Συντριβή F-4E στην Τανάγρα

• Thread starter Thread starter sv1xv
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

sv1xv

Concorde-Class-Member
Website
www.ipernity.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
BAW
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGEL
TWITTER
SV1XV
Λίγο πριν τις 15:00 είχαμε συντριβή F-4E Phantom της Π.Α. στην Α.Β. Τανάγρας όπου διεξάγεται η αεροπορική επίδειξη Athens Flying Week 2026.

EDIT: Ακριβής θέση το δασύλλιο του Προφήτη Ηλία (38.331 N - 23.628 E)

Last edited:
Σύντομα θα γεμίσουμε βίντεο με τόσο κόσμο

Last edited by a moderator:
Δυστυχώς το είδα live. Δεξιά κλειστή στροφή σε χαμηλό ύψος, πρώτη λάμψη και μια μπάλα φωτιάς αμέσως μετά. Το show προφανώς ακυρώθηκε και μας ζητήθηκε να εγκαταλείψουμε το χώρο.

Και εγώ εκεί βρισκομουν τραγικό και συλλυπητήρια στις οικογένειες των ατόμων.Εγω η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι το ανθρώπινο λάθος καθώς ειμουν και χθες Παρασκευή και το αεροσκάφος από την αρχή της στροφής ήταν πολύ πιο ψηλά σήμερα ήταν πολύ χαμηλά και όταν το αντιλήφθηκε ο πιλότος ήταν πολύ αργά

Ήμουν κι εγώ σήμερα στην εκδήλωση και το είδα.
Προσωπικά παρατήρησα μαύρο καπνό να βγαίνει λίγο πριν ξεκινήσει να χάνει ύψος (όχι η συνήθης "καρβουνίλα" των phantom) οπότε δε θα απεκλεια την απώλεια ισχύος.
Όπως και να έχει εξαιρετικά λυπηρό συμβάν, χάθηκαν 2 νέοι άνθρωποι...

Ας ελπίσουμε ότι θα ανακοινωθεί η αιτία της πτώσης όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Πιθανολογείται ως αιτία η πρόσκρουση σε εναέρια καλώδια Υ.Τ., εκεί γύρω υπάρχουν γραμμές που αναχωρούν από ένα υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στην απέναντι πλευρά της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας.

Στο εξωτερικό υπάρχουν στα υψηλότερα καλώδια Υ.Τ. μεγάλες κόκκινες μπάλες, οι οποίες φωτίζουν το βράδυ. Δε θυμάμαι να έχω δει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα...

Σε βίντεο απο την πρόβα της Παρασκευής, φαίνεται να είναι χαμηλότερα, αρκετά.

Επίσης, επειδή το είδαμε live, η πορεία ήταν φθίνουσα σε σχέση με τον ορίζοντα. Θα περίμενε κανείς κάποιο input απο πηδάλια αλλά δεν φάνηκε να υπάρχει ουδεμία αντίδραση.

Μια απορία ακόμα είναι πως αφού βλέπεις οτι πέφτεις σε χωράφια που υπάρχουν στην περιοχή, άρα μηδανμινό κόστος ανθρώπινης ζωης, γιατί δεν εκτινάσσεσαι;