Sukhoi Superjet 100

  • Thread starter stiv
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Sukhoi SuperJet 100 και αεροπορικές...

Καλησπέρα σας,
Ανοίγω αυτό το θέμα με αφορμή ένα γεγονός που πληροφορήθηκα τυχαία και ανεπίσημα αλλά μου κίνησε το ενδιαφέρον. Ο λόγος για το Sukhoi SuperJet 100 που μας έρχεται από τη Ρωσία. Και καλά όλα αυτά είναι γνωστά και απ' ότι είδα με μια γρήγορη αναζήτηση έχει γίνει αρκετή συζήτηση γύρω από το αεροσκάφος στο forum. Το θέμα είναι πως άκουσα ότι αρκετές εταιρίες έχουν αρχίσει να δείχνουν έντονα το ενδιαφέρον τους για την ένταξη του συγκεκριμένου σκάφους στο στόλο τους. Πιο συγκεκριμένα αφού η Ουγγρική Malev υπέγραψε για 15 με προαίρεση για άλλα 15, ακολούθησαν η Aeroflot και η Armavia, και μετά η ItAli Airlines, διάβασα στο διαδίκτυο σε κάποιο ξένο blog πως ακολουθεί και η AirOne της Alitalia. Λεπτομέρειες λέει πως θα έχουμε από Οκτώβριο και ανέφερε ακόμη πως και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές και βαλκανικές αεροπορικές εταιρίες στρέφουν τα μάτια τους στο "ψυχρό" νέο που όπως δείχνει θα απασχολήσει αρκετά από εδώ και στο εξής. Είδομεν.

Και με αφορμή το Sukhoi SuperJet 100 το οποίο φέρει δύο κινητήρες Powerjet SaM146 οι οποίοι είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της γαλλικής Safran και της Ρώσικης NPO Saturn (να σημειωθεί εδώ πως οι εταιρίες συνεργάζονται και στην κατασκευή άλλων κινητήρων) θυμήθηκα πως κάπου πήρε το μάτι μου στο RBF Ιουλίου-Αυγούστου και πιο συγκεκριμένα στα γεγονότα της αεροδιαστημικής έκθεσης Παρισιού (βλέπε σελίδα 44-45) άλλη μια συνεργασία εταιριών Γαλλίας και Ρωσίας στην κατασκευή ενός υπέρ-υπερηχητικού αεροπλάνου...Πολύ καλά τα πάνε οι δυο χώρες δε νομίζετε; Απλή παρατήρηση. Το θέμα παραμένει το πως θα κινηθούν οι αεροπορικές αγορές σε σχέση με το νέο Sukhoi.

Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη...
 
Re: Sukhoi SuperJet 100 και αεροπορικές...

Ενδιαφέρον φαίνεται,
ειδικά για να ανταγωνιστεί τους Βραζιλιάνους (Εμπραερ)
γιατί όχι και για Ελληνική αεροπορική εταιρεία

Φωτό εδώ:

http://www.sukhoi.org/eng/planes/projects/ssj100/

(έχει και φωτογραφία με ορθόδοξο ιερέα να κάνει αγιασμό στο αεροπλάνο (!) , σας θυμίζει κάτι ;;;)
 
Το όνομα και μόνο λέει πολλά! βέβαια η Sukhoi είναι γνωστή για τα μαχητικά της άλλα καιρός ήταν να επεκταθεί, νομίζω πως θα έχει μεγάλη επιτυχία και όχι μόνο εντός Ρωσίας, η Αέροφλοτ έχει κάνει ήδη παραγγελία 30+15 αεροσκαφών και σε σύνολο βρίσκεται στις 223(143+80), πράγμα που προφανώς δείχνει ότι το αεροσκάφος υπόσχεται πολλά, και σαφώς απολαμβάνει της "Στήριξης" της ρωσικής κυβέρνησης με προφανή οφέλη στις πωλήσεις, μιας και το "μάρκετινγκ" αυτού του τύπου είναι αρκετά αποτελεσματικό!

Επίσης να πω ότι πρόκειται για σχέδιο που αναπτύχθηκε από κοινού με την Ιταλική Αλένια, και τα ηλεκτρονικά είναι του "θαλή" της Γαλλικής Thales, στον τομέα ηλεκτρονικών των αεροσκαφών οι Ρώσοι δεν έχουν κάτι το αξιόλογο.
 
panos_":399ophmw said:
στον τομέα ηλεκτρονικών των αεροσκαφών οι Ρώσοι δεν έχουν κάτι το αξιόλογο.

Καθε αλλο, απλα δεν ειναι συμβατο με τη λεγομενη "δυτικη" τεχνολογια, αποτελεσμα διαφορετικης νοοτροπιας. Γιαυτο και η ενσωματωση "δυτικης" τεχνολογιας, για να γινει πιο ανταγωνιστικο στον υπολοιπο κοσμο.. ;)
 
Υποθέτω ότι μου διαφεύγει κάτι στον τομέα :D άλλα για να το λες δεν έχω παρά να συμφωνήσω, απλά υποθέτω ότι και τα όποια ρωσικά συστήματα δεν διαφέρουν τόσο σε αρχιτεκτονική, ίσως στην λειτουργία τους, άλλα σίγουρα είναι πιο φθηνό να τα πάρεις έτοιμα από ότι να αναπτύξεις νέα φαντάζομαι! :)
 
Tην περασμένη εβδομάδα, ο Πούτιν επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Saturn, κατασκευαστή του κινητήρα SaM146 που θα φοράει το Superjet 100. Εκεί ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πιστοποίησης του κινητήρα απ΄την EASA, κάτι που σύμφωνα με την Sukhoi θα της επιτρέψει να αρχίσει τις παραδόσεις απο φέτος.
:arrow: Reuters

Και σήμερα πλέον ανακοινώθηκε επίσημα το certification του κινητήρα αφού πέρασε και το τελευταίο τεστ πρίν 1 μήνα
The SaM146 completed its certification tests on May 26 by passing the final medium bird ingestion test
:arrow: ΑΤW
 
Σε λίγες μέρες πρόκειται να παραδοθεί το πρώτο SSJ στην Armavia, η οποία θα το χρησιμοποιήσει στο δρομολόγιο Yerevan-Μόσχα. Να ελπίζουμε και στο Yerevan-Αθήνα??
Πολύ όμορφο αεροπλάνο....

http://foto.rg.ru/gall/a1677f3c

Εν τω μεταξύ, η μεξικάνικη Interjet παρήγγειλε 15 SSJ.

http://www.flightglobal.com/articles/20 ... rjets.html
 
Top