Αεροναυπηγική Βουλγαρία

• Thread starter Thread starter AlexKou5
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

AlexKou5

Νέο μέλος (Tourist)
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
QTR
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
KVA
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω τι πιστεύετε για την σχολή αεροναυπηγικής στη Σόφια, σχετικά με την ποιότητα του τμήματος, τις προοπτικές εργασίας και τη δυνατότητα μεταπτυχιακού στο εξωτερικό( Ευρώπη ή Αμερική). Μόλις τελείωσα το σχολείο και από Σεπτέμβριο-Οκτώβριο είναι να ξεκινήσω σπουδές. Απλά επειδή δεν γνωρίζω για το τμήμα αρκετά θα ήθελα να ακούσω κάποιες γνώμες από άτομα που έχουν έστω μια ιδέα. Σας ευχαριστώ πολύ.

καλησπέρα, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα πανεπιστήμια του Delft NL, TUM DE, Aachen DE. εξαρτάται τι σου ταιριάζει αλλά και το budget. με εξαίρεση το TUM η διαβίωση δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή. καλό είναι να έχει κάποιο academic reputation και διασύνδεση με το industry το πανεπιστήμιο. υπάρχουν και άλλα φυσικά αλλά αυτά μου έρχονται στο μυαλό. το UK είναι λίγο απαγορευτικό εδώ και αρκετά χρόνια γιαυτό δεν θα το κοιτούσα. αν είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις πάνω από 30k μόνο για δίδακτρα, έχω να σου πω και για εκεί.
κοίταξε λίγο και αυτό το website. νομίζω θα σε βοηθήσει. ;)

To βασικό είναι τι γλώσσα μιλας...ξερεις βουλγαρικα;

καλησπέρα, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα πανεπιστήμια του Delft NL, TUM DE, Aachen DE. εξαρτάται τι σου ταιριάζει αλλά και το budget. με εξαίρεση το TUM η διαβίωση δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή. καλό είναι να έχει κάποιο academic reputation και διασύνδεση με το industry το πανεπιστήμιο. υπάρχουν και άλλα φυσικά αλλά αυτά μου έρχονται στο μυαλό. το UK είναι λίγο απαγορευτικό εδώ και αρκετά χρόνια γιαυτό δεν θα το κοιτούσα. αν είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις πάνω από 30k μόνο για δίδακτρα, έχω να σου πω και για εκεί.
κοίταξε λίγο και αυτό το website. νομίζω θα σε βοηθήσει. ;)
Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις, θα ρίξω μια μάτια στα τμήματα :)
Post automatically merged:

To βασικό είναι τι γλώσσα μιλας...ξερεις βουλγαρικα;
Όχι, αλλά έχω ακούσει ότι το συγκεκριμένο τμήμα είναι στα αγγλικά.

ΟΚ τοτε δεν θα εχεις πρόβλημα...με αγγλικα εννοώ

Εγω σπουδασα Γερμανία Αεροναυπηγική (τοτε είχε μονο 2 καθαρόαιμα Πανεπιστήμια) και πρέπει να σου πω οτι ήταν δύσκολα (και ήξερα καλά γερμανικά...). Αλλά ήταν φτηνά τότε, τωρα βλέπω ότι όλα έχουνε ακριβύνει...και τότε δεν υπήρχανε αγγλικά, μετα εμφανίστηκαν τα αγγλοσαξωνικά συστήματα

Τα τμήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι όλα πολύ καλά. To Cranfield επίσης και η Supaero στη Τουλούζη. Δεν ξέρω αν υπάρχουν λόγοι οικονομικής φύσεως ή άλλοι για να θες να πας Βουλγαρία αλλά για να στο πω απλά, αν μπορείς να πας σε κάποιο από αυτά στη Δ.Ευρώπη μην το συζητάς και πολύ. Όλα αυτά συνεργάζονται με εταιρείες του χώρου και θα μπορέσεις να μπεις σε εταιρείες γίγαντες.

Αξίζει να μάθεις γαλλικά ή/και γερμανικά γιατί κακά τα ψέματα αυτοί τρέχουν την βιομηχανία στην Ευρώπη. Για ΗΠΑ δεν μπορώ να μιλήσω, εκεί πρέπει να δεις και άλλα πράγματα (βίζα, απόσταση κλπ)

Εννοειται ότι η Δυτική Ευρώπη είναι εγγυήση σε ότι αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση. Για μένα το βασικότερο είναι η γλώσσα. Αν μιλας γαλλικα ή γερμανικά καλό είναι να πας κατευθείαν Γαλλία ή Γερμανία και να αποφύγεις τα αγγλικά courses. Μπορείς να κάνεις εξειδικευμένη μετεκπαίδευση στα αγγλικά μετά το πτυχίο - εκει θα πιασουν τα λεφτά 'τόπο'. Είτε Αγγλία είτε Αμερική.

Σε ότι αφορά το κόστος να ξέρεις ότι η Γερμανία είναι η φτηνότερη όλων. . .το κόστος για πενταετείς σπουδές στο Πανεπιστήμιο Στουττγάρδης κοστίζουν συνολικά γύρω στα 1.800 - 5.000 Euro (πληρωτέα κάθε εξάμηνο) ενώ στο Cranfield 28.000 Euro (πληρωτέα με προπληρωμή!)