Αγορά αεροναυτιλιακών χαρτών

• Thread starter Thread starter MaroT
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

MaroT

Low-Cost-Class-Member
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
AEE
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Καλησπέρα,
Ψάχνω να αγοράσω TPC αεροναυτιλιακούς χάρτες για την Ελλάδα, γιατί αφ' ενός ο ένας και μοναδικός που μας είχαν δώσει στη σχολή έχει γίνει "φυτίλια" και αφ' ετέρου στους TPC η Ελλάδα είναι χωρισμένη σε 5 χάρτες και θέλω να βρώ και τους υπόλοιπους που μου λείπουν.
Σε κάποιο σχετικό κατάστημα εδώ στην Ελλάδα τους βρήκα αλλά τους έχουν 20 € τον καθένα.
(Βασικά αυτός που αφορά τη Β. Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχει και πρέπει να μου τον κάνουν παραγγελία...)
Ψάχνοντας στο internet, βρήκα το site http://www.omnimap.com το οποίο τους έχει 9,95 $ τον καθένα, δλδ 7.5 € τον καθένα, έναντι των 20 που πωλούνται στην εγχώρια αγορά (!).

Η ερώτησή μου είναι... έχει ψωνίσει κανείς ποτέ απο αυτό το site? Είναι σοβαρό?
Να το εμπιστευτώ για να τους παραγγείλω και να μου στοιχίσουν 52,5 € μαζί με τα μεταφορικά αντί να τους πληρώσω 100 € για να τους αγοράσω απο Ελλάδα?

Κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ

Εγώ γενικά αγοράζω από το Transair, ένα Αγγλικό μαγαζί. Έως τώρα, δεν είχα πρόβλημα, λογικοί χρόνοι παράδοσης, οι τιμές δεν είναι και τόσο κακές και μάλιστα,παλιότερα, μου αλλάξανε και ένα μπουφάν όταν είχα κάνει λάθος στο νούμερο που παράγγειλα !

Οι ONC και TPC είναι πάντοτε παλιοί και ελλειπείς σε πληροφορίες (π.χ. δεν έχουν όλες τις επικίνδυνες περιοχές).
Εβγαλε πρόσφατα η Jeppesen χάρτη VFR Ελλάδος αλλά τον πουλάει με το trip kit δηλ 80 ευρώ.
Ελα σε επαφή με την Jeppesen στον Αλιμο..
Ομως καλύτερα να προτιμήσεις το Jeppview και να κάνεις εκτυπώσεις μεγεθύνσεων των περιοχών που σε ενδιαφέρουν.
Πιο updated χάρτες δεν θα βρεις.

Γνωρίζει κάποιος αν κυκλοφορούν ακόμα ή αν έχει σταματήσει η κυκλοφορία σε VFR ONC χάρτες 1:1.000.000 και TPC 1:500.000 ?

Αναφέρομαι κυρίως για τον Ελλαδικό χώρο.

Κυκλοφορούν και οι 7