LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

Σκηνή απ' το μέλλον, αυγουστιάτικα 2 του μηνός ημέρα σάββατο άφιξη από Αθήνα στις 9.30 και αναχώρηση στις 11.25 με Easyjet για Λονδίνο. Το γραφείο παράδοσης αποσκευών κλείνει στις 10.45, προλαβαίνω έτσι δεν είναι; Ή γίνεται τόσο χαμός από κόσμο που θα πρέπει να ανησυχώ;
 
Λογικά βγαίνει, αρκεί να μην αργήσει η πρώτη πτήση. Στον ιμάντα δεν κάνεις συνήθως παραπάνω από 15-20 λεπτά, οπότε μετά μπορείς να ανέβεις επάνω για να τσεκάρεις για τη δεύτερη πτήση...
 
Κοκομπλόκο στο SKG Σάββατο κατά τις 22:00. Μόλις φτάσαμε από HER, κοντά μια πτήση από STR και άλλες 2-3, δε θυμάμαι από πού. Οι οθόνες στους ιμάντες να γράφουν παραλαβή αποσκευών από 6 προορισμούς (3 στον καθένα), αλλά Ηράκλειο πουθενά και αρκετοί επιβάτες να ρωτάνε στα απολεσθέντα πού θα έρθουν οι αποσκευές. Έξω όσοι περίμεναν είχαν ήδη μάθει ότι το αεροπλάνο είχε προσγειωθεί αλλά η ένδειξη στις οθόνες των αφίξεων περάστηκε αρκετά μετά... Για σεμινάριο οργάνωσης...
 
Συνωστισμός στο αεροδρόμιο Μακεδονία

http://www.voria.gr/index.php?module=ne ... sid=185234

Ουρές στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης: Πολλές εκατοντάδες επιβατών συνωστίζονται για να περάσουν από τον έλεγχο και να μπορέσουν να επιβιβαστούν και να πετάξουν στον προορισμό τους.
Οι υποδομές που είναι πεπερασμένες, δέχονται την πίεση από τη μεγάλη αύξηση στις πτήσεις εσωτερικού, αλλά και από την αύξηση στην κίνηση των επιβατών εξωτερικού.


«Οι υποδομές του αεροδρομίου είναι συγκεκριμένες, κάνουμε όσες παρεμβάσεις μπορούμε για να διευκολύνουμε την κατάσταση, αλλά δεν έχουμε μεγάλα περιθώρια. Το "Μακεδονία" χρειάζεται νέο αεροσταθμό, ανάγκη που θα γίνει ακόμη πιο έντονα αισθητή όταν παραδοθεί ο νέος αεροδιάδρομος 10/28, για την υποδοχή υπεραντλαντικών πτήσεων», δήλωσε ο αερολιμενάρχης Αχ. Τοπούζας, ο οποίος όμως υποστήριξε ότι οι συνθήκες εξυπηρέτησης των επιβατών, δεν διαφέρουν από ό,τι σε άλλα αεροδρόμια. «Νομιζω ότι οι συνθήκες και οι ρυθμοί εξυπηρέτησης των επιβατών στο «Μακεδονία», είναι ως και καλύτερες από ό,τι σε άλλα αεροδρόμια, αν έχουμε εικόνα από τις μεγάλες ουρές στα αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης, του Λονδίνου, του Παρισιού».


Οι υπηρεσίες του αεροδρομίου κάνουν κάθε προσπάθεια για να εκμεταλλευτούν και το τελευταίο μέτρο. Έγιναν παρεμβάσεις στα check - in counters και στα sales desks, η Aegean έχει μεταφερθεί στην αιθουσα 'Β', απο την 'Α', μαζι με καποιες αλλες εταιρείες, ενώ την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν και οι τέσσερις πύλες εξόδου ( screening σε 3+1), θα γίνει η μετατόπιση της μιας που δεν χρησιμοποιείται λόγω παρεμβολών.
 
"όταν παραδοθεί ο νέος αεροδιάδρομος 10/28, για την υποδοχή υπεραντλαντικών πτήσεων"

Καλά αυτός ο αεροδιάδρομος θα κάνει πάταγο. Οι υπερατλαντικές πτήσεις ως γνωστών είναι προ των πυλών...

Πέρα από την πλάκα, το terminal χρειάζεται επειγόντως ρετουσάρισμα. Φαίνεται ότι φέτος θα έρθει πιο πολύς κόσμος και του χρόνου ίσως περισσότερος. Να γίνει καινούριο κτίριο είναι μάλλον πολύ χλωμό. Τουλάχιστον ας γίνει μια επανασχεδίαση του παλιού για να αξιοποιείται καλύτερα. Η αίθουσα παραλαβής αποσκευών που βλέπει κανείς όταν φτάνει για πρώτη φορά είναι για κλάματα.
 
Αμα ο αερολιμεναρχης είπε "αεροδιαδρομος", τι ψάχνεις να βρεις...
 
Ενώ το ότι συνέκρινε τις συνθηκες του πανάθλιου αεροδρομίου μας με Κων/πολη, Λονδίνο και Παρίσι ήταν πολύ εύστοχο.. :eek:

Να ρωτήσω γιατι δεν προχωράνε σε εργα να επεκτείνουν το τέρμιναλ προς την πλευρά του πύργου ελέγχου, όσο γίνεται,μπας και βοηθήσει λιγο την όλη κατάσταση;...
 
Γιατί φίλε spotterakis η πρόθεση είναι πριν ξεπουλησουμε κάτι να το υποβαθμισουμε μέχρι εκεί που δεν πάει.
 
για να το πουλησουμε και φθηνα, μην ξοδευτη ο επενδητης. Κριμα ειναι. Οπως Olympic!
 
Δεν νομίζω να το είπε ο αερολιμενάρχης. Οι δημοσιογράφοι θα μετέφεραν αυτό που ήθελαν να ακούσουν...
 
Top