Τρομερά χαμηλή διέλευση F-16 πάνω από την Ιτέα Φωκίδας

giorgosk

V.I.P.-Class-Member
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGLR
Καλησπέρα φίλοι του airliners.gr!!!!

Όπως λέει και τίτλος το θέμα αφορά την Π. Α.

Πήγαμε οικογενειακώς διακοπές στην Ιτέα Φωκίδας. Δευτέρα πρωί ήταν προγραμματισμένη η αναχώρηση μας.
Δώσαμε ραντεβού με την οικοδέσποινα για να παραδώσουμε τα κλειδιά .
Βρισκόμασταν στην οδό Καραϊσκάκη στην Ιτέα που είναι παράλληλα με την παραλιακή οδό.
Εκεί που μιλούσαμε βλέπω στο βάθος δύο F-16 να έρχονται χαμηλά πάνω από τη Ιτέα που πίσω τους είχαν φόντο τα βουνά. Με μεγάλη ταχύτητα πραγματοποίησαν δύο ελιγμούς προς την θάλασσα τρομάζοντας μας με τον δυνατό τους ήχο. Η μικρή τρόμαξε τόσο πολύ που έκλαιγε , συναγερμοί χτύπησαν.

Τώρα το κουφό είναι πως όπως μου ανέφερε η οικοδέσποινα η μητέρα ενός πιλότου μένει εκεί και έχει τύχει και άλλη φορά να περάσει χαμηλά. Τώρα όμως πέρασε χαμηλά ζεύγος αεροσκαφών.

Αργότερα που πήγαμε για μπάνιο το ίδιο μου ανέφερε και μια κυρία στην παραλία.

Πραγματικά μιλάμε για τρομερή χαμηλή διέλευση τόσο κοντά σε μας που φαινόταν αυτό το άσπρο νέφος στα πτερύγια τους.

Κατά καιρούς διάβαζα σε τοπικά sites για χαμηλές διέλευσεις αλλά δε βρήκα κάτι για αυτό.

Συγγνώμη για το περίεργο θέμα αλλά μου έκανε τρομερή εντύπωση.

Καλημέρα, κάτι αντίστοιχο συνέβη χθες το απόγευμα με Spartan που για δεύτερη φορά σε 10 ημέρες έκανε ΠΑΡΑ πολύ χαμηλή διέλευση κάθετα επάνω από το Κιάτο και με σχεδόν κάθετη αριστερή στροφή,Ε τις ελάχιστες γνώσεις μου θα έλεγα σε bank angle, συνέχισε Δυτικά, δεν ξέρω ποιος ο λόγος και πια η επικινδυνότητα.