FlightWall

GP707

Moderator
Staff member
Περιοχή
LGAT, East Terminal
Website
www.flickr.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
AOA
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAT
Ίσως αρκετοί από σας έχετε πετύχει σε κάποια pop up διαφήμιση το Flight Wall. Φαίνεται πολύ εθιστικό και κοστίζει 154€ για αποστολή στην Ελλάδα, με δωρεάν μεταφορικά. Ουσιαστικά παίρνει πληροφορίες από το FR24 μέσω του wifi και τις εμφανίζει. Το σκέφτομαι να το γραπώσω εδώ και κάποιο καιρό

Το γράπωσα εγώ ήδη! Το παρήγγειλα αρχές Ιουλίου και ήρθε αρχές Αυγούστου. Πολύ εύκολο setup αλλά θεωρώ πως θα έπρεπε να υπάρχουν κάποια έξτρας. Αρχικά σου ζητάει να καθορίσεις το radius που θέλεις να κανει scan, το οποίο είναι μαξ 11 μίλια, αλλά από όποιο σημείο θες. Μπορεις να το κάνεις είτε σε κύκλο είτε σε κάποιο ραντομ σχήμα. Υπάρχει και η επιλογή να κάνεις track μια συγκεκριμένη πτήση ή πτήσεις μιας εταιρείας. Εμφανίζει μαξ 5 πτήσεις, πιστεύω τις κοντινότερες στο σημείο που όρισες. Νομίζω έχουν δικό τους tracking app, καθώς πολλές φορές αυτό που γράφει στην οθόνη δεν ταιριάζει με αυτό που λέει το FR (πχ altitude, route)
Υπάρχουν 3 επιλογές display layout.
Η πρώτη επιλογή:
IMG_6595.jpeg
Η δεύτερη επιλογή:
IMG_6596.jpeg
Η τρίτη επιλογή:
IMG_6597.jpeg
Θεωρώ πως στην πρώτη και δεύτερη επιλογή έπρεπε να υπάρχουν άλλες πληροφορίες. Πιστεύω πως η αναγραφή του δρομολογίου με γράμματα είναι αχρείαστη, αφού το δίνει με τα IATA codes των αεροδρομίων. Εγω θα ήθελα να ανέγραφε και το registration του αεροσκάφους, αφού και αυτή την πληροφορία μπορούν να την έχουν από το tracking app τους. Επίσης θα μπορούσε να αναγράφει και τις ώρες αναχώρησης και άφιξης.

Εγω χρησιμοποιώ την τρίτη επιλογή display layout και είναι κάπως έτσι:
IMG_6512.jpeg

Το tracking συγκεκριμένης πτήσης είναι έτσι:
IMG_6544.jpeg

Γενικά είναι ωραίο gadget αλλά πιστεύω χρειάζεται λίγο update στις πληροφορίες που αναγράφονται!

Μάλλον είναι ένα απλό LED panel (οι διαστάσεις δείχνουν κάτι τέτοιο , ~ 40€-50€ αν είναι καλής ποιότητας) με κάτι σαν RapsberryPi Zero (20€) από πίσω.
Με λίγες ώρες Claude νομίζω βγαίνει και το software (αλλά χωρίς app).
Θεωρώ καλή τιμή στα ~130€.

Έχουν τον κώδικα για το interface open sourced στο GitHub μαζί με schematics για να φτιάξεις δικό σου