AerOlympic

• Thread starter Thread starter CaptainChris
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

CaptainChris

V.I.P.-Class-Member
Περιοχή
Thessaloniki, Greece, EU
Website
www.captain-chris.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
BAW
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGTS
AerOlympic, Σουηδικη εταιρια που πεταει με αεροπλανα απο την Viking και ξεκιναει πτησης προς Ελλαδα! Πως ξεφιγαν απο την MIG αυτοι?
http://www.aerolympic.se

Απ' ότι βλέπω 5 δρομολόγια από/προς Αθήνα θα γίνουν τις Τετάρτες από 16/12 μέχρι 13/1. Κωδικοί πτήσεων 4P635, 4P636. Δεν μου κάνει για αεροπορική.. Κάτι σαν γραφείο, tour operator πρέπει να είναι που απλά θα νοικιάζει από την Viking τα αεροπλάνα..

Aer Olympic (Stockholm Arlanda) has launched weekly scheduled services from London Gatwick via Stockholm Arlanda to both Erbil and Sulaymaniyah using B737-300s and B737-800s wet-leased from Viking Airlines (4P/Stockholm Arlanda). It will add more routes to later this year:
Malmö Sturup-Erbil: weekly service starting on December 15
Oslo Gardermoen-Gothenburg Landvetter-Erbil: weekly service starting on December 14
Stockholm Arlanda-Baghdad: weekly service starting on October 29
Stockholm Arlanda-Malaga: weekly service starting on December 17
Stockholm Arlanda-Najaf: weekly service starting on December 15
Stockholm Arlanda-Tehran Imam Khomeini: weekly service starting on December 17
Stockholm Arlanda-Thessaloniki-Athens-Stockholm Arlanda: weekly seasonal service between December 16 and January 13
Apo CH-Aviation

Το όνομά τους έχει μόνο ένα γράμμα διαφορά από το Olympic Air, οπότε άνετα μπορεί να γίνει μία προσφυγή και γενικότερα για το γεγονός ότι αεροπορική με το όνομα Olympic δεν γίνεται καθώς τα δικαιώματα ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο που τα έχει δώσει στη MIG!

Σύντομα κάτι πρέπει να τους κάνει η Ολυμπιακή, ειδικά αφού είναι και σε χώρα μέλος της ΕΕ!

Αναρωτιέμαι πόσα μπορεί να κάνει αφού το οlympic είναι επίθετο της καθομιλουμένης στην αγγλική κ ηχητικά κ της γαλικής τουλάχιστον. Αυτό το AerOlympic πέρα από την τίμια Lingus μου θυμίζει απομίμηση τύπου ''adibas''..

Την συγκεκριμένη εταιρία υπάρχει από τουλάχιστον 3 χρονια πριν γιατί έχω πετάξει πολλές φορες ARN - ΑTH. απ οσο ξέρω δεν έχει δικό τις callsign k λειτουργεί περισσότερο για να κλείνει θέσεις πχ με την viking. Εάν ήταν να προσφύγει h MIG έπρεπε να γίνει πριν πολλά χρονια.

Όντως πρόκειται ουσιαστικά για tour operator που ναυλώνει πτήσεις με τη Viking. Σαφώς και δεν έχουν δικό τους AOC, ο αριθμός πτήσης εκτελείται με τον κωδικό 4P (Viking). Και πέρυσι είχαν προγραμματισμένες κάποιες πτήσεις, μεταξύ άλλων και SKG-MUC με τη Skywings, οι οποίες όμως δεν πραγματοποιήθηκαν τελικά.