Αεροδρόμια από δορυφόρο

Πάντως στους χάρτες Bing ακόμη υπάρχουν, βλακώδες αυτό όλο στην εποχή μας.

Λίγο εκτός θέματος αλλά μια σεκιουριτού προχθές με κυνηγούσε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου να με μαλώσει που φωτογράφισα με κάμερα ενώ όλοι με κινητά 100ΜΡ μπορούν να βγάλουν καλύτερα και ότι θέλουν. Κάπως έτσι και με τις δορυφορικές απεικονίσεις.
 
Ολο αυτο ειναι τελειως αναχρονιστικο που συμβαινει με τις φωτογραφιες στρατιωτικων εγκαταστασεων (ειτε ειναι αεροδρομια, ειτε στρατοπεδα), οταν ειναι παγκοσμιως ανοιχτα μεσω διαφορων υποβαθρων και εφαρμογών, ειτε δωρεαν ειτε με συνδρομη/παραγγελια. Γενικα ειναι ματαιο, και προφανως προχειρο, να κλεινεις το 2018, την προσβαση μεσω Google Maps, και το 2023 (5 χρονια μετα) να ανακαλυπτεις οτι ειναι ανοιχτα μεσω Apple Maps. :stupid::thx:

Και εν τελή αυτό που καταφέραν είναι το αντίθετο. Με το να θολώσουν όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χώρας στο Google Maps, ουσιαστικά τις υπέδειξαν και τις εκαναν "ορατές". Χωρίς το "θόλωμα" πολλά μικρά στρατόπεδα ή "μυστικές" αποθήκες/κέντρα ανεφοδιασμού μπορεί να μην τα αντιλαμβανόταν καποιος που κοίταζε μια δορυφορική φωτογραφία, ενώ τωρα με το "θολωμα" καταλαβαινει οτι εκει υπαρχει μια "ευαισθητη" εγκατασταση.

Αν και δεν μου αρεσει να χρησιμοποιω τη συγκεκριμενη εκφραση, "μονο στην Ελλαδα αυτά"...!
 
Last edited:
Πετάω drone, αν μπείτε στις no fly zones της DJI για Ελλάδα, έχει κάθε μικρό στρατόπεδο. Στην ουσία αυτογκόλ και χαρτογράφηση για τον όποιον εχθρό, σε αντίθεση με την Τουρκία που έχει τα αεροδρόμια και μερικά μεγάλα μάλλον στρατόπεδα. Δυστυχώς θα συμφωνήσω μόνο στην Ελλάδα αυτά...
 
Που να δείτε τι κάνει το κτηματολογιο, που είτε τα καλύπτει με πρασινάδες και λες τι τεράστια πάρκα που έχουν στην Ελλάδα ή δημιουργεί οικοδομικά τετράγωνα από το πουθενά.
Το στρατόπεδο του Γ' Σώματος Στρατού στη. Θεσσαλονίκη
IMG_20231019_171837.jpg
 
Παράτησα σημερα οτι το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης δεν ειναι pixelated. Βέβαια το παράτησα κι σε αλλα νομιζω κανενα αεροδρόμιο δεν ειναι pixelated τι εγινε?
 
Last edited by a moderator:
Κάτι έχει αλλάξει στους χάρτες γιατί γενικά μου φαίνεται πολύ πιο ευκρινής η εικόνα (δορυφορική). Επίσης μπορεί το αεροδρόμιο Μακεδονία τουλάχιστον να μην το έχουν με pixels, αλλά είναι παραμορφωμένο.
 
Μάλλον επειδή αν προσέξετε τα δεδομένα του χάρτη είναι του 2024 μάλλον μόλις αναρτήθηκαν και οι εικόνες δεν θόλωσαν ακόμα.
Ή μπορεί και να το ξέχασαν. :mrgreen:
 
Να σπάσουν και τον νομο περι απαγόρευσης φωτογραφίας καλα θα ηταν
 
Ίσως να είναι προσωρινό μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες που γίνονται. Μπορεί να θέλουν να βγουν φωτογραφίες στη δημοσιότητα όταν είναι έτοιμο. Ή να ενοχλούνται οι εργάτες από την παρουσία φωτογράφων και spotters και να δυσκολεύονται να κάνουν τη δουλειά τους. Σίγουρα θα περιλαμβάνονται και θέματα ασφάλειας. Πάντως σε άλλα πολιτικά αεροδρόμια που έχω επισκεφτεί δε θυμάμαι να ήταν σοβαρό ζήτημα. Σε σπάνιες περιπτώσεις ίσως υπήρχαν συγκεκριμένες περιοχές που απαγορευόταν η φωτογράφιση και αυτό το γνωστοποιούσαν με την κατάλληλη σήμανση.
 
Top