Απολύσεις στην Olympic Air

• Thread starter Thread starter exadas
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: απολύσεις

fbispdy0":3ujzh1wl said:
..σε αναλογια την πληρωσανε περισσοτερο οι παλαιοι της ΟΑ...

Ωωω, μα γιατι,αραγες? Μηπως νομιζαν οτι βρισκοναι ακομα στην παλια ΟΑ και ηθελαν καμια 5ετια ακομα να αλλαξουν νοοτροπια?
Ρητορικα ρωταω, μην απαντησετε...

μιλούσα με υπάλληλο γνωστό μου που δουλευει στην oa-air και μου είπε όταν ξεκίνησαν την handling υπήρχε νοοτροπία της παλιάς οα και μάλιστα οι υπαλληλοι της παλιάς οα μετέφεραν και στον νέο κόσμο αυτή τη νοοτροπία.
και προσπαθούν οι της oa-air να το αλλάξουν αυτό στην handling. Γενικά είναι σε στάδιο αλλαγής η εταιρεία. Μέχρι να βρεί το μόνιμο προσωπικό της.

και κάτι άσχετο. η ALITALIA στην Αθήνα απο Νοεμβριο είναι στην goldair handling ενώ στη Θεσσαλονίκη απο το 2003 στην goldair handling.

"Ιδιωτικος τομεας" λεγεται, και το παθαινουν εκατομμυρια ανθρωποι στον πλανητη. Ειπαμε, την κρατικη ΟΑ που ετρεφε αχρηστους τοσα χρονια ξεχαστε την. Τωρα, οποιος δεν δουλευει, δρομο. Ποσο πιο απλα να το πω?
Οσο για τα εξαγωνα, εγω προσωπικα θα τα προτιμουσα για σημα - το τρεχον το εχουν σκυλοβαρεθει και οι πετρες...

φίλε seven4seven και λοιποί με τις ίδιες απόψεις να με συγχωρείτε αλλά είστε πολύ βαθιά νυχτωμένοι. Δεν ξέρω, πιστεύω όμως πως δεν έχεις καμία σχέση με το επάγγελμα ούτε και γνωρίζεις ανθρώπους μέσα από αυτό. Διαφορετικά θα πρέπει να ήξερες πάρα πολύ καλά ότι στο επάγγελμα (ναι και στην νέα Ολυμπιακή που τόσο κόπτεσαι για τις αξιοκρατικές διαδικασίες της) το μέσο πάει σύννεφο και ναι δουλεύουν και θα συνεχίζουν να δουλεύουν εκεί άτομα που σε μια πραγματικά αξιοκρατική εταιρία δεν θα είχαν θέση. Για να σε προλάβω δεν είμαι κανένας πικραμένος (πρώην "άχρηστος" δηλ. κατ' εσέ) γνωρίζω όμως πολύ καλά πως τα πράγματα είναι πολύ πολύ διαφορετικά από όπως τα έχεις στο μυαλουδάκι σου, όπως και πολλοί άλλοι επίσης. Η κρατική ΟΑ έτρεφε πολύ σαβούρα και δεν έχεις άδικο, αλλά αμάν πια με την καραμέλα της αξιοκρατίας στον ιδιώτη!!

Φιλε Β732 συμφωνω απολυτα με τα λεγομενα και την θεση που παιρνεις...μονο στο OA Announce να εχεις μοτορολα να ακους τι λενε....καθως και στα καναλια...ακομα και μετα απο 7 μηνες φαινεται ξεκαθαρα οτι μερικοι δεν εχουν γνωση του αντικειμενου,ποιος τους καλυπτει;;οι της αιρ μηπως;...να μην μιλησω για το transfer...οσοι ξερουν καταλαβαινουν...
φιλε IATA/TASOS στην ΑΘΗΝΑ μπορει να εχει η goldair το cargo,δεν το εχω μαθει,τις αποσκευες ποιος τις φορτωνει;;;
Βεβαιως η Alitalia στις χαμενες αποσκευες μηπως ειναι στο τοπ3 της Ευρωπης;;;αρε goldair τι σου μελε να παθεις....και σχετικα με νοοτροπιες σε διαβεβαιω οτι
αυτος που σου ειπε τετοια πραγματα μαλλον ειναι κλειστος σε κανα γραφειο και δεν βγαινει εξω...οσοι επρεπε να φυγουν,εφυγαν..και ο λογος ηταν καθαρα οικονομικος.
Υ.Γ Βεβαιως η παλια ΟΑ ειχε πολυ σαβουρα....αλλα και η νΟΑ μην νομιζεις πως παει πισω....τα βλεπω εκ των εσω...

@fbispdy0 Η Αλιτάλια θα πάει στην Goldair στις 15 Φεβρουαρίου.
@seven4seven Φίλε μου λυπάμαι πολύ που δεν μπόρεσες να προσληφθείς απ την παλιά ΟΑ και να έχεις όλα τα προνόμια που είχαμε όσοι τα καταφέραμε αλλά προσπάθησε να συγκρατήσεις λίγο
την πικρία σου.

Vakiklos από το thread μέχρι στιγμής πάντως μάλλον εσύ φαίνεται να περνάς πίκρα όπως και μερικοί ακόμα της τέως κρατικής ΟΑ και νυν (έστω και για λίγο καιρό ακόμα) της Olympic Air.
Τα έχει αυτά η πραγματικότητα και τα φέρνει καμιά φορά έτσι η ζωή...
Ψυχραιμία και προσαρμοστικότητα χρειάζεται και όλο και κάτι θα βρεθεί.

Πίκρα δεν έχω και για αυτό τον λόγο δεν έχω εμπάθεια με κανένα σε αντίθεση με τον φίλο που ανέφερα παραπάνω όπου υπέθεσα ότι τόση εμπάθεια και κακία πιθανών να οφείλετε σε προσωπική πικρία.
Για να αφήσουμε την ψυχανάλυση και να περάσουμε στην ουσία οι απολύσεις ήταν αναμενόμενες διότι τουλάχιστον στον δικό μου τομέα προσλάμβαναν υπερβολικά πολλούς μπροστά στον φόβο να μην
μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στο καλοκαιρινό πρόγραμμα της παλαιάς ΟΑ. Συγκεκριμένα με μετρημένες ανάγκες 17 ατόμων προσελήφθησαν 32. Η απόκτηση εμπειρίας απ τους καινούργιους σε συνδιασμό
με την μείωση του πτητικού προγράμματος αναπόφευκτα θα έφερνε απολύσεις. Αυτός ήταν ένας βασικός λόγος που απέρριψα μία οικονομικά πολύ δελεαστική προσφορά να παραμείνω.

Πραγματικα, φιλε vakiklos, σκποπος μοναδικος της ζωης μου ηταν παντα να γινω βολεμμενο κομματοσκυλο στην ΟΑ, και να στελνω με free σε ολον τον πλανητη και τον ξαδερφο της συνυφαδας της θειας μου... Πιστεψε με, εξ΄ου και η πικρια μου (η ποια????)

@Β732:
Ειπε κανεις οτι στον ιδιωτικο τομεα δεν παιζει μεσον? Ιδιωτης ειναι, ο,τι θελει θα κανει και οποιον θελει θα βαλει. Το μονο σιγουρο ειναι οτι οι κηφηνες δεν θα αποτελουν μερος του roster του. Γιατι οι κηφηνες δεν θα του βγαλουν δουλεια, και, αρα, και κερδος. Ειναι τοσο απλο.
Επισης, ποτε δεν "κοπηκα" για καμμια αξιοκρατικη η μη διαδικασια, καμμιας ΟΑ (ΟΑ,Α3,κ.ο.κ.). Χ@στηκα, για να στο πω και μονολεκτικα.
Τα συμπερασματα περι εμπλοκης μου η μη με το "επαγγελμα" στα επιστρεφω στο ακεραιο (γατος εισαι βρε μπαγασα! απο 3 αραδες μου, καταλαβες αμεσως το επαγγελματικο ποιον μου! Ευγε!)

Τα εχετε βρει σκουρα, πραγματικα, ομως, ε? Καιρος ηταν.

μηπως ξεφευγουμε λιγο;το θεμα ειναι οτι εγιναν απολυσεις και αρκετος κοσμος εμεινε πρωτοχρονιατικα χωρις δουλεια χωρις να αξιζει αυτην την καταληξη..
Ας μην ξεχναμε οτι ο κ.Βγενοπουλος στα εγκαινια που εγιναν στην Τεχνικη οπως και ο κ.Συμιγδαλας ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΑΝ τους παλαιους της ΟΑ για το οτι αρνηθηκαν τα προνομια της πΟΑ και δεχτηκαν να συνδραμουν στην εναρξη της olympic air-handling...και μετα απο 2 μηνες συγνωμη δεν μας κανετε...το βλεπει κανεις σας σωστο αυτο;
τωρα αν καποιος δεν μπηκε στα προνομια της πΟΑ η στην νΟΑ για να εξασφαλισει ενα καλο εργασιακο μελλον ειναι καθαρα προσωπικη υποθεση....
και τωρα να κανω μια ερωτηση για σκεπτομενους ανθρωπους:ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ Η OLYMPIC AIR ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ;δηλαδη ετσι εφωλεθηκε ο ανταγωνισμος;απλως ολο το πακετο πηγε AEGEAN-LUFTWAFFE(το LUFTHANSA ποτε δεν μου εκατσε,γνωστη η ιστορια της)οι οποιοι απλως εγιναν dominators στα δρομολογια της γερμανιας προς την ελλαδα...εχασε πολυ χρημα απο γερμανια μιας και ειδικα απο Φρανκφουρτη πας σε ολο τον κοσμο....