Αγνοείται 777 της Malaysia AL

''Στρέφονται στο σήμα κινητού για τον εντοπισμό του μοιραίου Boeing: Απόπειρα επικοινωνίας συγγενή με επιβάτη. Χτυπούσε το τηλέφωνο''

Ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή κάτι παράξενο παίζει με αυτή την ιστορία..
 
Σαν πολυ δεν εχουν καθυστερησει ομως; Κριμα και οι οικογενειες των θυματων.
 
Κύριε gonso λυπάμαι για την τοποθέτησή σας, καθότι διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλον.
Θα ανέμενα από σας ως ειδικότερου των περισσοτέρων εξ’ ημών, μια σοβαρότερη εκτίμηση/τοποθέτηση, για τα έως τώρα γνωστά στοιχεία των πιθανών αιτίων του δυστυχήματος.
Ως προς τα ενημερωτικά μεταφρασμένα σχόλια της εφημερίδας, σε αντίθεση με άλλες πομφόλυγες και φληναφήματα αρκετών άσχετων δημοσιογράφων ανάλογων συμβάντων, εκτιμώ ότι αποδίδονται ορθώς για τον αναγνώστη.
Υ.Γ Το ρήμα «διατάσσω» ερμηνεύεται κατά το δοκούν, δηλαδή «διάταξη» εν προκειμένω ( περί της αντικατάστασης των α/φ του στόλου κλπ), και ουδεμία σχέση έχει με την «διαταγή» που ειρωνικά αναφέρεστε.
Ζητώ συγνώμη για την ελαφρώς off topic τοποθέτησή μου.
 
Ως πρός το off-topic:ώς γνωστόν,το ρήμα order στα Αγγλικά ερμηνεύεται και ώς "παραγγέλλω" και προφανώς ένα αεροπλάνο παραγγέλλεται στον κατασκευαστή του από την εταιρία-πελάτη και δέν "διατάσσεται".Οπότε καλώς ο gonso σχολίασε το εσφαλμένο τής μετάφρασης.Προφανώς η μετάφραση έγινε από "μεταφραστήρι" και όχι από άνθρωπο.
Πιό "καμμένο" πάντως απ'τα μεταφραστκά είναι το "εννιάμηνο MRO" που είδα να αναγράφεται σε μιά απ'τίς μεταφράσεις,προφανώς αναφερόμενη στο νηολόγιο (9M-MRO) τού αεροπλάνου.

Ως πρός το τραγικό γεγονός,ακόμη ούτε οι ίδιες οι αρχές τών εμπλεκομένων κρατών δέν έχουν κάποια στοιχεία,ώστε να τα γνωστοποιήσουν στο κοινό-και ιδίως στίς οικογένειες τών θυμάτων.Το μόνο βέβαιο είναι πως το αεροπλάνο καταστράφηκε στον αέρα ακαριαίως (εξ ού και το σήμα του εξαφανίστηκε ξαφνικά απ'τα ραντάρ).Ακόμα κι'άν είχε κάνει αναγκαστική προσγείωση,θα φαινόταν στα ραντάρ να κατεβαίνη με υψηλό ρυθμό καθόδου,τουλάχιστον μέχρι ένα πολύ χαμηλό ύψος όπου δέν μπορεί να το "πιάση" το ραντάρ.Εδώ όμως το ίχνος του την μιά στιγμή ήταν ορατό στην οθόνη και την επόμενη "εξαερώθηκε".Ακόμη και οι ειδικοί που αναφέρονται στα μέχρι τώρα δημοσιευμένα άρθρα υποστηρίζουν ότι κάτι πολύ τρομερό και ξαφνικό συνέβη στο αεροπλάνο.
Εμένα με εντυπωσιάζει πάντως η αναφορά στους επιβάτες με τα κλεμμένα διαβατήρια.Δεν έχω ξανακούσει ή διαβάσει να υπήρξαν τέτοιες περιπτώσεις σε άλλα αεροπορικά δυστυχήματα......
 
Δεν είμαι ειδικός περί αεροπορικών ατυχημάτων αλλά έχω μια απορία και όποιος μπορεί ας μου απαντήσει παρακαλώ. Πως είναι δυνατόν εν έτη 2014 να μην μπορεί να βρεθεί ένα αεροσκάφος το οποιό εχάθει σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή ? Ένα αεροσκάφος μάλιστα μιας πολύ σοβαρής και μεγάλης εταιρίας προερχόμενο από μια σοβαρή χώρα με προορισμό μια πολύ σοβαρή χώρα. Δεν υπάρχουν πολλά ραντάρ τη περιοχή ώστε να "ειδαν" τα τελευταιά του ίχνη και τις τελευταίες κινήσεις? Δεν υπάρχει σήμερα η τεχνολογία που να επιτρέπει την εύρεση του μεσα σε ελαχιστο χρονικό διάστημα? Περιμένουν δλδ από τα συντρίμια να βρουν κάτι? Δεν γνωρίζω, ερωτήσεις κάνω.
 
Μήν ξεχνάς ότι "εν έτει 2009" χρειάστηκαν δυό χρόνια ερευνών γιά να βρεθή το FDR απ'το αεροπλάνο τής πτήσης AF447...
 
Παρόλα αυτά επιπλέοντα συντρίμμια είχαν βρεθεί σε μερικές μέρες. Το νεότερο που διαβάζω είναι ότι το 777 έκανε αναστροφή προς Μαλαισία. Η υπόθεση των κλεμμένων διαβατηρίων που μάλλον επιβεβαιώνεται δεν ξέρω πώς μπορεί να συνδέεται με την εξαφάνιση του α/φους. Ένα κλεμμένο διαβατήριο ούτε πρόσβαση στο πιλοτήριο σου δίνει, ούτε το τρόπο να κουβαλήσεις εκρηκτικά μαζί σου, υπό κανονικές συνθήκες.. Ας δούμε λοιπόν τι θα προκύψει, στην Μαλαισία έχουν και αυτοί τα δικά τους πολιτικο-θρησκευτικά ζητήματα...
 
Top