Ανθελληνικη προκληση σε πτηση της Alitalia

• Thread starter Thread starter makedonas
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

makedonas

Concorde-Class-Member
Website
avianewsgr.blogspot.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
RUS
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDDM
Στη σημερινη εντυπη εκδοση της "Εφημεριδας του πολιτη" υπαρχει ενα δημοσιευμα αναφορικα με ενα περιστατικο κατα τη διαρκεια της πτησης ΑΖ734 στις 26 Μαρτιου. Την καταγγελια την κανει ο κ. Χαραλαμπος Αποστολιδης, προεδρος της Πανελληνιας Ομοσπονδιας Ποντιακων Σωματειων και δικηγορος παρ' Αρειω Παγω.

Οπως αναφερεται στην καταγγελια, ολες οι αναγγελιες που εγιναν μεσα σο αεροπλανο, και απο τον κυβερνητη αλλα και απο τους F/A's εγιναν χρησιμοποιοντας το "ονομα" SALONICΟ και οχι ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, αναφερομενοι σο αεροδρομιο. Μετα ην πρωτη λανθασμενη αναγγελια, ειδοποιησε εγγραφως δια της προισταμενης αεροσυνοδου ττον κυβερνητη, οτι στη Θεσσαλονικη υπαρχει ενα αεροδρομιο το οποιο συμφωνα με την ΙCΑΟ και τις ισχυουσες διεθνεις συμβασεις φερει το ονομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

>>"Δυστυχως με αγνοησαν προκλητικα, αγνοοντας παντελως την επωνυμια ττου αεροδρομιου μας "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ". Δεν γνωριζω αν το εν λογω πληρωμα καλεσε το approach η τον tower ως "SALONICO". Υποθετω πως οχι, γιατι αν απο τη διερευνηση που θα κανετε η επικοινωνια δεν ηταν ως οι διεθνεις συνθηκες οριζουν, θα λυπηθω ιδιαιτερως που μας αφησατε να προσγειωθουμε. Παρακαλω να διερευνησετε το θεμα", καταληγει η επιστολη του κ. Αποστολιδη.<<

Η καταγγελια του επιβατη μεταβιβαστηκε απο την ΥΠΑ στην εταιρεια και προκειται να διενεργηθει ερευνα.

Αυτα τα λιγα με το καλημερα απο τους φιλους μας τους Ιταλους.. Με τετοιους φιλους τι να τους κανεις τους εχθρους...

:rant:

Λοιπόν.Επειδή η πορεία του θέματος αυτού μπορεί να αποδειχθεί "εθνικιστική","σκόπιμη" και δεν ξέρω τι άλλο,παρακαλώ τους administrators να δείξουν κατανόηση και να μη πάει για κλείδωμα το θέμα.

Κατ'αρχήν όλοι μας γνωρίζουμε τι λαμόγια είναι οι Ιταλοί (μαζί με το βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα δυστυχώς), από το ρου της διεθνούς Ιστορίας.Αυτό δεν είναι νέο, οι προκλήσεις τους (κυρίως στο παρελθόν) είναι πάνω-κάτω γνωστές και άμα αρχίσουμε να τις γράφουμε εδώ θα νυχτώσουμε... Έχουν επίσης και το ψώνιο ότι είναι οι top της Μεσογείου και άλλα τέτοια συμπεριφορικά... Ωστόσο, στο συγκεκριμένο περιστατικό (γνώμη μου) δε νομίζω να ετέθη επίτηδες και σαν πρόκληση η επονομασία του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης ως Salonico.Άλλωστε στα ιταλικά η Θεσσαλονίκη έτσι λέγεται.Μ'αυτό το σκεπτικό, οι αναγγελίες στις πτήσεις της ΟΑ για Βρυξέλλες "Καλώς ήρθατε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών" και όχι "Ζάβεντεμ",η του "Μονάχου" και όχι "Γιόζεφ Στράους",θα πρέπει να αποτελούν αντιβελγικές και αντιγερμανικές προκλήσεις αντίστοιχα.Στο κάτω κάτω,εξαρτάται από τον κάθε κυβερνήτη και πλήρωμα αν θα καλέσει τον προορισμό με το όνομα του αεροδρομίου ή της πόλης, ή και με τα δύο.Τώρα όσο για την ένσταση και την αγνόηση του κ.Αποστολίδη από το ιταλικό πλήρωμα, κάτι είπα πιο πάνω για ψώνια,κόμπλεξ,κτλ...

Τέλος,όσον αφορά την κλήση της προσέγγισης του αεροδρομίου Μακεδονία με το όνομα "Salonico" ή "Thessaloniki" ή "Salonik" και όχι "Makedhonia", ρίξτε μια ματιά στο τεύχος 15 του Remove Before Flight, στη σελίδα 19 πάνω αριστερά στο πράσινο πλαίσιο και τις φωτογραφίες από το επίσημο έγραφο της ICAO!Όσοι μπορούν να το δουν και στην ιστοσελίδα του οργανισμού, ας το κάνουν.Για να μην πολυλογώ εκεί αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Thessaloniki, (Makedonia), LGTS, APP c/s changed to "THESSALONIKI APPROACH"

Άρα τα διεθνή καταστατικά προβλέπουν το όνομα Θεσσαλονίκη και όχι το Μακεδονία στην προσέγγιση(δυστυχώς και πάλι δυστυχώς), πράγμα που σημαίνει ότι αν ο πιλότος της Αλιτάλια κάλεσε με "Thessaloniki approach..." ορθώς (και πάλι δυστυχώς) έπραξε...

Λίγο εκτός θέματος: Το κορυφαίο που με νευρίασε αφάνταστα είναι η αλλαγή της κλήσης του αεροδρομίου των Σκοπίων από "Skopje Airport" σε "Alexander the Great" με την ευλογία (πάντα) της ICAO, που αν κάποιος σκεφτεί που εδρεύει, δε θα δυσκολευτεί να καταλάβει τι γίνεται...

Νά'στε καλά

Offtopic On
Δε μου κάνει καθόλου εντύπωση αυτό που διάβασα. Το παιχνίδι το έχουμε χάσει όχι τώρα, όχι χθες ούτε πέρσι. Το έχουμε χάσει εδώ k χρονια. Αφήσαμε εύπορο έδαφος ελεύθερο k ήρθανε οι κάθε είδους m@l@kes να λένε τα δικά τους. Δεν μας έφτανε το κυπριακό, μας ήρθε k το σκοπιανό τώρα, άντε να βρούμε λύση τώρα που έχουμε δυο μέτωπα που δεν λύνονται με τίποτα
Offtopic Off

Τώρα για αυτό που έκανε η ICAO δεν μου φαίνεται τίποτα το παράξενο, όπως είπαμε απλός δέστε που εδρεύει

Το θέμα είναι δηλαδή γιατί η αεροσυνοδός αποκάλεσε το αεροδρόμιο με το όνομα της πόλης και όχι με το όνομα που το έχουμε βαφτίσει εμείς?

Δηλαδή είναι παράπτωμα αν το πλήρωμα πει πχ arriving to Paris in 30' και όχι arriving to Charle De Gaulle airport, Paris in 30' ?

Νομίζω πως το κλίμα των ημερών μας κάνει να αναζήτούμε ευθύνες και τα ρέστα εκεί που δεν υπάρχουν.

makedonas":3o9xs3xg said:
Οπως αναφετρεται στην καταγγελια, ολες οι αναγγελιες που εγιναν μεσα σο αεροπλανο, και απο τον κυβερνητη αλλα και απο τους F/A's

Wer lesen kann ist im Vorteil!
<<Οποιoς ξερει να διαβαζει εχει το προβαδισμα (γερμανικη παροιμια)>>

Εχω πεταξει πανω απο 100 φορες σε διαφορες πολεις, τις πιο πολλες φορες οντως Θεσσαλονικη. Και ΠΑΝΤΑ η λεγανε το ονομα του αεροδρομιoυ, το επισημο, η διπλο (πολη ΚΑΙ ονομα!)

Δεν το βρισκω καθολου κακο. Η αεροσυνοδος ανεφερε το ονομα της πολης την οποια ειχε προορισμο το αεροπλανο της Alitalia...Το θεμα με τα Σκοπια πραγματικα μου προκαλει τεραστια υποκρισια οταν απο τη μια φωναζουμε στα καναλια με τους τηλεμαιντανους πολιτικους μας οι οποιοι θυμηθηκαν το Σκοπιανο για να καλυψουν τα αλλα τα οντως μεγαλα προβληματα της Χωρας μας, και απο την αλλη καποιοι απο αυτους να εχουν επιχειρησεις στα Σκοπια που να γραφουν made in Makedonia....Τοση κοροιδια και υποκρισια που μας νιαζει το οτι πολυ σωστα το αεροπλανο προσεγγιζε το αεροδρομιο της Θεσσαλονικης...Οσο για την Ιταλια γνωριζουμε στο παρελθον τη κακο εκανε στην Ελλαδα, μακαρι ομως σημερα εμεις να τους φταναμε στους οικονομικους και αισθητικους δεικτες...Πριν 3 χρονια εαν ακουγοταν αυτη η ανακοινωση γιατι κανενας μα κανενας δεν θα παρεξηγουσε; Γιατι η τηλεοραση εχει μεγαλη δυναμη τελικα....Δυστυχως για τους πολιτικους ο κοσμος επαψε να τρωει κουτοχορτο και αντιδρα στα σοβαρα προβληματα αυτης της Χωρας.

Νομίζω πως το κλίμα των ημερών μας κάνει να αναζήτούμε ευθύνες και τα ρέστα εκεί που δεν υπάρχουν. by DSP

Συμφωνώ και κλειδώνω!

:deadthread:

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.