H.C.A.A. - Υ.Π.Α.

  • Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Προφανώς τώρα αποφάσισαν να το "επισημοποιήσουν" κι ολας :)
 
Λοιπόν όπως φαίνεται με την επερχόμενη εκκαθάριση της παλιάς Ολυμπιακής και λόγω της ένταξης αρκετών πιλότων και τεχνικών στην ΥΠΑ, αυτή ανέλαβε και την εκμετάλλευση του ελικοπτέρου για λογαριασμό του ΕΟΤ. Εναλλακτικά η υπηρεσία θα έπρεπε να ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία κατόπιν διαγωνισμού.
 
Έχει ακούσει κανείς αν υπήρξαν σκέψεις να αναλάβει η Υ.Π.Α και το ΕΚΑΒ,αν τελικά τοποθετηθούν σε αυτή κάποιοι από τους πιλότους-μηχανικούς της Ολυμπιακής?
Αυτό πάντως αν γίνει,θα ξεκουράσει αρκετά το μεταφορικό στόλο της Π.Α,που βάζει αρκετές ώρες κάθε χρόνο για τη μεταφορά εκτάκτων περιστατικών από τα νησιά και όχι μόνο.
 
Με τι αεροσκάφη? Η Πολεμική Αεροπορία έχει τα C-130B/H και C-27J. Η Υ.Π.Α. δεν έχει τίποτα.
 
Ανεπίσημα έχουν γίνει κάποιες κουβέντες για την παράδοση στην ΥΠΑ μερικων από τα ATR's της ΟΑ και τη χρησιμοποίησή τους σε τέτοιες αποστολές.Γι αυτό και το ρωτώ μήπως ξέρει κανείς κάτι νεότερο και πιο σίγουρο.
Από την άλλη ίσως είναι λίγο νωρίς ακόμη μιας και η MIG ίσως κρατήσει και αυτή 3-4 ATR's,αρχικά τουλάχιστον.
 
MerNion":s3uwhn5d said:
http://twitter.com/AthensAirport

Το SX-HET πλεον θα πετάει με τίτλους της ΥΠΑ και του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης. Δεν ξέρω αν το αγόρασε η ΥΠΑ από την ΟΑ ή αν της του έχει νοικιάσει ή αν το πήρε το Υπουργείο κλπ παρασκηνιακά.. Πάντως είναι φρεσκοβαμένο (λευκό) με τίτλους ΥΠΑ στην πόρτα, "Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης" κάτω από τον κινητήρα και σηματάκι της ΥΠΑ στο πίσω σταθερό που είναι ο έλικας (συγνώμη δεν ξέρω πως λέγεται απο τους ελικοπτεραδες αυτό.. :p)

Καλορίζικο λοιπόν !
Καμιά φωτό έχουμε?
 
eagle1":uoylepq0 said:
Ανεπίσημα έχουν γίνει κάποιες κουβέντες για την παράδοση στην ΥΠΑ μερικων από τα ATR's της ΟΑ και τη χρησιμοποίησή τους σε τέτοιες αποστολές.Γι αυτό και το ρωτώ μήπως ξέρει κανείς κάτι νεότερο και πιο σίγουρο.
Αυτό θα ήταν έξυπνη κίνηση. Τώρα βέβαια ίσως προτρέχω αλλά αν έβρισκαν στο στόλο της ΟΑ μερικά αεροσκάφη που να μετατρέπονται και να αξιοποιούνται για στρατιωτική χρήση θα ήταν καλύτερα από πιθανή εκποίηση. Λογιστικά η μεταβίβαση είναι σχετικά εύκολη πριν την εκκαθάριση (έναντι παρανόμων ενισχύσεων).
 
Στη 1 μ.μ. στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) η τελετή παράδοσης ενός ελικοπτέρου του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στην ΥΠΑ, παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδη Στυλιανίδη και του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, Κώστα Μαρκόπουλου.
 
Η Υ.Π.Α. έβαλε στο internet μια ωραία παρουσίαση της Μονάδας Πτητικών Μέσων (Flight Inspection Division), η οποία είναι σε κάποιο βαθμό διαφημιστική. Έχει αρκετά στοιχεία και φωτογραφίες που μάλλον ενδιαφέρουν αρκετούς στο forum.

Περισσότερα: http://www.hcaa.gr/mpm_web_final.pdf
 
Top