Σχολη Ικαρων(Ερωτησεις)

Παιδια ηθελα να σας ρωτησω τι ειναι η μεθοδος bates για τη μυωπια που αναφερατε , οποιος μου δωσει πληροφοριες τον ευχαριστω εκ των προτερων. Καλη επιτυχια στις εξετασεις σας και καλα αποτελεσματα σε ολους.
Ο μισθος απο ΣΜΑ αυξανεται καθε 2-3 χρονια , λογω ετων υπηρεσιας κλπ , δεν παιρνεις το πτητικο επιδομα που παιρνουν οι ιπταμενοι , με 10 χρονια υπηρεσιας περιπου 1400 ευρω.
 
Την μέθοδο bates την ανακάλυψα μόνος μου γιατί μου φάνηκε πολύ άδικο για 0.75 μυωπία να μην κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα...Για να δεις όμως αποτελέσματα με την μέθοδο αυτήν θα πρέπει να το πιστέψεισ πραγματικά μέσα σου..Με άλλα λόγια να το θέλεις πολύ...Αν θέλεις να μάθεισ περισσότερα ψάξε στο ίντερνετ υπάρχει ένα σχετικό βιβλίο που κυκλοφορεί και στα ελληνικά
 
Καλησπέρα παιδιά.Μήπως γνωρίζει κανείς αν μπορείς να βγάλεις δίπλωμα μέσα στη σχόλη ικάρων?
 
Για τι δίπλωμα ενδιαφέρεσαι; Ζαχαροπλάστη; Γίνε πιο συγκεκριμένος!!!!! Εν πάση περιπτώση η ερώτησή σου και μόνο προσβάλει όλους τους ανθρώπους που έχουν περάσει από τη σχολή και όσους είχαν το όνειρο να γίνουν Ικαροι αλλά δεν τα κατάφεραν για τον οποιοδήποτε λόγο. Η Σ.Ι. εκφράζει κάτι διαφορετικό από αυτό που έχεις στο μυαλό σου και καλό θα είναι να "ψαχθείς" περισσότερο για τις μελλοντικές επιλογές σου.
 
marios91,

Να υποθέσω ότι είσαι γεννηθείς το 1991, θέλεις να μπεις στη ΣΙ και ρωτάς αν έχεις τη δυνατότητα να βγάλεις δίπλωμα οδήγησης στη Σχολή?

Αν αυτό ρωτάς, η απάντηση είναι οχι. Θα πρέπει να βγάλεις δίπλωμα εκτός Σχολής. Αν προλαβαίνεις πριν μπεις, αλλιώς σε κάποια άδεια.
 
Δεν χρειάζεσαι άδεια. Αν και έχουν αλλάξει οι εποχές από το 1989 που πήρα εγώ το δίπλωμά μου, δεν νομίζω ότι έχει δυσκολέψει και πολύ η κατάσταση. Κανόνισα με τη σχολή η εξέταση να γίνει Σάββατο και έτσι Παρασκευή βγήκα εξοδούχος από την ΣΙ με το λεωφορείο και την Κυριακή γύρισα μέσα με το αυτοκίνητό μου (τότε επιτρεπόταν να το παίρνεις μέσα :mrgreen: )
 
Παιδια σκευτομοαι σοβαρα να δηλωσω την σχολη ικαρων του χρονου αλλα εχω καποιες ερωτησεις.
1.Θα περασω τα ιατρικα τεστ?γιατι εχω κανει εγχειρηση ριξη προσθιου χιαστου συνδεσμου στο γονατο μου.
2.Αν καποιος εχει παραπανω κιλα αλλα περασει τα αθληματα υπαρχει περιπτωση να κοπει στα ιατρικα τεστ?
3.Επειδη θελω να παω στα canadair μπορω να το δηλωσω μεσα στην σχολη η θα περασω απο τα μαχητικα και μετα θα μπορεσω να παω στα canadair?
4.Μεσα στην σχολη εχει πολυ γυμναστικη?Για παραδειγμα ειχα ακουσει οτι πρεπει σε καποια φαση να κανεις 50 ελξεις..Ισχυει κατι τετοιο?Με ενδιαφερερει αυτο γιατι δεν ειμαι και πολυ αθλητικος τυπος και φοβαμαι μηπως με διωξουν

ευχαριστω για τον χρονο σας.
 
1.Νομιζω δεν υπαρχει προβλημα με την εγχειρηση προσθιου χιαστου , γιατι δεν κανεις μια επισκεψη στο 251 ΓΝΑ για να ρωτησεις απο κοντα τους γιατρους ?
2. Θελει προσοχη κοιτανε πλεον ακομη και τον δεικτη μυικης μαζας , μονον οι γιατροι του 251 ΓΝΑ θα σε ενημερωσουν υπευθυνα , αν θελεις στειλε μου προσωπικο μυνημα.
3. Δεν γινεται ετσι , μετα την αποφοιτηση σε κατανεμουν σε τυπο αεροσκαφους , δεν ειναι σιγουρο οτι θα πας εκει που θελεις.
4. Γυμναστικη εχει , αλλα οχι υπερβολικη (50 ελξεις ποτε δεν ακουσα να ζητανε) , χρειαζεται να εισαι λιγο αθλητικος , χρειαζεται σωματικη αντοχη το πιλοταρισμα μαχητικου αεροσκαφους και η στρατιωτικη ζωη γενικοτερα, καλο ειναι να ξεκινησεις λιγες προπονησεις , τζοκινγκ , γυμναστηριο.
 
manyacht12":1jvin7z1 said:
3. Δεν γινεται ετσι , μετα την αποφοιτηση σε κατανεμουν σε τυπο αεροσκαφους , δεν ειναι σιγουρο οτι θα πας εκει που θελεις.

Hey manyacht12

Συμφωνώ στα υπόλοιπα αλλά στο θέμα της επιλογής υπάρχει ένα παράθυρο. Αν ο ίκαρος έχει πολύ υψηλή βαθμολογία, (αρχηγός σειράς) μπορεί να επιλέξει, και συνήθως διοικητής το λαμβάνει σοβαρά υπόψη του και βοηθάει τον νεαρό ίκαρο στην επιλογή του. Τώρα το να γίνει κάποιος αρχηγός σειράς ....είναι γερό "πακέτο" ;)
 
Παιδια παω 1η λυκειου και σκεφτομαι να περασω σε καποια στρατιωτικη σχολη, και εχω καποιες ερωτησεις στις οποιες θα εκτιμουσα εγκυρες απαντησεις.

1.) Τα λεφτα ειναι καλα? Θα μπορω να ζησω ανετα, ακομα και με οικογενεια? :)
2.) Εχω ακουσει καποιους τυπους που λενε "Σκατα ειναι ο στρατος, μια ζωη προσοχη θα βαρας"... :?:
3.) Αμα παρουσιασεις μυωπια ενω εισαι ηδη ιπταμενος, σε διωχνουν? :?
4.) Μεγαλυτερος φοβος μου και αυτο που με κραταει στο να μην παω για ικαρος ειναι το οτι φοβαμαι μην πεσω για πειτε μου λιγο απο πιθανοτητες και τα λοιπα. Πραγματα προς αποφυγη κτλπ κτλπ. :(
5.) Αυτο το καμια σειρα ακεραια να μην εχει φτασει μου φαινεται πολυ τρομακτικο :(
6.) Επισης καπως τρομακτικο ειναι το οτι βγαινεις μονο για σαββατοκυριακο, επομενως θα εισαι λιγο αποκομμενος απο παρεες και συγγενεις. Οταν τελειωσεις την σχολη ομως? πως ειναι το "ωραριο"?
7.) Επισης για το θεμα της μετακομισης, εχω μια συμμαθητρια που ο πατερας της ειναι ιπταμενος και καθε 1 ή 2 χρονια αλλαζουν σπιτι. Ολοι ετσι ειναι?
8.) Οπως ειδα στα προηγουμενα ποστ, λετε οτι θελει πολυ πολυ πολυ πολυ διαβασμα. Δηλαδη καπως λιωσιμο 5 ωρες την ημερα διαβασμα ή πιο χαλαρα?

Αυτα για την ωρα, ελπιζω να μην σας κουρασα και καποιος να μπορει να απαντησει :great:
 
Top