AIRTRAN Incident Flight 175

• Thread starter Thread starter tupolev
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

tupolev

Economy-Class-Member
Περιοχή
Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
UAE
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
KBOS
Γεια και καλή χρονιά σε όλους.

Το προνόμιο του παραλογισμού δεν το έχουμε μόνο στην Ελλάδα,
διαβάστε στο άρθρο αυτό τι συνεβή πριν από μερικές μέρες στις ΗΠΑ...

http://www.delmarvanow.com/apps/pbcs.dl ... 1/90102041

Κατά την άποψη μου απλά τραγικό και απαράδεκτο. Προσέξτε πως η Airtran μετά το περιστατικό αρνήθηκε να μεταφέρει τους 9 «ύποπτους» επιβάτες με άλλη πτήση.

Re: JetBlue incident

Σε συνέχεια του θέματος, επιβάτης κέρδισε μεγάλη (πολύ μεγάλη :D ) αποζημίωση από την JetBlue, διότι τον ανάγκασαν να καλύψει τη μπλούζα που φορούσε πριν επιβιβαστεί, η οποία ανέφερε ένα σύνθημα στα Αγγλικά και τα Αραβικά. Το άρθρο από το In.gr

Πραγματικά υπερβολικό,αλλά "όποιος κάηκε απ'τη φωτιά,φυσάει και το γιαούρτι".

Οπότε αποδέκτης τών παραπόνων θά έπρεπε να είναι ο -μακαρίτης πλέον- Μοχάμεντ Αττα καί οι λοιποί 19 σύντροφοί του που "υλοποίησαν" τίς επιθέσεις τής 11.09.2001 στη Νέα Υόρκη.

Πρίν πολλές δεκαετίες,τότε που η ΟΑ είχε τά DC6 (γνωστά γιά τό υψηλό accident rate τους),ο πατέρας μου έτυχε να ταξιδεύη γιά την Ρόδο.Ο καιρός ήταν άσχημος,μέ βροχή καί ισχυρούς ανέμους.Κατά την επιβίβαση στό LGAT,ήλθε και κάθησε κοντά του μία κυρία εμφανώς ταραγμένη και κατάχλωμη καί άρχισε νά τον ζαλίζη μέ ερωτήσεις τού στύλ "είναι ασφαλές αυτό το αεροπλάνο;" "τί θά γίνη άν πάθη καμμιά βλάβη;" κλπ κλπ.Τότε ο πατέρας μου τής είπε ήρεμα "κυρία μου,άν φοβάστε τά αεροπλάνα,ακολουθήστε την δική μου τακτική.Κάθε φορά που μπαίνω σέ αεροπλάνο λέω μέσα μου 'αυτό το αεροπλάνο θά πέση' καί έτσι ξενοιάζω μιά και καλή".Η κυρία δέν μίλησε σέ όλη τη διάρκεια τού ταξιδιού....

Βέβαια,εκείνη την εποχή κανείς δέν μπορούσε να φανταστή οτι ήταν δυνατόν νά υπάρχη ένας τρελλός που νά πάρη τον έλεγχο τού αεροπλάνου απ'τόν πιλότο καί νά τό κατευθύνη πάνω σ'ένα κτίριο,γι'αυτό καί οι όποιες υπηρεσίες ασφαλείας πτήσεων τής εποχής απέκλειαν κάτι τέτοιο.Τώρα όμως που αυτό δείχτηκε οτι είναι δυνατόν,όλα τά ενδεχόμενα πρέπει να τά σκέφτωνται.

Οσο γιά τόν νεαρό μέ τό μπλουζάκι που έγραφε "δέν θά μείνουμε σιωπηλοί"-καί μάλιστα ΚΑΙ στά Αραβικά-άς φορούσε κάτι άλλο -καά προτίμησιν χωρίς νά γράφη κάτι επάνω του-πρίν μπεί στό αεροπλάνο.Τί περίμενε δηλαδή,νά τού πάρουν και συνέντευξη;Πάλι καλά που τού έδωσαν καί αποζημίωση (καί γιατί να μήν υποθέσουμε οτι το έκανε ακριβώς γι'αυτό;)

Hastaroth":3p2gd9y8 said:
Οσο γιά τόν νεαρό μέ τό μπλουζάκι που έγραφε "δέν θά μείνουμε σιωπηλοί"-καί μάλιστα ΚΑΙ στά Αραβικά-άς φορούσε κάτι άλλο -καά προτίμησιν χωρίς νά γράφη κάτι επάνω του-πρίν μπεί στό αεροπλάνο.Τί περίμενε δηλαδή,νά τού πάρουν και συνέντευξη;Πάλι καλά που τού έδωσαν καί αποζημίωση (καί γιατί να μήν υποθέσουμε οτι το έκανε ακριβώς γι'αυτό;)
αν η αποζημιωση αποτελουσε αυτοσκοπο δεν μπορουμε να το ξερουμε και δεν αλλαζει και κατι οσον αφορα αυτο καθεαυτο το γεγονος..
αποψη μου ειναι πως σωστα του καταβληθηκε αποζημιωση γιατι στο κατω κατω μια μπλουζα με μια φραση που δεν ειναι προσβλητικη προς τον οποιονδηποτε δεν πιστευω πως ειχαν το δικαιωμα να του ζητησουν να το κρυψει.. ισως η αποζημιωση ηταν τσουχτερη αλλα συμφωνα με το αρθρο δεν αποτελει ενα μεμονομενο περιστατικο οπαταν, μαλλον, ηταν για παραδειγματισμο..

Ποιός ο λόγος νά φορέση ένα μπλουζάκι που θά έγραφε "δέν θα μείνουμε σιωπηλοί" προκειμένου νά ταξιδέψη αεροπορικώς;Δέν είναι δυνατόν να μήν είχε άλλα,"ουδέτερα" μπλουζάκια....

Η φράση αυτή μπορεί να περικλείη πολλά υπονοούμενα.Ιδίως όταν είναι γραμμένη καί στά Αραβικά,οπότε εύκολα μπορεί νά προκαλέση συνειρμούς σέ πολλούς επιβάτες.Αρα καλώς τού ζητήθηκε νά το κρύψη.

Αν εγώ έμπαινα π.χ.σέ ένα αεροπλάνο γιά να ταξιδέψω νυχτιάτικα φορώντας ένα μπλουζάκι που νά γράφη στά αγγλικά καί στά Αραβικά "απόψε η νύχτα θα γίνη φωτεινή",τί θά σκεφτόσουν εσύ ώς συνεπιβάτης μου;Οτι στά μισά τής πτήσης θά βγάλω από το τσεπάκι μου ένα φακό και θά φωτίσω την καμπίνα;

Είπαμε,όποιος έχει καεί απ'τη φωτιά,φυσάει και το γιαούρτι.Υπερβολικό μέν,κατανοητό δέ.Εκτός άν έχης μαζί σου συνεπιβάτη τον Kresky που μαντεύει τά μελλούμενα και ξέρεις 1000% οτι αυτό το "δέν θα μείνουμε σιωπηλοί" εννοεί "θ'αντιδράσουμε στίς αυξήσεις τής τιμής τού γάλακτος"....

Μιας και τέτοιου είδους αντιδράσεις είναι απαράδεκτες και χαίρομαι που κατάφερε να κερδίσει το ποσό! Άκρως ρατσιστική συμπεριφορά, εκ μέρους της Jet Blue και φυσικά απο τα καμάρια της TSA - για τους οποίους έχουν ακουστεί τα ανήκουστα. Ας δωθούν μερικές περισσότερες πληροφορίες. Το μπλουζάκι είναι σλόγκαν ενος κινήματος στην Αμερική. Φωτογραφία του Τ-shirt θα βρείτε εδώ http://thecriticalvoice.org/

Την επόμενη μέρα 3 επιβάτες φορώντας το ίδιο T-shirt δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα, απλά και μόνο επειδή ήταν λευκοί και όχι σκουρόχρωμοι..
In addition however, three "the critical voice" activists were permitted, without hinderance to fly on B6 from JFK-DCA the very next day wearing identical t-shirts

Simple as that..