LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos" (εκτός κινήσεων αεροσκαφών)

• Thread starter Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Είναι για λύπηση γιατί δεν κοιτάνε μακροπρόθεσμα και έχουν την κλασική ελληνική νοοτροπία του βλέποντας και κάνοντας.

Ναι ιδιώτες είναι αλλά κάπου υπάρχει ένα όριο. Η ρήτρα παραχώρησης λέει ότι στο 80% της χωρητικότητας, θα πρέπει να ενεργοποιείται το επόμενο στάδιο επέκτασης. Που είναι το κράτος να το απαιτήσει; Μέχρι και εκεί διαφθορά.

Με τα 35 εκ τώρα, όχι μόνο το 50MAΡ θα πρέπει να ενεργοποιηθεί, αλλά να γίνουν παρεμβάσεις για επιπλέον χωρητικότητα.

Οσο για την Αιγαίου, είμαι σίγουρος ότι το σκέφτονται σοβαρά. Τυχαίο ότι η ΓΕΚ Τερνα αποχώρησε από τον διαγωνισμό; Έχω την εντύπωση ότι κάτι κινείται από πίσω και το δεύτερο τέρμιναλ είναι πιο κοντά απότι νομίζουμε.

Η ρήτρα παραχώρησης λέει ότι στο 80% της χωρητικότητας, θα πρέπει να ενεργοποιείται το επόμενο στάδιο επέκτασης. Που είναι το κράτος να το απαιτήσει; Μέχρι και εκεί διαφθορά.
Εχμμμ... έχει ήδη ενεργοποιηθεί. :rolleyes:
Για το "διαφθορά" κάπου ώπα. Αεροπορικό φόρουμ είμαστε, όχι λαθρόβιο κανάλι.

Οσο για την Αιγαίου, είμαι σίγουρος ότι το σκέφτονται σοβαρά. Τυχαίο ότι η ΓΕΚ Τερνα αποχώρησε από τον διαγωνισμό; Έχω την εντύπωση ότι κάτι κινείται από πίσω και το δεύτερο τέρμιναλ είναι πιο κοντά απότι νομίζουμε.
Είστε σίγουρος; Μοιραστείτε κάτι μαζί μας τότε. Τόση σιγουριά από κάπου πρέπει να προκύπτει.
Post automatically merged:

Αν ήμουν Aegean θα επένδυα σε ένα mirror terminal το οποίο θα λειτουργούσε αποκλειστικά ως Aegean / Star Alliance Terminal γιατί αν περίμενα από τον ΑΙΑ να κάνει κίνηση….
Η σύμβαση παραχώρησης δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο για κάτι τέτοιο.
Corporate Profile

Καλό είναι να διαβάζουμε πριν πετάξουμε ιδέες.

Last edited:
Δεν έχω inside πληροφορίες αλλά είναι μια σκέψη. Ο AIA είναι ιδιωτική εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο. Τι εμποδίζει την αιγαίου και και κάθε αιγαίου να αποκτήσει μερίδιο και να το χρησιμοποιήσει έμμεσα ως μοχλό πίεσης για δεύτερο τέρμιναλ που θα είναι star alliance focused όπως το Τ2 στο Χίθροου;

Οσο για την ρήτρα, φέτος θα έχει 35 εκατομμύρια. Έχει ενεργοποιήσει το ΜΑΡ40 και όχι το ΜΑΡ50.

Μέχρι να γίνουν τα έργα για το ΜΑΡ40, θα έχει φτάσει το όριο για το ΜΑΡ50.

Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι δεν ακύρωσαν τον διαγωνισμό με γνώμονα τις προοπτικές του αεροδρομίου αλλά με σκοπό να μειώσουν τις επιπτώσεις από την εμπορική λειτουργία του αεροδρομίου.