών που θέλαν να τελειώσουν την δουλειά με πασάλιμα βλαχομάρκετινγκ, δήθεν διαγωνισμούς, μηδέν αισθητική έτσι για να πούμε ότι κάτι κάναμε...

ελπίζω να μην ακούσουμε και σλόγκαν του στυλ κ γούστου "θέλουμε η επιχείρηση σας να πάει καλά".

Η μικρή Athens καλύτερα τα κατάφερε...
 
Re: Νέο λογότυπο ΟΑ

Τι να πω. Οσο απογοητεύτικά με τα τρία υποψίφια λογότυπα άλλο τόσο με την επιλογή αυτή. Δεν μπορώ να πω αξιόλογη η προσπάθεια των ανθρώπων αλλά ήθελα κάτι πιο μοντέρνο , διαχρονικό με στοιχεία από το παρελθόν.
Πάντως σαν μια νέα ιδέα από το παλιό λογότυπο μπορώ να πω αρκετά καλή. :great:
 
Re: Νέο λογότυπο ΟΑ

Πωπω, απαίσιο μου φαίνεται αυτό το logo, αηδία. Δηλαδή πραγματικά αυτό το 3D μου φαίνεται ΤΟΣΟ ΚΙΤΣ. :?
 
Re: Νέο λογότυπο ΟΑ

Μα το 3d αμφιβάλλω αν φαίνεται πάνω στο αεροπλάνο...
 
Re: Νέο λογότυπο ΟΑ

Καλησπέρα!
Εγώ πάντως χαίρομαι που τελικά επελέγη το δεύτερο για ένα και μόνο λόγο..θυμίζει οπωσδήποτε την Ολυμπιακή που όλοι γνωρίζουμε. Εάν το πράγμα άλλαζε τόσο πολύ, θα μιλάγαμε για μία διαφορετική εταιρεία. Και είναι αλήθεια ότι προφανώς αυτό το αναγνωρίσιμο σήμα αγόρασε η MIG και δεν θα ήταν σοφό να του αλλάξει τα φώτα. Βέβαια, είδα πολύ ωραίες προτάσεις από τα links που έχετε δημοσιεύσει και είναι κρίμα, γιατί κι εγώ είδα πολύ καλύτερα πράγματα από τις άλλες δύο επιλογές που είχαμε για να ψηφίσουμε...
Πάντως, είναι αρκετά ισχυρό το σενάριο που λέει ότι ο διαγωνισμός έγινε...για να γίνει. Νομίζω ότι μοιάζει το όλο εγχείρημα με προχειροδουλειά. Αν δείτε στο oalogo.gr τα κειμενάκια "Η ιδέα" και "όροι διαγωνισμού", είναι μάλλον copy-paste από τα όσα είχαν γράψει αντιστοίχως στο oafashion.gr. Λογικό θα μου πείτε, αλλά τι δουλειά έχει το κείμενο στο διαγωνισμό για το λογότυπο να αναφέρεται σε επιλογή "στολής"...λεπτομέρεια που δεν σκέφτηκαν να αλλάξουν αντιγράφοντας το κείμενο... Αφήστε που γράφει για λήξη του διαγωνισμού στις 28 Ιουνίου και μέχρι σήμερα που ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα, μπορούσε κανείς να ψηφίσει. Ας μη σχολιάσω και τα χαζά παιχνιδάκια για να κερδίσουμε μια δεύτερη συμμετοχή για τα εισιτήρια...
Πάντως το αποτέλεσμα του λογοτύπου είναι σε πλήρη αρμονία με την επιλεγείσα στολή...για πρώτη φορά βλέπουμε το πράσινο χρώμα στους κύκλους της Ολυμπιακής...το ίδιο πράσινο που είδαμε πριν λίγο καιρό και στις νέες στολές της εταιρείας...
 
Re: Νέο λογότυπο ΟΑ

Εμένα μου φαινεται μια χαρά. Τηρείται και η παράδοση έτσι, μένει και ένα ιστορικό και άμεσα αναγνωρίσιμο λογότυπο, και ούτς γάτα ούτε ζημιά. Τα άλλα που είδαμε προηγουμενως, ήταν από μέτρια έως απαράδεκτα. Καλοτάξιδη η νέα ΟΑ!!!
 
Re: Νέο λογότυπο ΟΑ

Συμφωνώ με τον toy2day, είναι πολύ ωραίο το λογότυπο και διατηρείται έτσι και η παράδοση. Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι το Air. Προσωπικά θα προτιμούσα Olympic Airlines διότι εταιρείες που καταλήγουν με Air είναι κάποιες απαράδεκτες όπως Ryanair ή Mahan Air. Αλλά υποθέτω πως υπάρχει και η Finnair που είναι άριστη.
 
Re: Νέο λογότυπο ΟΑ

παλιακο, κακογουστο, προχειρο...
αρκετα ασχοληθηκαμε με το ζητημα!
 
Re: Νέο λογότυπο ΟΑ

Το καλύτερο από τα τρία. Σεβασμός στο κύρος και στην ιστορία της Ολυμπιακής.
 
Re: Νέο λογότυπο ΟΑ

η αληθεια ειναι οτι αν κατσει καποιος και σκεφτει τα δεδομενα, εκανε "μπαμ" το ποιο λογοτυπο θα επιλεγει απο την εταιρια (και μαλλον οχι απο τους συμμετεχοντες στο διαγωνισμο).
δεν υπηρχε περιπτωση να διαλεγαν καποιο αλλο απλα και μονο γιατι ολος ο ντορος με την Ολυμπιακη εχει γινει για τη διατηρηση αυτου του λογοτυπου και φυσικα του ονοματος που ειναι αναγνωρισιμα. μια πολυ μικρη διαφοροποιηση στα χρωματα των κυκλων και το περιβοητο 3D (που δε βγαζει και ματι σαν αλλαγη και που χρησιμοποιειται γενικα το τελευταιο διαστημα πολυ σε διαφημισεις κλπ) δε θεωρειται οτι αλλαζει τα κλασσικα αναγνωρισιμα στοιχεια.
το γεγονος οτι εγιναν απο εταιρια που συνεργαζεται ηδη η Μαρφιν δεν αφηνε και πολλα περιθωρια σε αλλες προτασεις. οσο για...τις "αλλες προτασεις" διαλεξαν να δωσουν στη δημοσιοτητα για το "διαγωνισμο" 2 απαραδεκτες ιδεες, αυτη με τη γραμματοσειτα της ΒΑ που εγινε σκανδαλο, και την αλλη την εντελως ασχετη που ειναι λες και τη ζωγραφισαν μαθητες σε καποιο λυκειο, για τα ματια του κοσμου.
το μονο που εχει απομεινει πλεον ειναι το livery στο οποιο πρεπει να ειναι οπωσδηποτε συγχρονο και ομορφο, τα χρωματα του λεου λογοτυπου μπορουν να μας φερουν ενωπιον μιας απιστευτης κιτσαριας και μακαρι να το αποφυγουνε.
(θα κλεισω με μια παρενθεση-οι κινησεις της Μαρφιν μεχρι στιμης μου θυμιζουν την αναληψη των Superfast απο τον ιδιο ομιλο. αγορασαν μια τεραστια εταιρια με πανυσχυρο logo και φημη, την απογυμνωσαν απο τα χαρακτηριστικα της γνωρισματα και αυτη τη στιγμη την εχουν μαζεμενη μεν-ουραγο δε στο χωρο που δραστηριοποιειται)
 
Top