Ακύρωση πτήσης award εισιτηρίων

Εδώ όλες οι συζητήσεις σχετικά με την Αεροπορική νομοθεσία και τους κανονισμούς
σταυρος
Low-Cost-Class
Low-Cost-Class
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 14 Ιουν 2007, 07:44
x 2

Ακύρωση πτήσης award εισιτηρίων

Δημοσίευσηαπό σταυρος » 11 Μαρ 2019, 17:42

Σε award εισιτήριο της AEGEAN ( αγορασμένο από τον περασμένο Αύγουστο) με έναν κωδικό κράτησης, SKG-IST-SIN A/R , ειδοποιήθηκα χθες, ότι ακυρώθηκε η πτήση επιστροφής IST-SKG στις 17 Απρ 2019.
Mετά από πολλά τηλεφωνήματα με A3 και TK ,θεωρήθηκε η μόνη αρμόδια για την αλλαγή του η ΑΕGΕΑΝ.
Ενώ χθες μου πρότεινε ημερομηνίες επιστροφής 18 ή 19 Απρ , σήμερα κατηγορηματικά μου απάντησε ότι ή θα ακυρωθεί ( με επιστροφή μιλίων και ευρώ) το inbound εισιτήριο ή ολόκληρο το A/R , επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα award εισιτήρια στην αιτούμενη ή κοντινή ημερομηνία επιστροφής.
Δηλαδή δέχεται την αλλαγή των εισιτηρίων μόνον με διαθέσιμα award εισιτήρια και όχι σε οποιαδήποτε άλλη πτήση με διαθεσιμότητα και επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα, επιβάλουν την ακύρωση τους.
Υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική λύση;
0 x


Ulrike
First-Class
First-Class
Δημοσιεύσεις: 669
Εγγραφή: 30 Δεκ 2011, 11:01
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code): LGTS
x 162

Re: Ακύρωση πτήσης award εισιτηρίων

Δημοσίευσηαπό Ulrike » 11 Μαρ 2019, 20:03

Νομίζω ότι θεωρητικά, η εταιρία που ακύρωσε τη πτήση (υποθέτω στην δική σου περίπτωση η ΤΚ) πρέπει να προσφέρει εναλλακτική πτήση, δηλ. να σου δώσει award σε άλλη δική της πτήση. Η Α3 προφανώς δεν μπορεί να το κάνει σε πτήση άλλης εταιρίας. Στην πράξη όμως δεν είναι πάντα τόσο εύκολο, ιδιαίτερα στα awards σε άλλη εταιρία….

Άλλη δυνατότητα, εάν η ΤΚ δεν σου δίνει award ούτε μια μέρα αργότερα, θα ήτανε να ρωτάς για αλλαγή σε πτήση IST-ATH-SKG (που πετάνε Α3/ΟΑ, δηλ. θα μπορούσαν να σου δώσουν award).

Ή, εάν υπάρχει διαθεσιμότητα award IST-SKG σε κάποια άλλη Star alliance πτήση, θα μπορούσες να ζητάς rebooking σ΄αυτήν. Αν και αυτό προϋποθέτει διαθεσιμότητα award....

Ή, στην χειρότερη περίπτωση που δεν βρίσκεις λύση και δεν θέλεις να ακυρώσεις το εισιτήριο, να ρωτάς εάν σου αφήνουν την επιστροφή μέχρι IST (και κλείνεις άλλο εισιτήριο από εκεί).

Είχα στο παρελθόν περιπτώσεις με ακυρώσεις πτήσεων της Α3 σε εισιτήριο award LH. Και εφόσον θυμάμαι βρέθηκαν λύσεις, είτε μου έδωσε η Α3 σε άλλη της πτήση, είτε η LH μου άλλαξε το εισιτήριο σε πτήσεις LH group.
1 x

σταυρος
Low-Cost-Class
Low-Cost-Class
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 14 Ιουν 2007, 07:44
x 2

Re: Ακύρωση πτήσης award εισιτηρίων

Δημοσίευσηαπό σταυρος » 11 Μαρ 2019, 20:16

Όλα αυτά και άλλα πολλά έχουν διερευνηθεί.
Το θέμα είναι αν έχουν υποχρέωση να μας μεταφέρουν σε διαθεσιμότητα μη award.
0 xΕπιστροφή σε “Αεροπορική νομοθεσία και κανονισμοί”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες