Aπεργία στην ΥΠΑ

Σιγουράκι! Εγώ θα το έπαιζα ΑΣΣΟ ξερό. Με βάση την προιστορία θα απεργήσουν...
 
Ευχαριστώ για το προγνωστικό Boboneras, ωστόσο στην παρούσα φάση δεν ασχολούμαι με το στοίχημα... Αναρωτιέμαι αν έχει εκδοθεί κάποιο ΝΟΤΑΜ, αφού στην ιστοσελίδα της η ΥΠΑ δεν αναφέρει τίποτα, όπως και οι ελληνικές αεροπορικές εταιρείες ή το LGAV.

Κοινώς, για να το κάνω πιο λιανά, θα επιθυμούσα μια είδηση και όχι μια πρόβλεψη αν είναι δυνατόν. :mad:
 
Αν περιμένεις για NOTAM τότε θα το μάθεις τελευταίος, καθώς η ιστορία έχει δείξει και περιπτώσεις στις οποίες έχει εκδοθεί ακόμα και μετά την έναρξη απεργίας!! Στην καλύτερη... θα εκδοθεί 21Απριλίου πρωί... και βάλε.
Τα δελτία Τύπου είναι πιο γρήγορα...
 
Sofo paidi θα ενημερώσουμε όταν θα υπάρχει σίγουρη ενημέρωση εκ των εσω...Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι.
 
Απ' ότι φαίνεται θα απεργήσει η ΥΠΑ...
Σε απεργία προχωρούν την προσεχή Πέμπτη (22/4) οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ.

Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια.
:arrow: http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&cid=1&aid=1100884
 
όντως στη συνεδριάσή του το Δ.Σ της ένωσης ΕΕΚ αποφάσισε τη συμμετοχή του κλάδου.
Ερώτηση... ΥΠΑ και ΕΕΚ ανήκουν στον ίδιο συνδικαλιστικό φορέα; Γιατί στο παρελθόν έχει τύχει να απεργούν οι μεν αλλά
όχι οι άλλοι... μπλεγμένο δεν είναι;
 
Και επισήμως πριν από λίγα λεπτά η ανακοίνωση της απεργίας http://www.eeeke.gr/ .Οπότε φίλε Sofopaidi προετοιμάσου...!

Όσον αφορά τους συνδικαλιστικούς φορείς οι ελεγκτές εκπροσωπούνται από την Ενωση Ελεκγτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) ενώ οι υπόλοιποι κλάδοι της ΥΠΑ από την ΟΣΥΠΑ(Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας).
Παλαιότερα υπήρχαν πολλοί διαξιφισμοί μεταξύ τους όμως τελευταία σε πολλά θέματα υπάρχει μια κάποια σύμπλευση...

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!

Να προσθέσω ,όπως προκύπτει από τα δελτία τύπου, η πρόθεση και για δεύτερη 24ωρη απεργία!2 συνεχόμενες μέρες δλδ,πέμπτη και Παρασκευή.Το αν βέβαια θα πραγματοποιηθεί της Παρασκευής είναι άλλο θέμα μιας και συνήθως κάποιος προεφεύγει και κυρησσεται παράνομη και καταχρηστική.Τοτε μπορεί να γυρίσει όμως σε στάση εργασίας.Οίδωμεν!
 
Με σκισε αυτή η απεργία. Είχα κανονίσει εδώ και ένα μήνα να βρεθώ Παρίσι με την κοπελιά μου που θα ρχόταν από Αθήνα με Αirfrance και πέφτει στην απεργία της 22.4. Και στο καπάκι βλέπω ότι έχει και 2η απεργία την παρασκευή.

Τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Όλες οι πτήσεις ακυρώνονται? Μπορεί να την βάλουν χωρίς εξτρά χρέωση σε πτήση την προηγούμενη μέρα ή την επόμενη? Τί να ζητήσει η κοπελιά από την Airfrance αύριο που θα τους πάρει τηλ? :wall:
 
όπως το είπες... "με έσκισε..." Στις περιπτώσεις που απεργεί και η Εναέρια Κυκλοφορία ακυρώνονται τα πάντα. Και δεν είναι και στην ευθύνη της εταιρείας... το εισιτήριο βέβαια δε θα χαθεί και θα σας κάνουν νέα κράτηση για κάποια επόμενη ή και προηγούμενη πτήση χωρίς έξτρα χρέωση. Δεν υπάρχει όμως θέμα "προτεραιότητας". Δηλαδή, αν η πτήση είναι πλήρης δε θα προωθηθούν οι επιβάτες - θύματα της απεργίας . Σε κάθε περίπτωση τον τελευταίο λόγο τον έχει η εταιρεία, οπότε τηλέφωνο εκεί. Βέβαια, μην παραξενευτείς αν πάρεις τηλέφωνο σήμερα - αύριο και σου πουν... "Απεργία;;;... δεν γνωρίζουμε κάτι, δεν υπάρχει κάτι επίσημο..." Υπομονή και ψυχραιμία, η ταλαιπωρία είναι δεδομένη σε αυτές τις περιπτώσεις...
 
Ναι όλες οι πτήσεις ακυρώνονται κ μπορεί να την βάλουν σε πτήση μετά, ακόμα κ 3-4 μέρες (έτσι έγινε με την αδερφή μου από Παρίσι).

Ας σταθώ στους λόγους, μου κάνει εντύπωση πόσο αβίαστα στη Ελλάδα ανεχόμαστε ότι λόγο να ναι για απεργία..

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε.Κ.Ε. έχοντας απόλυτη αίσθηση ευθύνης της σημερινής οικονομικής συγκυρίας αλλά και του ρόλου των υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας στην ασφαλή διαχείριση των πτήσεων και επειδή είναι αντίθετο στην επιχειρούμενη αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της ΥΠΑ μέσα από το οργανόγραμμα που κατατέθηκε προς συζήτηση που κινείται στην λογική της διατήρησης της σημερινής κατάστασης, αφού οι ελάχιστες οργανωτικές αλλαγές που γίνονται δεν δημιουργούν το κατάλληλο πλαίσιο ανάπτυξης βιωσιμότητας και συμβολής των νευραλγικών υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας, καθηλώνοντάς τες σε υποβάθμιση και μαρασμό:
την κάθοδο του Κλάδου σε 24ωρη απεργία
κτλ

α)όταν δλδ έχεις απόλυτη αίσθηση ευθύνης του ρόλου σου, είναι λόγος που δίνεις για απεργία;
β) το ίδιο όταν ξέρεις ότι η χώρα σου είναι στο παρατρίχα του αποπληθωρισμού;
γ)απεργείς για κάτι που είναι ακόμα προς συζήτηση; όταν αποφασιστεί δλδ τι θα κάνουν, θα κρατήσουν την αναπνοή τους;

Ίσως να παρεξηγώ κάποια πράγματα αλλά αν μαθευτεί πόσο χρήμα χάνεται καθημερινά από τέτοιου είδους απεργίες, θα τους πάρουν με τις πέτρες μου φαίνεται..
 
Top